Ад и Рай: Митрополит Николай пред миряните – класа и лукс!

Митрополитът в снимки пред катедралата "Александър Невски"
23 ное 2018 18:15, Александър Попов
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 23 ноември православната църква почита паметта на Александър Невски. Днес празнуват всички, носещи имената Александър и Александра, но акцентът ще падне върху един Николай – Пловдивският митрополит Николай.

Той ще празнува имен ден след по-малко от две седмици, но пък в днешния ден той изпъкна и демонстрира пред миряните класа, лукс и технологичен напредък.

Митрополитът влезе в полезрението на обществото като любител на скъпите вещи преди повече от 5 години, когато акцентът падна върху златния му Ролекс - мечтата на борците от средата на 90-те.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира тогава митрополита и допълни крилато: "По-добре без Ролекс в рая, отколкото с Ролекс в ада".

Той дари часовника на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", за да бъде продаден и със средствата да се покрият следващите сметки за ток.

Тогава отчето преодоля съблазънта (в очите на медиите), но видимо няма намерение да се лиши от всички земни блага.

На паветата пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди.

Преди години църквата анатемоса концерта на Мадона в София, но пък Николай и Мадона си приличат - използват една и съща марка смартфон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Църквата е създадена от ЕЛЬОМЕНАТИ!
44
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е проблемът? Откраднал ли го е мерцедеса? Или е продавал наркотици да го купи. Ако е от даренията за църквата тогава какво ви притеснвява. Парите са дадени на църквата доброволно от вярващи или просяци светци, това какво прави църквата с тези пари си е нейна работа, да не сте някакви съсобстеници или съоснователи на църквата, че да държите сметка на дядо поп за какво е похарчил собсвените си пари с които е упълномощен законно да разполага?
43
4
 
10
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Как може да сте толкова слепи - ЦЪРКВАТА е създадена от ЕВРЕИ да се заиграват с вярата ан хората и да ПРАВЯТ ПАРИ ОТ ТЯХ... Хора опвавайте се на вярата си, зачитаите си божествата, абе правете там каквото правят вярващите - АМА НА ПОП ВЕРА НЕМАЙТЕ
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато ни е църквата, такива и служителите. За народ, който влиза в храм на Великден преди да се наплюска с агнешко си е перфектен митрополита с С класата. А ако има оравомощия да продава имоти на църквата ще си купи и вила в халкидики скоро
41
20
 
3
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Авторът е достоен за съжаление... Пожелавам му да иде поне веднъж на църква!
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството е учение,което ни учи че сме подваластни единствено на Бог,и на никакви религии.Христос е казал че който търси Бог в Храма,не ще го намери,там има само крадци на вяра и души.По Христовото учение,тези всички са за Пъкъла,че те не могат да изпълнят и най-малкото та да бъдеш последователи на Истината.Не Мерцедеси,...самолети да карат ще плащат за лошотията си пред ,,началника'',него никой не може да заблуди и излъже,даже и ники-тариката.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Исус е дошъл при миряните с едно магаре, а мутрополита- с 400 коня. "Освен това Исус е казал:1. Не съдете, за да не бъдете съдени; 2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
38
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.kakvito ni " patriotite " ...takiva ni I popovete !!! Diado Dobri e SVETETS !!! TEZI SA SATANI !!!
37
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 5 години
Запомнете след време тоя ще го пържат в Пъкъла. Насън ми се е явявала баба ми и казва че там в отвъдното е голям ужас,същества високи колкото десет годишни деца яко налагат бой...Па дали е така не знам....
36
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...v Balgaria vsichko e naopaki .polititsite sa nagli ,popovete sashto .strahotna "darjava " ! Rai za prestapnitsite I rodootstapnitsite !!!
35
1
 
8
 
! Отговори
ДЕДО ПОП НИКОЛАЙ преди 5 години
Днес е хубав ден. Ходих до София с новото лимузина МЕРЦЕДЕС, Бог да ми я пази колицата. Отчетох парите пред Неофит, врътнах му едно дудуче, са ще се прибера ще малкия син на игуменката, ще се изтропам, ще се прекръстя 3 пъти поне съм се прочистил, ще тегля една майна на вярващите понеже ми пълнят шият и ще легна да почивам....
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриити ги тез царкви с тес попи.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрави прабългари а за тнагра, стана българи... И стана тя, каквато стана аааа...
32
0
 
8
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
А дедо поп сигурно си вика да го дуфате през мокър чорап....ахахахахаааа...
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ole mnogo iasno, choveka varti golemi pari nqma da hodi kat proshliak
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да проповядва смирение после
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е по голямо перде и от Курнелка,знае си,че е по добре ,сега в Рая,а не вАда в някакво необозримо бъдеще!Така де,да вземе СВ. Петър да сбърка,и да го прати в Ада,какво правим после?
28
1
 
18
 
! Отговори
В нарушение преди 5 години
на последната снимка се вижда че лимузимната прави обратен завой на непрекъсната линия, което е нарушение!!! някой ще се сезира ли или тея не важът за негово.....?????
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако им забранят Мерцедесите и луксозните вещи ще останем без свещенници .
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исус е дошъл при миряните с едно магаре, а мутрополита- с 400 коня.