Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...

Ексвицето Валери Симеонов: Вярно е, имаше порой!
183
Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...
Снимка: Facebook

Депутат от БСП алармира, че оградата на границата ни с Турция, която трябва да спира нелегалните мигранти, е паднала.

Още по темата

Николай Цонков пусна в социалната мрежа Facebook снимка, на която се вижда, че защитното съоръжение е компрометирано.

Кадрите са от 4 декември. Паднала е ограда на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, обясни той.

На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.

Цонков уточни, че снимките са му изпратени от местни жители, които обаче не са от БСП.

Червеният депутат смята да се обърне към областния управител, защото вече има сигнал в прокуратурата за оградата.

На няколко пъти съоръжението пада, като обяснението на управляващите беше, че това се случва заради "метеорологични условия" - дъждове, порои, свлачища.

Това е и обяснението за новия проблем - пороят, който се изсипа на 28 ноември.

"Има средства за ремонт, вече се работи по него, а докато не бъде възстановена, граничари ще дежурят по 24 часа на мястото", обясни Валери Симеонов от Обединени патриоти.

Симеонов потвърди, че снимките са реални, но настоя, че това не означава, че оградата е построена зле.

"Никой не може да гарантира, че това няма да се повтори", призна той и допълни, че при природната стихия порой понякога има и човешки жертви.

"Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително пресечен терен", отсече още доскорошното вице.

При последните дъждове са паднали около 30-40 метра от оградата в местността Дълбок дол.

"На 28 ноември се наводни Одрин, дъждът се е изсипал точно в този участък и това изтичане на огромни количества вода е предизвикало отнасяне на пътища, помитане на чакъл, на дървета", обясни още Симеонов.

Управляващото мнозинство включи оградата в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, а снимането и приближаването до нея бе забранено. Ремонтът на оградата вече става без конкурс, за да можело поправките да се правят по-бързо.

В края на миналата година пък червеният депутат Елена Йончева направи филм, в който показа, че преминаването на защитното съоръжение не било проблем за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тия не се спряха! Какви бежанци посред зима,бе?Нали онзи ден намериха в Одринско няколко умрели от студ, нямат сили да стигнат до границата.
117
0
 
16
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 5 години
Бивш граничар//Казах го на шега ,за да подчертая ,колко много ,измислени ,формални стъпки,които уж облекчават дейността , а фактически имат за цел,поръчките да попадат в правилните фирми свързани с правилните политически лица и структури
116
0
 
9
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
До ГЗ"ГРАДИНА"Ами за 2 години паднал стълб нямахме.Един път помаците(от горското) събориха дърво и счупиха дървената част и другия при наводнение бяха скъсани част от теловете в едно дере.Впрочем,наводненията по деретата бяха доста чести,заради изсичането на гората.Лично аз бях кльонист,та доста бодлива тел ми мина през ръцете.Но изцяло новите участъци си ги монтираха сапьорите,ние само оправяхме дребни дефекти след тях и включвахме захранването(тока).
115
0
 
13
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 5 години
До Бивш граничар/// А не така колега .Трябва поръчка по ЗОП, след това търг и избор на изпълнител,след това оспорване на търга и т.н.,А едно време заставата си го оправяше ,ако имаше проблем
114
0
 
29
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
Едно време оградата не падаше от най-малкото метеорологично явление!И се възстановяваше за по-малко от 24 часа,ако все пак се случи.
113
0
 
16
 
! Отговори
Румен преди 5 години
И като си напиша името . Ще се оправили оградата. Ми такива са компрометирани хора са работили и компромат са ИЗМАЙСТОРИЛИ.Да върнат парите или да оправят оградата без пари.
112
1
 
10
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Докато плюем по сайтовете и то с ник АНОНИМЕН и по-зле ще става!!!Всеки народ си заслужава ориста е казал много по-умен от мен човек.Подкрепям го изцяло.
111
0
 
9
 
! Отговори
ГРАНИЧАР преди 5 години
До Симеонов/Ама какъв път ,там имаше КСП,както и пътеката на наряда.Ако КСП-то смятат за път ,това е друг въпрос.Предполагам,че тази ограда е построена по КСП-то, а не навътре като кльона
110
0
 
18
 
! Отговори
смех преди 5 години
То на село кокошарника е по-здрав пхахахахаха
109
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тези места живеят бивши военни сега пенсионери. Те нямат изградени трудови навици. Те са в службите. Като служители са свикнали да взимат и да кръшкат от работа. Сега с правенето на оградата се вижда , че Не умеят. Да върнат заграбеното.
108
0
 
24
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Беше казал, че оградата е 4пъти по - скъпа, защото правели и път. На снимката някой вижда ли път?
107
0
 
37
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 5 години
Преди много години кльона как не падаше,а стоеше с десетки години.Сега оградата започна да пада като някой пияница.Но ние обхванати от демократични пориви,прегърнали девиза "без граници",бързо съборихме кльона,а и пари за това давахме.А кльона и ограда можеха да бъдат обща система за защита на границата.Тогава защитата на границата се осъществяваше от 18-20годишни момчета и те бяха винаги на браздата.Няма ден,няма нощ,няма пек,няма студ ,те бяха винаги на границата,защото зад тях беше България
106
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето кльона по границата не падаше. Как кльона не падаше а сега оградите им падат. Нямаше тия проблеми, а сега пари върху пари , и пак нищо, и само оправдания. Некадърна работа!!
105
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цялата работа на герб такава!
104
3
 
31
 
! Отговори
Ум преди 5 години
И да пишете и да крякате по форумите нищо не се променя бе хора, как не го разбрахте.30г вече ревем а кервана си върви, крадат, лъжат, играят си игричките и резултата е че сме най зле от всички в ЕС, горе долу положението е Сомалия.Събудете се овце!
103
2
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Време е вече бо.клу.ка да се измете! Комунисти, гербаджии, сдс-ари, дпс-ари, патриоти... ВСИЧКИ! И олигарсите! Масов побой на тия 1000-3000 креатури и *** им. За някои от тях - смърт!
102
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Значи,др. цацаров,за зам.кмета може да се самосезира,а за черкез-балевски не може,дали не го е шубе,от слънцето.
101
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте я вече тази "държава"! Че и без това всичко ни се затри. Мир на праха ни!
100
1
 
17
 
! Отговори
???? преди 5 години
"Ами не, като цяло българинът е масово необразован и не много умен. Без значение колко тапии за висше образование има. У нас те се раздават като предизборни кюфтета. Високото самочувствие без покритие е нещо, което е още по-вредно от заниженото такова."Моите роднини, семейство, приятели са образовани и възпитани. Голяма част живеят в чужбина. Не мога да нарека българския народ - ***. Има и такива, може би голям процент, но в никакъв случай не бих обиждал народа си!
99
3
 
1
 
! Отговори
???? преди 5 години
До АнонименПознай защо "човече" къде е написана и защо не е българска? Пак Ви казвам - нашият народ е от великите!