На двата полюса: За участие в протести, за управлението

"Галъп": Преобладава мнението, че досега те са били спонтанни
83
На двата полюса: За участие в протести, за управлението
Снимка: БТА

Българите са разделени в мнението си дали биха участвали в протест срещу властта.

50% отговарят положително, 8% твърдят, че вече са участвали или в момента участват. 41% не биха взели участие в протест, а 1% се затрудняват да отговорят.

Данните са от независим телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен между 28-30 ноември сред 801 души в цялата страна.

На този фон 70% подкрепят протестите срещу кабинета. Според социолозите протестният потенциал в страната е сериозен и това прави вероятни нови обществени недоволства въпреки преминаването на текущата вълна на протести.

Преобладава мнението, че протестите досега са били спонтанни, изразено от 69%.

19% смятат, че митингите са платени, а 4% ги определят като криминални. Останалите не могат да преценят.

Разделени са и мненията за управлението на страната.

32% смятат, че правителството се справя "средно". "Много добра" оценка поставят 4 на сто от анкетираните, че се справя "добре" смятат 15%. 26% намират управлението за "лошо", а 21% го определят като "много лошо".

Така практически еднакви изглеждат дяловете на онези, които очакват предсрочно напускане на кабинета и онези, които очакват пълен мандат, посочват от "Галъп".

43% от анкетираните споделят мнението, че правителството ще остане на власт до края на мандата си през 2021 г. 29% възприемат опцията "до евроизборите", а 15% - до местните избори през 2019 г.

Данните са от независим телефонен сондаж по панелна методика, проведен в периода 28-30 ноември сред 801 души в цялата страна. Възможното отклонение е ±3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Всичко е за пари преди 5 години
Горкото Корне.Какво ли не прави, за да се докопа до европейските фондове, поне за малко.Няма да успееш, Корне. И не заради това, че мислещите българи са отвратени от безобразията и лицемерието на БКП/БСП. Това, че няма да гласуват за вас не ви плаши, вие умеете да фалшифицирате изборни резултати.По друга причина няма да успеете. Тези, които са сграбчили кокала, го държат здраво и няма да го изпуснат. Няма да ви отстъпят вимето, наречено еврофондове и обществени поръчки!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спонтанните протести са като спонтанните аборти!
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко си отива,ясно е.Лошото тепърва предстои.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен изобщо не ми дреме за политика, но това блокиране на пътища е много тъпо. Не знам докога ще им разрешават на протестиращите, никой не е длъжен да виси в задръствания на студа щото 100-200 човека макс решили да протестират.Лишените от мозъчна дейност *** сега ще ме атакуват че съм от Герб или БСП, но пак подчертавам, изобщо не се интересувам от политика, просто органите на реда не трябва да допускат блокиране на движението.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!Протестите били платени. А изборните победи на партиите дали са безплатни? 11 лева малко пари ли са? Най-богатите са партиите. И откъде са им парите? Защо не се издържат от членски внос, а целокупният народец трябва да им плаща?Всичките тези бунтове са пълна безсмислица - парата отива в свирката - и нищо! Страх от земетресения, бартерни сделки...грабеж с обяснения за ***...
67
2
 
7
 
! Отговори
Мильо преди 5 години
Ако се организира въстание срещу мутрите на власт и ако се раздават оръжия веднага отивам доброволец!Не протести , а куршуми да хвърчат , мутрите разбират само от куршуми!
66
1
 
6
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
През прехода никой не помисли за Българския народ самоблаги на някой кръгове близки до властта като са уж избрани от народ.
65
6
 
18
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Тия проучвания на гербер интернешънъл докога шеги пробутвате на хората ... 70-80% са недоволните и това, че Бойко ви плаща не означава , че трябва да манипулирате резултати. Продажни *** !
64
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бмв-москвичКанон-ЗенитБайерн Мюнхен-Спартак МоскваАдидас-РуенНемски дом-Руска панелкаЕвро-рублаСименс-фотон,.................Изберете си сами !
63
6
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 72 червен анонимник. Абсолютни глу.пости си написал. Всичко това е вярно, ама ако се върнеш към Луканов и Виденов. Иначе то е ясно, че може да си извърташ нещата както на теб ти е удобно, само че мнозинството явно не мисли като теб щом гласува различно от твоето мнение.
62
8
 
19
 
! Отговори
Господин за 1 ден преди 5 години
в герберската програма пишезапазаване на данъците за населениетопри управлението на БойкоВдигане на данъциИзмисляне на нови данъциДоговаряне с межд. банки за изтегляне на огромен дълг за краденерезултатще плащате хитрините и сметките на тарикат Бойкоизмамника
61
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да цъкате минуси и да издигате герберски лозунги, че в Бг е стабилно, не можете да заблудите никого. Бг рине по дъното. В Бг нищо не функционира. Всичко е сринато от грабежи, източвания и от некадърността на партийно назначени неграмотни Гинки, Калинки и сие, с претенции за образованост и успешност. Абсолютен срив във всички сфери.
60
23
 
14
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Стига с тези поръчкови позитански изследвания. Знаем кои са Кънчо и Андрейчо. Като гледам мижавите протести 70% да са отговорили, че ги подкрепят, е абсурд. Галоп кой знае как са манипулирали въпроса, защото ако е зададен например, " подкрепяте ли исканията на протестите за по-ниски цени и по-висок стандарт на живота" и 70 са малко.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Никой по света , който седи само на "*** си" ---не е "стабилен"..спорно твърдение...
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ами , стабилно е..!Ела работи в Бг, харчи стабилно и издържай син, който учи в чужбина. Като е много стабилно тук, какъв го дириш у Германия, образования?
57
12
 
7
 
! Отговори
Ами , стабилно е..! преди 5 години
Работя в Германия , харча си парите в България , издържам сина си в Чужбина и съм доволен и стабилен !Ама съм учил и имам подготовка за тая работа ...!Ти кво , си учил и знаеш ....ТА ИСКАШ ДА СИ "СТАБИЛЕН"...???!!/Никой по света , който седи само на "*** си" ---не е "стабилен"../
56
10
 
10
 
! Отговори
ЖОРО преди 5 години
Мисля, че сегашното управление няма алтернатива, НО СЪЩО ТАКА МИСЛЯ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОД НЕПРЕКЪСНАТО НАБЛЮДЕНИЕ КАКВО ПРАВИ И ДАЛИ ГО ПРАВИ ЗА НАРОДА А НЕ ЗА ОЛИГАРСИТЕ, защото колкото пъти Менда Стоянова се обади Бойко Борисов пада от власт.........................
55
25
 
16
 
! Отговори
Гербаджия преди 5 години
Поредна провокация на бесепарите. Искат да извършат преврат (защото не могат да спечелят избори) и да счупят държавата! Партизанската! Гледат френските протести и искат и тук да чупят и палят! Няма да се дадем! Господ здраве да дава на Бойко Методиев Борисов, иначе тежко на майка България! Пак ще я фалират комунистите!
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто хипотетично: Излизаме от ЕС.БДЖ,ЕНЕРГЕТИКА,ДАЛЕКОСЪОБШЕНИЯ,ТРАНСПОРТ И Т.Н. са държавни.Приходите влизат в хазната.Колко от вас вярват,че тези приходи ще са ограбени по-малко от евросубсидиите ?
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Управляващ 44Вас като не ви искат за управляващи, защо не се махнете и не заминете за чужбина?Вървете там да управлявате, да видим кой ще ви търпи управлението!