Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!

Недоволството на протестиращите е с твърде широки искания
19 ное 2018 10:37,
250
Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!
Снимка: BulFoto

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

"Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен.

"Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", уточни той. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Още по темата

През следващата седмица КТ "Подкрепа" организира протест срещу идеята на ЕС "да се закрие българската въглищна енергетика". Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

"Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", обясни Манолов пред БНТ.

По думите му "не можем да живеем нормално" е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.

Димитър Манолов уточни, че този протест няма адресат: "Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката".

"Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него". Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ "Подкрепа" нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. "Автентичонст не се вижда", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
31
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 5 години
МАНОЛОВ, ОСТАВКА И НА ТЕБ!
144
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нация, търкаща билетчета и избираща постоянно полуграмотника Боко Тиквата да я управлява, нищо не става ...
143
1
 
21
 
! Отговори
другарю манолов, преди 5 години
знаеш ли кога ще дойда да се запиша в пършивия ти синдикат?
142
2
 
20
 
! Отговори
УУУУУУ преди 5 години
олигарх! ***! тва и на Табукти го няма- "синдикатите" с правителството срещу народа!
141
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от КТ Подкрепа са на хранилка при ГЕРБ. Това са най-големите продажници и ми говорят за автентичност. В България отдавна няма синдикати и никой не защитава работника...а то няма и как да защитаваш някой след като *** от друг
140
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя е патерица на Бойко, Менда и бизнеса! Иначедосега да са го махнали от номенклатурата на " Подкрепата"! Кво се договаря с бизнеса, кво прави, пък над 2. 5 млн. българи изгонени в чужбина от реформите на бизнеса, синдикатите, политиците и депутатите!Тоя сега само да не ревне, като Менда " че застрахователите щели да фалират"!Като е от номенклатурата на " Подкрепа" и защитава работещите- да вдигне заплатките в провинцията, че масово са по 500- 650 лв.!Иначе е пръв за кръглите маси!
139
2
 
24
 
! Отговори
ПОЗИТАНО преди 5 години
ДРУГАРИИ, САМО ГЕРБ НЕ СА КОМУНИСТИ. ТЕ СА НЕОКОМУНИСТИ ДРУГАРИИ!
138
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 145Какви профсъюзи видя в България. Я ги остави да се издържат от членския внос на шепата хора, които членуват в тях, да видиш колко ще издържат - до втория месец ще са се саморазпуснали поради липса на келепир. Тия съществуват само за да си вземат тридесетте сребърника, които им плаща държавата, за това че ни предават.
137
3
 
30
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Тоя тарикат който наследи д-р Тренчев, въобще не може да се примири , че хората излизат на бунт срещу управляващата мафия, без да се съобразяват с продажния му профсъюз!Така е Манолов защото Вашите работници вече са на Запад , за България Вие сте мъртви вече, не го ли разбра!
136
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли какво е фурнаджийска лопата?
135
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите изобщо не се интересуват от причините и исканията на протестиращите.Управляващите няма да се вслушат в гласа на народа.Никой не потърси диалог, комуникация, решение.Управляващите впрегнаха цялото си воинство, за да компрометират, опорочат, дискредитират, разединят протеста- полиция, жандармерия, заглушаване на медии, провокатори, синдикати, платени *** по форумите...УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРИПОЗНАХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КАТО ВРАГОВЕ.
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако всеки българин има право да притежава огнестрелно оръжие онези в парламента юе трябва да ходят с пелени на работа .Една държава с разрязани продадени здрави ракети , половин фунциониращи реактори и чужди мобилни оператори,електроснабдители, вносители на хранителни и битови стоки от вън,ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ,ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ!
133
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да има как синдикатите ще грабнат палките, белезниците и каските и ще отидат на място да се разправят с протестиращите.
132
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб не стават,Патриотите ви обиждат,сега и Профсъюзите са ви криви! Ха ха ха!
131
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли му е платила мафията на ГЕРБ, за да избълва подобни дивотии?!
130
10
 
1
 
! Отговори
До 131 преди 5 години
Написал си, че искаш в България средната възраст на колите да се двигне още, примерно от сегашните 20 години, на 30 години. Това лесно се постига, като се забрани вноса на коли над някакви години, примерно над 80 години, както си написал (Евро 5 е от 2009-2010 години). Във всички държави, където направиха този експеримент със забраната, автопарка остаря значително.
129
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам протести срещу Профсъюзите,ще бъде оригинално и още не е имало!А? Какво ще кажете?
128
9
 
34
 
! Отговори
Р А З Л И К А Т А преди 5 години
2013 протестираше Олигархията, подкрепяна от ГЕРБ и такива като този за да върнат Тиквата на власт и мафиотите да могат да си крадат на воля.2018 протестират БЪЛГАРИТЕ, доведени до просешка тояга от ГЕРБ, Олигархията, мафията и такива като тоя.
127
19
 
12
 
! Отговори
от руското посолство преди 5 години
Свършват ни парите за протести. Съжаляваме.
126
9
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Продължаваш да бъркаш за чиновницитеЗаплата от 700 лева плюс 200 лева средно а месец "бонуси", са 900 лева. Сменя се правителството, тези хора остават и според теб гласуват за следващите. Изобщо си нямаш понятие за какво пишеш.-* бонуси е в кавички, защото това си е реално незаплатена част от заплатата, чрез която се рекетират хората и им се плаща по-малко, с всичките последици от това по-малко плащане при плащане на отпуски, болнични, обезщетения при безработица, после при пенсиониране и т.н