Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има

БСП го атакува за въздуха, той: Какъв дим идеше от "Кремиковци"!
71
Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има
Снимка: БТА

БСП атакува премиера Бойко Борисов за отровния въздух на доста места в страната, а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена.

Още по темата

"През 2008 - 2009 година, когато бях кмет, над София се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв щеше да бъде. Поемам ангажимент всички мерки, които министерството е приело по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем", отсече Борисов и призна, че дори не помни кой беше екоминистърът по това време.

Коментарът му дойде в отговор на декларация на левицата, прочетена от Манол Генов, в която беше посочено, че представителството се паникьосало от угрозата за поредните санкции от ЕК и се хвърлило в имитация на мерки за чистота на въздуха.

Генов обясни, че общинските власти са най-близко до проблема и могат да го разрешат, но нищо не могат да направят, ако липсва подкрепата на държавната политика, а точно там кабинетът се бил провалил.

От 25 общини с мръсен въздух доста над допустимото едва 7 били получили финансиране, а на останалите не им останало нищо друго, освен да трупат папки с документация от обследване, програми, планове.

"И ако тези дни е модерен призивът как столичани трябва да пътуват със зелен билет, да оставят колите си и да се возят на градския транспорт, стотици хиляди семейства от тези 18 общини, които не бяха допуснати до финансиране, бяха пратени за зелен хайвер и хората ще свалят маските срещу задушаване, едва когато ви свалят от власт", обвини червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
20
 
! Отговори
анонимус преди 5 години
ОСТАВКА!
44
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До СТРАНДЖАТА,особенно куманиза бойко..
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя още 10 години ли ще се оправдава с Орешрски.ООрешарски беше премиер няколко месеца, през които медиите и зорошите въобще не го оставиха да управлява.
42
4
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
София трябва да се разсели и селяните да се прогонят от там немедленно.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните популистки лъжи.КРЕМИКОВЦИ никога не е замърсявал София. Комбинатът беше построен на 20 км от столицата, като ветровете в тази част на Софийското поле са винаги югозападни или северозападни през късната есен и зимата.Така че над София няма как да дойде дим от Кремиковци.Това беше поредната ПР акция на тогавашния кмет Борисов за да спечели сърцата на селяните, надошли в София.
40
0
 
8
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Много е разтривожен и накрая да преименуват БСП , та да спре да се оправдава с тях. Но аз така и не съм чел какво е казал, както споменава и 38.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да оставим настрана, какъв дим е имало от Кремиковци и да запитаме Защо станция за мерене на замърсяването на въздуха е пратена на Копитото? Не е ли с цел да изкривява статистиката ?
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов обеща....няма смисъл да се чете натам
37
0
 
12
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 5 години
Най новото "пожелание" от София: "Да го дишаш!"
36
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Бай Ставри....некой требе да го прати там,байо!..Но кой?..Оня сам нема да ти идойде на гости..
35
2
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
докато бях кмет въздухът беше мръсен , докато съм премиер въздухът си е мръсен и като си отида в барселона пак ще ви е мръсен....
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как допуснахме да ни управляват cлaбoyмни!
33
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуверньорът на БНБ Искров беше назначен от Станишев като бушон да може да се фалират банките безпрепятствено. Защо Искров като е знаел за лошите кредити си е мълчал през двата мандата на БСП от 2000 г.Като дойде Орешарски това беше сигнал да се фалира банката.Добре, че Борисов ги свали от власт иначе щяха да фалират още поне 10 банки тогава.
32
1
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 години
Боко, вече ти казах че ако си дойдеш зимните месеци при мен много по-лесно ще се климатизираш занапред!
31
2
 
18
 
! Отговори
ад преди 5 години
Орешарски кога беше кмет на София? Или може би беше шеф на БНБ и заради това той е виновен за фалита на КТБ (за който на всеки нормален човек му е ясно, че лошите кредити се акумулираха в съвсем различен период). Не може за всяко потупване по рамото вой до небето за невероятния държавник и политик, който имаме щастието да ни управлява с експертните си познания във всички сфери, а когато някой трябва да поеме вина за провал в определени области, Орешарски, Станишев и марсианците да са виновни!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бацето решава проблемите на България с хитроумието на 3то класник. Ама толкова му е капацитета и до там му стигат възможностите...да се държи арогантно и да бяга от отговорност. Всички в ГЕРБ са по негов образ и подобие. За това след 10г управление на ГЕРБ всичко е тотална разруха.
29
2
 
16
 
! Отговори
Все друг е крив на Б преди 5 години
Ех Бойко все Орешарски е виновен за всичко, как за разнообразие не каза, че и Станишев ти е крив? По тяхно време обаче Е.К. Не глоби София за мръсен въздух. Я кажи, защо се случи като ти си на власт? Нали Юнкер много те обича и обедини Западните Балкани?
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Орешарски явно е свръхчовек!За 1 година управление бил докарал страната до национална катастрофа?Такова нещо няма аналог в световната история!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшна работа тоя Орешарски, ей! Как прецаква управленията на Баце, да не може да си довърши мандатите чилякът, тц, тц, тц...
26
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абе,ама тоя верно ви смета за кре_тени!!НАД София НИКОГА не се е стелел дим от Кремиковци,защото положението му е такова,че се намира в естествен .."въздушен канал",въздушно течение,което по естествен път отнася пушиляка на изток из Софийското поле.Но НИКОГА не и към София!!!!!!Проблемите със зъмърсяване на въздуха в София са други,и най-различни.ЕДИНСТВЕНИЯ начин за решаването му е РАЗТОВАРВАНЕТО на това подвитошко селище!!!Друг начин НЯМА!!..Но тиквите от сорта "Банкянска стригана" ка