Черен петък по български – цени, измами, нередности...

Каква е равносметката след големите разпродажби?
Обновена: 26 ное 2018 21:53 | 26 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
11

След истерията с Черния петък, започват равносметките. Огромни задръствания, дълги опашки, претъпкани молове и... поопразнени портфейли. Колко похарчихме и успяхме ли да избегнем фалшивите намаления и търговските трикове?

Още по темата
През целия ден на 23 ноември екипи на Комисията за защита на потребителите дежуриха в големите търговски обекти и глобяваха некоректните продавачи. Полицейски служители пък следиха и за реда на пътя, като акциите продължиха и в почивните дни.

Освен това, някои от магазините обявиха, че големи намаления ще има и през тази седмица, а предпразничната еуфория обхваща все по-голяма част от потребителите, които са тръгнали на лов за намаления.

Какви нередности имаше по време на Черния петък и колко сигнала получи Комисията за защита на потребителите – коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на Димитър Маргаритов, председател на КЗП.

Черният петък в България е лъжа – вярно ли е?

"Получихме такива сигнали. Това не беше нещо неочаквано, а по-скоро е важен мащаба. Преди началото на кампанията давахме съвети на потребителите, за да ги предпазим. Това явно е било добре разбрано", коментира председателят на КЗП.

По думите му едно от основните оплаквания е, че има необосновано завишаване на цените без да има логика и без да е обосновано, само за да се заблудят потребителите. Той сподели още, че с годините потребителите стават все по-мнителни и внимават.

"Българинът се оказва доста рационален и прагматичен, защото улавя опитите да бъде измамен", коментира още Маргаритов.

Председателят на КЗП допуска, че и по време на Кибер понеделникът също ще има още сигнали до комисията от страна на потребителите.

Какво още каза Димитър Маргаритов вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 4 години
Черният петък в България е лъжа. Направих си труда и обиколих 2 столични мола. Намаление нямаше никъде. Регулярни цени, на места даже завишени. Според мен големите намаления са Август, когато се поопразни София и им залежи стоката. Същото го очаквам и по Коледа - обратно на останалия свят, където я за принципа, я за нещо друго, намаленията са истински...така както е истинско и увеличението у нас.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След десетки години на пазарна икономика хората трябва да мислят и преценяват рационално.Например, тази стока според моите финансови възможности струва ли си , независимо дали я обявяват за промоционална или не. А иначе по нашите географски ширини думата търговец е синоним на далавераджия и мошеник, което е вярно за 80 % от търговците.
10
1
 
9
 
! Отговори
докога? преди 5 години
В БИЛЛА-та редовно обявяват промоции а на касите ти го маркират по старата цена.Да не говорим за промоции с предварително завишени цени.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам: от нюза плащат ли патентно право за ползване на думите "черен петък"?
8
1
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
А ти какво си правил там?
7
4
 
19
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
В Мола, имаше повече хора от протестърите у целта България, бе....И, все бедни хора,..... Хахахаааа!!!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направих си труда да проверя в нета всички цени които уж са намалени. Имаше на няколко места такова намаление но болшинството бяха жива измама. Продават ги на същата цена каквато е била преди уж намалението а на етикета са написали по висока демек са я свали ли от 250 на 200 лв. Немогат да ме хванат на тази въдица много им е слаба стръвта. Ако някоя кротушка им се хване на въдицата трябва да викат Ура.
5
1
 
15
 
! Отговори
асфалдо риос преди 5 години
Трябва да си турбо *** да си мислиш ,че някой ей така ще ти направи еваларка и цени и това онова само да го уважиш...Ако си се вързал толкова ти е акъла,сори брат..
4
1
 
18
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
ала-бала, къде е писано, че търговците са благотворителни дружества, и че е задължително нещо да купиш?
3
0
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
На кви наркотици си е, братчед? Флака, пикп, херца? Много хаотична и неразбираема "мисъл" имаш
2
2
 
24
 
! Отговори
Разумен със пари преди 5 години
Нищо не съм купувал , не съм опразвал портфейла и съм супер!Само балъците с промити моъци ходят да ги челастрят по джобовете!
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То има някои за тях е черен петък вечно цветя и рози за тях а ние може да сме смалко но качествени а тая вечер им пожелавам приятен банкет ние видяхме резултата да да идеш да си плащаш сметките по време на работа поздрави а то нее само това колко е още веселете се яжте и пийте подарявам ви цветя и рози и черния петък да е целогодишно