Недопустимият език на Валери Симеонов: Следва ли оставка?

Ивайло Калфин: За подобно отношение министърът си отива!
19 окт 2018 21:52,
136

Оставка на вицепремиера Валери Симеонов поискаха от БСП и протестиращите майки на деца с увреждания. Причината е, че в интервю пред партийната си телевизия Симеонов ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Според Симеонов Законът за личната помощ е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

Още по темата

На 24 октомври майките отново ще излязат на протест заради нанесената им обида от вицепремиера.

"Не може един политик да си позволява да говори по такъв начин. Това не е приемлив език за отношение, към която и да е група. После чакаме по някакъв начин съпричастност и разбиране на проблемите", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър Ивайло Калфин.

По неговите думи за подобен вид отношение към хората в демократичните държави министърът си отива.

Според него оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората, но оставането му и настояването на подобен вид говорене нанася много тежки вреди на управляващите и на всички политици.

Относно законите за хората с увреждания той коментира, че те правят крачка в една добра посока, но няма да решат проблемите.

"Вместо да се смени цялата система и да се потърси начин за повече социализация на хората и техните семейства, ние предлагаме още от същото. Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далавери, ти си супер тъ-п !Толкова си тъ-п че аже не те боли от истината .
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам питане,кой според вас е по-голям *** ?+ Далавери- Болен.Жалко, че не мога да дам и + и -.
41
2
 
31
 
! Отговори
мак преди 5 години
Дали смелият валерка ще нарече кресливи едни индивиди, които се нахвърлят върху полицаи или лекари? Оставка няма да подаде, защото няма морал. Ако имаше, нямаше така да говори, щеше да каже, че няма пари за майките или нещо друго, а той обижда по такъв гнусен начин.
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако сега този *** не бъде махнат, боже наистина пази България, защо ние не сме в състояние
39
5
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Няма вариант да не подаде оставка. Ако не го направи Събота или Неделя в Понеделник на готвения протест ще щурмуват МС и ще го линчуват.
38
0
 
28
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Ето това се казва пАтреот....ахххахахахааааа...
37
0
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До токожалко че не мога да отсъдя кой но едно е сигурно че държавата се управлява от простащина и агресия а не от европейски ценности и компетентност
36
4
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
арогантния му и агресивен характер не му позволява дори за секунда да осъзнае че трябваше да подаде оставка до края на деня а на боко не му стиска да му я поиска щото ще развалят седянката,колко долнопробно е един народ да има управляващи с психични отклонения,той не може да бъде управляващ най малко поради липсата на компетентност и просташкото си държание на диктатор от страна от третия свят
35
2
 
12
 
! Отговори
токо преди 5 години
Имам питане,кой според вас е по-голям *** ? + Далавери - Болен
34
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 пъти съм казвал, че щом троловете плюят някого, значи е читав. Щото те не са( злобни, завистливи ***.далчата, платени с рубли). Е, и сега пак.
33
5
 
17
 
! Отговори
daniel balevski преди 5 години
toa si e iz rod po rozhdenie
32
5
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Каквото и да ти обесня, няма да ти влезе в кра*туната. Първо, инвалид може да не е от "нездравословен" начин на живот, а блъснато от кола дете или от лекарска грешка и от ред други причини да е родено живо и здраво, а изведнъж да стане инвалид. Като те гледам - малък и проst си. Ти само се моли с това мислене да не си предизвикаш съдбата.
31
1
 
12
 
! Отговори
Netah преди 5 години
Spete da plastate zdravni vnoski v zdravnata bg kasa i sprete partiinata izdrajka na partiinite paraziti...celuvaite chudotvotnite ikonki i korana i ste super top zdravi...partiinite i doktorskite paraziti ste izmrat ot glad... taka vie hranite i razvajdate partiini i doktorski paraziti za vasha smetka...sami ste si vinovni...
30
0
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А на нас,че няма да подаде оставка !!! След седмица всичко ще е забравено !!!
29
3
 
36
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Какво правим бе хора и до кога?!До кога ще търпим подобно отношение на всички нива и във всички свери от подобни хора?!Що за жалък народ се превърнахме да се заключване с по две врати,да се напиваме и да си бием жените,защото ни е стах да бием ВИНОВНИТЕ!!!!!!!
28
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да говориш така за хора, които са толкова тежко ударени от съдбата не е просто грешка или изпускане! Това е гавра и липса на всякаква човечност и мяра! Какъв народен представител можеш да бъдеш, какъв вице-премиер, какъв патриот? Това отношение, при други обстоятелства, може да се *** в нацизъм! Какво става? На кого сме гласували доверие и власт?
27
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22 Чуй сега, болно дете е онова със грип, ангина, някаква контузия. Днес е болно, но утре ще оздравее. Ако дадат и 1000 лева за тия за които мрънкаш, те ще се оправят ли? Какво ще върнат те на обществото. В тия 1000 лева ще влязат и моите данъци. Като ми ги взимат предпочитам да отиват за по-смислени работи. А тия които са водили не здравословен живот и са родили проблемни деца обществото ли да им гледа децата?
26
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не идват от работещите, а от заеми, държавата използва българите като залог и гарант по тези заеми. В момента така лудо се харчи че ако не се вразумите ще го плащат 10 поколения живеещи само на боб и ориз.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професор 29То пък един авторитет..................