Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!

Недоволството на протестиращите е с твърде широки искания
19 ное 2018 10:37,
250
Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!
Снимка: BulFoto

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

"Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен.

"Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", уточни той. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Още по темата

През следващата седмица КТ "Подкрепа" организира протест срещу идеята на ЕС "да се закрие българската въглищна енергетика". Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

"Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", обясни Манолов пред БНТ.

По думите му "не можем да живеем нормално" е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.

Димитър Манолов уточни, че този протест няма адресат: "Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката".

"Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него". Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ "Подкрепа" нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. "Автентичонст не се вижда", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nikiБай *** си ти! Партиен ***, платен. Службогонец! На държавна хранилка. Живеещ по комунистически.Народът, работещите отдавна израснаха, надживяха миналото.
124
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб не стават,Патриотите ви обиждат,сега и Профсъюзите са ви криви! Ха ха ха!
123
16
 
9
 
! Отговори
Протестър преди 5 години
Аз съм ЗА, следните радикални мерки, за да я има България!1. Забрана за внос на трошки, скрап и прочие, които не отговарят на сертификат под Euro52. Рязко затягане контрола на пунктовете за ГТП. Баракуди без катализатори и с елеминирани DPF , веднага се конфискуват за скрап от държавата. По този начин автомобилите в движение от 4 млн ще станат 2 млн.3. Достъп до безплатни центрове по психология, за да бъде обяснявано на хората, че трябва да насочват недоволството от живота си към себе си
122
21
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Аз искам да живея 150 години, да не работя и по цял ден три голи мацки да ми наливат амброзия в устата. Ако правителството не ми го осигури, лягам на магистрала "Тракия" и я затварям, докато моето стане.
121
1
 
18
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Аз не искам смяна на системата, повишаване на заплатите и подобни нелепости. Искам само в законодателната и изпълнителната власт да влизат хора с някаква определена интелигентност и образование. А в съдебната власт да почне да се търси отговорност от магистрати. Ама май много искам?
120
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не можах да разбера това брадясало пиянде ли насочвало протестната енергия в правилни посоки?
119
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са породени от БЕДНОСТТА!Защо управляващите държат ниска МРЗ??? Защо МРЗ е най- ниска в целия ЕС? Докога?Докога работодателите ще се гаврят с труда, времето, здравето и живота на работещите?Докога държавата ще е майка на изедниците и мащеха за народа?Протестиращите не искат никакви партии!
118
21
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
А така, и синдикатите са против протестите. Само БСП, пРезидента и Масква стоят зад тях.
117
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука е пълно с безработни интелектуалци,обидени, че с тяхното образование няма работа в България! Е с две леви ръце и патешки разсъждения- толкова!
116
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестърчета, довечера поискайте двоен надник за протестите, все пак ще "работите" при лоши метеоролигични условия. Муахаха, дори и синдикатите ви се смеят :D
115
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се спре държавната издръжка на политическите партии и синдикатите, ще е най-добре. Първо, те не работят за обществото. Второ, става дума за много пари, с които могат да се решават истинските проблеми на хората. Това трябва да е едно от главните искания на протестите - спиране финансовото кранче на тия търтеи.
114
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз доколкото го разбрах тоя...иска да каже че е по добре да протестираме срещу някой в ЕС за въглищата, отколкото срещу някой тук за глада
113
3
 
20
 
! Отговори
Лъжец преди 5 години
До До 101 Никой не се интересува от заплатите.Ти кажи какви са им реалните доходи/рушвети , рекет , облаги и др. /И защо който влезе там се е впил в бюрото си и не го пуска.
112
4
 
23
 
! Отговори
*/* преди 5 години
Синдикатите по дефолт са на страната на работниците и трудещите се , но както всичко друго и това е изопачено в милата ни татковина.Но комент за тоя и другия...
111
4
 
31
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Нямам думи за такива "синдикати" и вол като този на картинката. Вместо да оглавят протестите както е в Гърция, този пък плюе по протестиращите. Аз не знам наистина за какво хората плащат членски внос. За да хранят вече 28 г. хрантутници като този. Преди 20-тина дни гледах по телевизията, че лидера на КНСБ не знае колко е тавана на пенсиите в България. Все едно го питат за някаква клинична пътека на НЗОК. За какви синдикати тогава да говорим изобщо.
110
3
 
20
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Очевидно всичките 50 протеста вчера не са автентични, точно като синдиката който представлява.
109
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За оплюване ставате, за работа не! Жалки писарушки! Търтеи колкото искаш в България!
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антикомунистДушо кукурузена, ти комунист виждал ли си? Или само партиици от родата ти?
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 108Всички чиновници са хора на ГЕРБ.Заплатите им по ведомост може да са ниски, но всички получават бонуси между другото.В края на годината получават по 2 заплати на куп, освен заплатата по ведомост. Това е 13-та заплата и още 1 заплата за служебно облекло. Де юре са с ниски заплати, де факто са добре платени.
106
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звучи нелепо в устата на синдикалист. Протести има в цялата страна, в много градове - тоя как от кабинета си успя да разбере какво искат хората, какво ги е изкарало на улицата?