Коледата е по-хубава у дома: Завръщането след спечелена Зелена карта

Срещаме ви с една българка, избрала живот в България пред Денвър
15 ное 2018 10:45,
174

Да спечелиш зелена карта, да заминеш за Америка и да се завърнеш с мисълта никога повече да не напускаш България.

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви представяме историята за това кое кара поредната българка да се прибере у дома и защо едно софийско село е далеч по-притегателно място за живеене от американския Денвър?

За мнозина зелената карта означава път към страната на неограничените възможности, шанс да изживееш американската мечта.

Всяка година около 100 хил. наши сънародници кандидатстват, а между хиляда и две хиляди са късметлиите, които печелят от лотарията.

Сред тях е Десислава Кирилова. Днес, три години по-късно, тази зелена карта най-вероятно ще изгори.

Нито Десислава, нито съпругът ѝ искат да станат американски граждани, защото там нямат усещането за дом.

Десислава споделя, че всеки път, когато заговори за Америка, гърлото я стяга. Убедена е, че парите, които можеш да изкараш там, не са всичко. Две години семейството празнува Коледа там или поне се опитва.

"Дори да се опиташ да пресъздадеш традициите, които ние имаме на Бъдни вечер и Коледа, не е същото. Правиш нещо, но някак си не го чувстваш. Нещо липсва. Исках за 1 януари да направя сурвачка на малката, но не можах", сподели Десислава пред Bulgaria ON AIR.

Решението й да се прибере в България не е емоционално, а е дълго обмисляно.

"Не знам дали съм направила грешка, но който каквото и да казва, че съм луда, че съм ненормална, аз се чувствам добре тук. Радвам се, че заминах и успях да ида там, за да осъзная какво имам аз тук и какво е България", обясни Десислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали обаче какзва истината защото преди да каже нещо поглежда на ляво , който познава НЛП знае за какво става въпрос
44
3
 
1
 
! Отговори
Роки преди 5 години
До Вие сте сбърканиСамо като чета коментара си от хората които наричаш думба лумба..........
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно заблудено или напълно объркано младо семейство , детето най вече няма да има никакво бъдеще в България ще си остане с едно тъпо средно образования което н евсяко става за следване в Чужбина , адиос Америка...............хаха
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне да беше помислила за детето.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вие сте сбърканиАбсолютно вярно!
40
9
 
36
 
! Отговори
Вие сте сбъркани преди 5 години
Нищо й няма на чужбината и хората в "уредените държави". Българите са сбъркани, защото мисленето им е "Да има думба лумба и чака рака да има до посред нощ, литри алкохол и добре претакано зеле". А чужденците, понеже там такава селяния при тях не минава за нормална са "затворени, студени и зли". На българинът простотията, далаверката и кражбичките му липсват най-много, не друго.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защо вместо да бягаш, просто не си подредим държавата???
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама кой ви е казал че като отидете в Денвър и проблемите ви ще свършат за винаги , напротив те проблемите започват там , явно не са го осъзнавали като тръгват , кой да им каже , то е нещо като преди да те измамят просто не ти казват
37
8
 
20
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Напълно съм убеден, че ако някой ден нещата в БГ се нормализират 90 % от емигрантите ще се върнат в родината. В Америка ако останеш без работа просто умираш прав и никой няма да те погледне. Там е само работа и фалшиви усмивки, всичко е изкуствено. Колкос на глинени крака, който смучи кръвта и енергията на целия останал свят.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се върнеш заради Коледата хаха Трудно е да си каже истината защо се е върнала. В случая носталгията и патриотизма са много удобни извинения.
35
2
 
15
 
! Отговори
8 преди 5 години
Всички хора са различни, аз в САЩ не съм бил, но съм обикалял доста из Западна Европа. Е няма начин даже и да си помисля да живеят там, просто като ги гледам какви роботи са, всичко ми е изкувствено. Затова казвам, че хората са различни, някои дето са готови да си дадат и *** за пари може би не ги виждат даже тези неща...
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напоследък пропагандата тече със пълна сила. Явно определени хора имат цел да се намали миграцията.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зашо не казва че е изпаднала с Депресия , явно не го осъзнава в момента още
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25В България тази традиция се спазва по селата.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депресията е нещо страшно , какво ли не кара да правят хоратазащо не си запише час при Психолог , може да се е побъркала от таа Америка
30
7
 
5
 
! Отговори
Батман преди 5 години
До Анонимен 11Не знам дали си живял в друга държава, аз съм и сега си живея в България. Да там се изкарват пари, доста неща можеш да си позволиш, но наистина хората са затворени в себе си. Като бях в чужбина значи стане ли 18h значи по улиците беше празно, грам човек малко като на филмите само където намаше пръчки вятъра да духа по улиците. Там няма такова нещо скимнети просто така да излезеш да се разходиш и да се прибереш.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича малко на Биг Брадърска история , какво имат в България и какви пари ще изкарват за вбъдеще , глад и мизелия ги чака
28
0
 
23
 
! Отговори
Унунфрий преди 5 години
Не кандидатствайте, като не ви харесва, лотарияте е пожелание. Зелените кари и без това са малко, има хора който мечтаят за зелена карта, но не ги избират.
27
7
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Ani...shte se varne.Tam sashto se iska akal za da uspeesh...Nekadarnika si ostava takav kadeto i da e po sveta.Tezi bludkavi nostalgij ...samo za balaci.Haide da ne sravniavame nesravnimi neshta...kade e USA...kade e BG...
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без малко да сипомисля че жената във видеото е *** , изкара Америка за нещо лошо и страшно......хаха......миче стой си на село не мърдай от там

Спонсорирани публикации