Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!

Политически престрелки заради високите депутатски заплати
21 ное 2018 13:00,
145
Атанасова към Нинова: НС не е Ниноваленд! Покажете си фиша от заплатата!
Снимка: БТА, Архив

Политическите престрелки между управляващи и опозиция продължават на различни фронтове. Този път главна тема е депутатската заплата.

Поводът е вчерашното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че левицата ще внесе предложение за намаляване заплатата на депутатите с 543 лв.

Според нея това е увеличението, натрупано през последните 2 години, а сегашният размер на депутатската заплата е неморално и е "несправедливост", която се случва във време на протести срещу стандарта на живот, високите сметки и ниските доходи.

"Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв., при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнлелия Нинова през изминалия ден.

"Увеличението на заплатите е ритуално самоубийство на политическа класа. Десетки хиляди хора са на улиците със социални искания, а вие си вдигате заплатата в този момент", написа още лидерката на левицата.

Още по темата

В отговор на нейните атаки, Десислава Атанасова от ГЕРБ представи фиш от заплатата си като народен представител през 2013 г., когато сегашните управляващи бойкотираха кабинета на Пламен Орешарски.

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова да покаже фиша си за заплатата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа Атанасова във своя личен профил във Facebook.

Атанасова написа още, че по време на бойкота на политическа партия ГЕРБ срещу кабинета Орешарски, депутатите са се отказали от 70% от своите възнаграждения, лишили са се съзнателно от пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили.

Като резултат от това, пише още депутатът от ГЕРБ, през 2013 г., Атанасова е получила 489 лв. възнаграждение при заплата 2196 лв.

"Вие само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен "бойкот"! Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само че, декларацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме – с факти и фиш! Корнелия, твой ред е!", написа още Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма думи! Нагли и безочливи гербави, при това и крадливи!
1
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече БСП+ДПС на власт