Вън, вън… монах гони дете с аутизъм от Троянската обител

Грозната сцена се разиграла до чудотворната икона на Богородица
24 дек 2018 17:45,
252

Божи служител изгони дете аутист от църквата на Троянския манастир "Успение Богородично" в навечерието на Рождество.

Грозната сцена се разиграла на метри от чудотворната икона на Богородица Троеручица, разказа в профила си във Facebook майката на 5-годишното момиченце – Кристина Борисова.

Дъщеря й е с диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Именно затова майката искала да се докосне до чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление.

На 16 декември обаче се натъкнали на йеромонах Георги, който грубо ги изгонил, защото детето: "Вика и крещи".

Семейството заснело арогантната сцена, недопустима за храма, и е качила клипа към поста си. В него ясно се виждат заплашителните жестове на монаха и се чуват думите: "То е детенце, ама вика, вика и крещи!", "Недей да ме снимаш, слушаш ли к’во ти казвам, ще те изпердаша!", "Айде да си ходите!"

Почти веднага от Троянския манастир изпратиха извинително писмо до жената, подписано от игумена - Велички епископ Сионий.

"От името на братството и лично от свое име поднасяме сърдечни извинения на вас и на вашите придружители, които сте потърпевши и сте станали свидетели на това неподобаващо поведение от страна на йеромонах Георги. Уверяваме ви, че на духовника ще бъде наложено съответстващото наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно", се казва в писмото му, цитирано от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато детето е започнало да вика и плаче, майката е трябвало да го изведе навън, а не насила да го държи там.
147
5
 
33
 
! Отговори
Номер 126 е прав / а преди 5 години
Може би детето не вика защото е аутист, а вика защото майка му го е вкарала в това тъмно и задимено място против волята му?Абсолютно подкрепям казаното. И също това, че модерната медицина ни дава диагнози, зад които да се крием. Престанете да ни натрапвате разни аутисти, а в същото време нормални дечица, разболели се от рак, се борят за живота си и събират пари от благотворителност за лечението си, защото изхранваме ***!
146
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 149А АТЕИЗМЪТ ни го наложиха насилствено Съветските другари, нахлули с оръжие в Родината ни без да ги желаем.
145
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези които не знаят или просто не желаят да чуят , Християнството е наложено насила от Византия през 866 г. по тези Земи , пиша по тези Земи зашото надали има Доказателства за Държавата България с сегашните гранични Пунктове на Границата , тоест било е като разграден селски двор , та всеки сам избира на какаво да вярва и коя Религия да подържа
144
11
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Готов ли си да гледаш такова до живот?Лицемер."Гледам такова и ще го гледам до живот! А за евтаназията ти пожелавам да я използваш лично.Честито Рождество на всички останали!
143
2
 
24
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
В блиц има интервю с майката и тя обяснява всичко за конфликта в манастира .Затова в подобни случай не трябва да се взима страна в това недоразумение .Според мен и двете страни са прави в случая и е било най добре да се разберат тихо и кротко без разправии .
142
8
 
33
 
! Отговори
691 преди 5 години
Тая не знам как си представя, че Бог ще изцери детето, което дори не осъзнава къде се намира и най-вероятно не е кръстено. Ако иска нека се помоли на иконата тя или да извика свещеник да чете за здраве на детето.
141
11
 
59
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Поведението е било като за диво и невъзпитано дете, отчето не е длъжен да поставя диагнози за 3 сек. А майката се е държала като кифла... В храм се пази тишина!
140
1
 
69
 
! Отговори
предпазливост преди 5 години
Имам момиче аутист. Установила съм, че се изнервя в малки църкви и обители, докато в Ал. Невски и хареса, вероятно защото е широко. Винаги много премислям като я водя на някъде, как ще реагират хората, как ще реагира тя. Стремя се да избягвам максимално конфликти. На 5 години крещящо момиченце изглежда като силно разглезено дете, последното което си мисли някой, че е аутист. Още повече, че аутустите външно им няма нищо. На попа през ум не му е минало че детето е аутист казвайки Вън.
139
6
 
33
 
! Отговори
10 преди 5 години
И двете страни са допринесли за конфликта.Майката е допуснала продължително стоене в храма на детето и свещеникът,който не се е съобразил със специфичните му особености.Просто непремерени действия .Аз не бих излъчил видеоклипа.Майката като психолог,макар и още учещ се,трябва да е знаела,че излъчването е отмъщение ,което е погрешно действие и проява на инфантилизъм.А свещеникът е могъл да прояви малко търпение и да се извини лично.Храмът е за всички-вярващи и атеисти,хора с различни нива на псих
138
14
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Неофит - агент Симеонов ДС-КГБ!!!
137
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтина провокация от една женичка искаща 5 минути слава.
136
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кендзайте смело на попската ерест! Бог ще ви поживи! Тия попските каналници са срам за България и питомници на БКП (ДС)! Дарявайте им сухи фекалий вместо пари! Плюйте ги ако искате да влезете в Царството Небесно!
135
11
 
75
 
! Отговори
Даааа... преди 5 години
Креслива майка с болно дете. Това, че детето й е болно, не прави автоматично майка му светица.Това, че попът си е езпуснал нервите е обяснимо. Самият факт, че тая BG-MAMA е направила скандал в църква на празник, на това отгоре го е и записала, и публикувала, говори що за стока е. Запис на сцената, провокирала скандала, няма, нали?
134
27
 
11
 
! Отговори
Бахмааму! преди 5 години
Според Църквата това дете е обладано от демон. Попът е искал да изгони демона, ама майката не го е разбрала и сега - медиен линч.В атеизма е спасението. Там е здравият разум, а не в тия източно-православни и всякакви други суеверия. Мислете с главите си бе, хора!
133
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоНе съм се напил реалист съм.Едно малко дете което е нелечимо болно и цял живот има нужда от специална грижа е ужасно нещо.Ти грижил ли си се за такова?Цял живот ще ходите заедно до тоалетната и ще му сменяш памперса.Като са малки са сладки,нали да кажеш бебенце.Всички бебенца са готини.Ами като порастне.Стане младеж,после зрял индивид а мозъкът му все на ниво бебе.Пищи,реве,блъска се по стените текът му лигите изпуска се в памперсите.Готов ли си да гледаш такова до живот?Лицемер.
132
10
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До От един морски град Питай Цецо гуменката и гербаджийската шайка как ги прави тези фокуси .Те най добре ги знаят тези работи .
131
15
 
8
 
! Отговори
До Нормалната майка преди 5 години
Ти си всичко друго, но не и нормална. На такива като тебе не трябва да им се позволява да са майки. Дано усетиш мъката на това семейство. На квадрат. По празници. Честита коледа. Лека нощ.
130
11
 
9
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Нормална майка На запад отнемат детето от майката и го дават на *** и травестити и гейове да го възпитават .
129
21
 
11
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Независимо от това какво работят дадени мъже дали са попове,доктори,даскали и т.н. при всички с процеса на стареене се проявяват едни и същи признаци. Стават сприхави, досадни, заядливи дядки, които се дразнят от всички и всичко. Няма нищо по тъжно от стар мъж.