Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!

Недоволството на протестиращите е с твърде широки искания
19 ное 2018 10:37,
250
Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!
Снимка: BulFoto

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

"Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен.

"Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", уточни той. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Още по темата

През следващата седмица КТ "Подкрепа" организира протест срещу идеята на ЕС "да се закрие българската въглищна енергетика". Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

"Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", обясни Манолов пред БНТ.

По думите му "не можем да живеем нормално" е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.

Димитър Манолов уточни, че този протест няма адресат: "Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката".

"Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него". Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ "Подкрепа" нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. "Автентичонст не се вижда", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно в коя държава,тия където привидно или от време на време работят и с основно образование,живеят добре? Ето ви картинката и в Германия! 40% от българите там са на соц.помощи и им доят системата! Способ на живот!
104
2
 
25
 
! Отговори
Синдикален мафиот преди 5 години
Това жалко *** не е никакъв синдикалист , а долен продажник.А "Подкрепа" е просто мафиотско-кариеристична банда. Който не става за нищо друго става синдикалист , охрана на труда или полицай.И да не забравим-политик.
103
5
 
22
 
! Отговори
всяват раздор! преди 5 години
Вън Синдикатите от обществения живот в страната!Разпускайте ги!Вредят на работещите!ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ПРАВЯТ ПРОТЕСТИ НА ПАРЧЕ!
102
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това изказване, Манолов и Подкрепа се дискредитираха напълно.
101
16
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 5 години
Не ви ли омръзна да си измисляте?! 90 % от държавната админинистрация е на ниски заплати - 700-900 лева и хората много добре съзнават, че такива като Горанов ги държат на ниски заплати и не гласуват за ГЕРБ.
100
5
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Както всичко в БГ, така и Подкрепа се оказа пълна с комунисти и агенти на ДС. Но..нормално е в държава в която никога не се е протестрирало против комунизЪМът, няма Пражка пролет, няма Солидарност, да има само агенти. Наскоро нали официално съобщи комисията по досиетата, че близо 2.4 милиона българи имат картонче, като доносници...ТОВА Е ВСЕКИ ТРЕТИ БЪЛГАРИН. Затова сме най - бедни, най - завистливи, прости и лоши....Затова избираме Тиквата и Доган, Сидеров и Каракачанов,Марешки и кой ли не.
99
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слугинаж! Трябва да лиже подметки, иначе ще му спрат кранчето на държавната издръжка.
98
20
 
4
 
! Отговори
niki преди 5 години
Бай *** протестирал. Системата го убивала. Не се сеща, че първо Бай *** трябва да се промени, зада промени системата.
97
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дългогодишното мълчание и вегетиране на КТ Подкрепа под шапката на Борисов обаче, си е напълно автентично
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това изказване защитава индустриалния капитал, така нареченият бизнес, дали си легитимност чрез асоциацията КРИБ!!! И така по веригата сегашното управление!!! Пред работодателя заплатите могат да си защитават само хора, които работят във фирми, които са с не повече от 10-15 човека...в големите компании/фирми всичко е на конвейра!!!
95
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той познава автентичните протестиращи по име. Погледнал е протестите е и не е видял своите хора.
94
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Горанов плаща на държавната администрация и бонуси раздава. Всичкото чиновник гласува под строй за ГЕРБ. Платени гласоподаватели.МРЗ я държат ниска заради частния сектор. Чорбаджиите да крадат труда на работниците и да пълнят касичката на ГЕРБ. Затова протестиращите не искат никакви партии.
93
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пък хич не е автентичен. А хората, които протестират не са длъжни да дават отговор на въпроса как да се решат проблемите. Има достатъчно хора, които получават заплата за това, а не само да мрънкат, че това или онова не зависело от тях. Властите притежават всички лостове за регулиране на всякакви обществени отношения. Друг е въпроса дали го искат или по-изгодно е все да казват, че не зависи от тях. Хората изразяват недоволство от начина си на живот и това означава, че има проблем.
92
4
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Другарю Манолов, а това вашето автентичен синдикат ли е или комунистическо-гербав фейк?
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя Герберски слуга ли се изказа? И тоя явно е на хранилката.Той шеф на синдикат ли е или адвокат на управляващите?
90
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Франция има и загинали и ранени умнико Манолов
89
4
 
26
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И това доживях.Синдикати да оплюват протест за доходи.Тези за 29г не са организирали нито една стачка.С какво право критикуват.Всичко ни е сбъркано.Какъв талант имаме да объркваме всичко не знам
88
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами естествено е, че протестите нямат адресати. Хората са притиснати до стената от мизерия и просто са неориентирани какво да направят - излизат и протестират срещу всичко. На запад обикновено синдикатите веднага застават зад подобни протести и създават организация. Българските синдикати гледат се.ира и коментират по телевизионните студия. Всъщност те освен като наблюдатели и коментатори в друга роля не съм ги видял.
87
3
 
21
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Синдикатаите отдавна се контролират от мафията, не само в България. А в България въобще за синдикати да говорим е странно. То при нас няма нормална работническа класа. Има роби, олигарси и туристи (тези дето стягат куфарите) и *** - за етноса, който паратизира върху гърба на робите.
86
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е пък тоя? Синдикалист? Че с какво се занимават синдикатите у нас?