Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
6
 
! Отговори
До Eldorado преди 5 години
Зрелостта на един народ се вижда по отношението му към децата и болните. Нали знаеш кои са първите които е изпратил Хитлер в газовите камери?- болните и недъгавите. Ти по нищо не се различаваш от него, само където нямаш толкова власт.
142
2
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Егати и МВР - то - не знае колко са задържаните - 4-5 човека . Пет за Шест при 10 милиарда лева Бюджет .
141
4
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Ако искахте да промените нещо за вас, да бяхте сменили държавата. Но не можете. Кой можа я свърши тая. Ако не е Бойко, ще е Корнелия, а ако не е тя ще е ... Волен или някой друг от 80%, които сега са 100%.
140
13
 
8
 
! Отговори
Eldorado преди 5 години
Направо вече ми е гтнусно да гледам новините... тия платени майки ми идват в повече... 50 платени човека искат падане на правителството а 7 милиона българи седим и им гледаме сеира без да си мръднем пръста... писна ми ние да сме умните и да си мислим че хората ще прозрат истината... май е време за контра протести и да им се затворят човките на тия платени МАЙКИ...!!!
139
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен протестиращите днес блакада имаше и от страна на полицията. Например ПЕТРИЧ след обяд никой не можеше да напусне града нито в посока Кулата нито в посока София. На полицията я бе страх,че тези които излизат от града ще ходят да протестират. Интересно кой е наредил да бъде блокиран града. Във военно положение ли бе България?????
138
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И след това пак ще доведете реформатора Костов: пенсии по 40 лв., заплати по 90 лв.
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онова побърканото дрифтаджията от жълтите павета надявам се е задържан и му е взета книжката,ама надали.Това ще убие някой а и вече бил криминално проявен.Абе какво е това криминално проявен и защо не са по затворите?Иначе пак мутри,мутреси,тоя път пенции няма.Борисов не се дръж като че и ние нормалните вече побесняваме,за кой път ти правят тоя ченгесарски номер!
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сме, силни сме.Амен-амен 80%.Да живее революцията!
135
4
 
9
 
! Отговори
Сорос преди 5 години
Нещата в Бъглгария ще се оправят, когато вместо БСП (БКП) има нормална партия за опозиция, за да не ни плашат всеки път, че с ДПС ще ни довършат, ако ГЕРБ падне от власт.
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА,ХА,ХААААААААА.... А ПОЖИЗНЕНИТЕ ПЕНСИИ НА Ц ИГАНИТЕ , А РАЗДАВАНИТЕ ПРЕМИИ ,БОНУСИ НА БЮРОКРАТИТЕ ,А НЕЗАКОННОТО ВЪОРАЖАВАНЕ НА ИДИЛ?
133
11
 
7
 
! Отговори
$$$ преди 5 години
А аз протестирам срещу цените на корабното гориво. Призовавам собствениците на яхти да се съберем на Морска гара Варна, да протестираме в някой ресторант. Наздраве! Да живее революцията!
132
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не разбра че тихомълком вдигнаха данък имот двойно.
131
10
 
4
 
! Отговори
Партизанин преди 5 години
Стига плювахте бившите комунисти. Сега всички бивши комунисти и техните наследници са капиталисти и са ви работодатели. Без тях няма да има какво да работите и ще мр.ете от глад.
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп-дпс един протест като хората не могЪт да скалЪпят ХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААААААА
129
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнаха Гражданската, данъка на колата е една пенсия, да не говорим за всички таксички и глоби, синя, зелена зона и т.н. Данък-стара кола е морално и екологично неиздържан. И това е само в сферата на транспорта.
128
1
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Тонка чадо,бягай в другата тема че напечено!
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичак цани се да врътнеш една бибитка на вожда на живо,не като клакьор и ще заработиш доволно!
126
3
 
19
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
На изборите за президент,Цецка рева по телевизията с крокодилски сълзи,като твърдеше,че не е знаела,че БКП са издевателствали и мъчили,убили дядо и!ФАКТ!И затова станала партиен секретар на БКП????!!!!Не са комунисти ГЕРБ ли?!!!!!А?!!!Кой го каза?!!!!!!!!!
125
4
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
...А , НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ , НА "АБПФК"....ЗА ШУМКАРИТЕ , ЯТАЦИТЕ И ПОМАГАЧИТЕ ....??!??!АМИ , "БЕЗПЛАТНИТЕ ЕКСТРИ" В СПЕЦИАЛНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАГАЗИНИ И ЗАПЛАТИТЕ ВЪВ ВАЛУТА...??!! /Примерно ..оня гдето беше на ул.Паренсов.../За тех ли ти е мъка , ...а??!!!
124
12
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Не вървят нещата на добре - за протестите срещу Орешарски плащаха по 50, а сега - само по 30. А цените нагоре вървят, не става така - имам челяд да храня. Дано спретнат поне още няколко, че да закърпя месеца.