Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За информация на герберския и оп *** да кажем, че най-отявленият представител на РФ в България е Атака, член на ОП
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля си, че както всяка длъжност така и депутат или министър би трябвало да има 6 месечен пробвн период и да може да бъдат заменени поради некадърност и отявлена психопатия!
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Означава ли, че този е координатор, а не министър и ако е така, защо взима министерска заплата?! Ало, Биби, вземи мерки, ча да не идваме с тупалките! Мисля, че след няколко дни ще ви съкращаване и уволняваме! Не сме доволни!
18
32
 
3
 
! Отговори
Ц, ц.. преди 5 години
Руските маши много са се активирали да искат оставка на Валери, сигурно много им пречи. Сега търсят под вола теле с тези мезсмислени аргументи за отставка: та ТОЙ е алармирал службите! Защо не поискате оставката на Йотова която е подписала всеки един от тези документи за гражданство!?Ц, ц, сигурно много на зле вървят нещата за руснаците щом са толкова отчаяни...
17
37
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Браво на Господин Симеонов, голям Родолюбец и Патриот.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглостта няма граници.Показват му и му казват многократно, че не го искат, защото сам не осъзнава и не признава провалите си, той пак вкопчен в кокала.Хубаво се вижте за какви хора гласувате!Избирате си палачи.
15
3
 
35
 
! Отговори
probi преди 5 години
В една, наистина правова, силна държава този проблем отдавна щеше да е решен!И лицето Симеонов да потъне в забрава.Няма ли кой да поиска справедливата му оставка?Кой се страхува от него и защо?
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненаказуемостта до това води.... Бегранично нагли са!
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логично оправданеие, логично. Другия път какво ли ще измисли? Иначе се степенува така, нагъл, по-нагъл и Валери Симеонов.
12
1
 
38
 
! Отговори
Накъртен преди 5 години
Сещате ли се за онези баници дето ги продават по гарите. Вчерашни, мазни, като гьон. Хапнеш и не можеш да преглътнеш, пръстите ти мазни, дето пипнеш - мазало. После не можеш да се отмиришеш с часове или дори дни и накрая се оригваш на гранясало. Е, това усещам от този човек.
11
0
 
8
 
! Отговори
оставка!? преди 5 години
Намерили кого!
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вальо Тихото и Каракачанката ще се запомнят като най-силни стискащи кокала и алчни за власт ***! Тези никога няма да попаднат в НС вече!
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип хората, които работят при лоши условия и получават мизерно заплащане сами напускат. Явно е, че за политиците това не е така и продължават със зъби и нокти да се натрапват на постовете, които заемат......
8
2
 
37
 
! Отговори
месара преди 5 години
При следващия протест ще се оправдава, че работи за българите в галактиката
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й."Валери, наясно ли си, че като министър отговаряш за дейността на агенцията?
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Работя за българите в чужбина" - как точно ? Като ги риташ и буташ по границите ? Всички в НС работите само за вас си .Срам ме е ,че гласувах за ПФ .
5
3
 
38
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Гледай да не се преумориш от много работа !!! Всъщност ти и Шкембо воевода може да не работите ,щото от далаверата с паспортите изкярихте 50 000 000 ?...
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й."В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на чистачка на офиса на агенцията и не контролира ръководството й. Ръководството контролира Симеонов, Симеонов е жертва. Не оставка, ами орден "Стара Планина" да му се даде, че е издържал на такъв тормоз.
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен да създава проблеми нищо друго.
2
2
 
38
 
! Отговори
смях преди 5 години
рано е за вицове Работил ...... ????