Йордан Цонев: Догодина ще има избори, на три пъти!

ДПС скочи и на БСП за замразяването на депутатските заплати
52
Йордан Цонев: Догодина ще има избори, на три пъти!
Снимка: Булфото

Догодина ще има избори 3 пъти, прогнозира зам.-председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС. Според него предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

"Оставката на Валери Симеонов е победа на гражданското общество", настоя той. По думите му обаче за ДПС тя не решава проблема, защото правителството генерирало само нестабилност и трябвало вече да си ходи.

Още по темата

От ДПС са против депутатските заплати да бъдат замразени. "Ние смятаме, че работим, избирателите също могат да кажат, че събота и неделя нашите депутати не почиват, правят срещи, обикалят районите", подчерта народният представител.

"Ако заплатата е обвързана с повишаване на заплатите в страната и те се вдигат, по какъв друг критерий да бъдат обвързани депутатските заплати", попита Цонев пред bTV.

"Ние сме за това качеството на нашия труд да се повишава, но не по този популистки начин да обявяваме на хората: "Не ни давайте пари, защото ние не ги заслужаваме". Ами добре тогава, да не получаваме никакви пари. Ние разчитаме на тези пари", отбеляза той.

Според него най-големият недостатък на бюджета е, че не е ориентиран към икономическия цикъл. Многото разходи в тези неформирани системи не са насочени към реформи, а към неефективни плащания, смята той.

По повод бюджета за здраве за догодина Цонев посочи, че всяка година се дават все повече пари в здравеопазването и всяка година пациентите и лекарите са все по-недоволни.

По думите му бюджетът за здравеопазване за 20 години е нараснал 8 пъти, а недоволството от системата на здравеопазването е нараснало 80 пъти.

$Реформата спря през 2000 г. и оттогава нищо не се пипа. Нереформираността на системата предполага, че като изливаш повече пари, увеличаваш дефектите, а не ефектите$, каза още Йордан Цонев.

"Все още няма система, по която да се регулират парите за лекарства. Ние сме на първо място в света по процент на разходи за лекарства. Средно в Европа за лекарства се дават 15-18%, в България са 35-40%, при това без болничната помощ", отбеляза още Цонев. Той изреди и нерегламентираните плащания и източването на Касата през пътеки.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На тоя защо му викат МЕНТАТА сигурно не е защото е пиел мента когато е бил световнонеизвестен оръ/фляк,нали!?Кога ще са третите избори,преди май та Гадев да направи служебно правителство или преди октомври та ГАДЕВ ДА НАПРАВИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТО И ДА СЕ НАЛУДУВАТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА С корНЕЛА?а после??какво??
39
0
 
4
 
! Отговори
567-0 преди 4 месеца
Вместо да правят театър пред българското общество за депутатските заплати, да вземат да променят формулата за нарастването и,хайде стига вече с техните скандали че стават банални.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма ли,журналист,който да извади пророчества на някои депутати,социолози,политолози и т.н.!?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-точно казано ! - ако има пари за Вас няма да има милиони за нас.
36
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гласувайте за Първанов и ВМРО!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-справедливо ще бъде ако депутатските заплати бъдат обвързани с средната пенсия - например 2-3 средни пенсии им стигат.
34
1
 
21
 
! Отговори
странно преди 4 месеца
Като видя нашенски депутат и почва да ми се псува!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи има хора , които са избрали професията депутат, ясно е, че ще искат увеличение на заплатите, нали сте там само заради парите ! Докато е позволено един и същи депутат да се явява на избори безброй пъти, тази държава няма да я бъде. За това максимум по два мандата за депутат и толкова !
32
1
 
15
 
! Отговори
Vigor преди 4 месеца
Депутатските заплати да бъдат обвързани с минималната работна заплата..
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България явно всички политици се оказват с изключително къса памет ! ДПС беше в управлението на държавата цели осем години от 2001 до 2009. Какво направи през тези години за здравната реформа ДПС ? Едно голямо нищо, обаче сега се оказвате специалисти в здравната реформа, как става това ?
30
1
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 4 месеца
Задай този въпрос в БАН и ще те обявят за враг на науката! Там частни инициативи колкото щеш, и все са закачени като катраница за съответния институт, та държавата да плаща туй и онуй. Но за резултати не питай.Ако имат финансов израз, те отиват в частен джоб.Ако "научното" начинание е от сферата на обществените науки, резултатът го пишат в отчетите и после получават по-висока научна степен и съответно по-висока заплата. Нищо, че идеята и "резултатът"са преписани от някоя чуждестранна монография
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искаме Първанов!
28
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Този съм сигурен че не се казва Йордан Цонев. Почетния секретар обича неговите хора да са с двойни имена.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквито и избори да правите,НИКОГА не излизайте от ЕС,защото без ЕС сме загубени и ще ни се еве мамата!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докога бюджетът ще издържа частните болници и лаборатории?!
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо свалиха правителството на Орешарски? Кой им нареди? Местан избяга в турското посолство.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И защо три пъти?
Да хвърляте пари на вятъра ли?
23
0
 
17
 
! Отговори
ДПС- 2400лв преди 4 месеца
СРЗ в смесените райони КОЛКО Е?
700- 800 лв. На депутатите на ДПС заплатите им трябва да са 3 х 800 лв = 2400лв.

Защо мълчите за МРЗ? Нали МРЗ плащат вашите местни феодали в смесените райони?!
В най- добрия случай плащате МРЗ + 40-50лв отгоре.
Работели сте събота и неделя? И ние работим събота и неделя, ама не ни се плаща за труда през почивните дни.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не лъжете,касата не се източва през пътеки от пациенти и лекари,а от строежи и крадене(източване) от политиците на касата!Последния път при Мосссков се окраде.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Депутатските заплати трябва да са 3 МРЗ!
До тук със СРЗ!