Вън, вън… монах гони дете с аутизъм от Троянската обител

Грозната сцена се разиграла до чудотворната икона на Богородица
24 дек 2018 17:45,
252

Божи служител изгони дете аутист от църквата на Троянския манастир "Успение Богородично" в навечерието на Рождество.

Грозната сцена се разиграла на метри от чудотворната икона на Богородица Троеручица, разказа в профила си във Facebook майката на 5-годишното момиченце – Кристина Борисова.

Дъщеря й е с диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Именно затова майката искала да се докосне до чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление.

На 16 декември обаче се натъкнали на йеромонах Георги, който грубо ги изгонил, защото детето: "Вика и крещи".

Семейството заснело арогантната сцена, недопустима за храма, и е качила клипа към поста си. В него ясно се виждат заплашителните жестове на монаха и се чуват думите: "То е детенце, ама вика, вика и крещи!", "Недей да ме снимаш, слушаш ли к’во ти казвам, ще те изпердаша!", "Айде да си ходите!"

Почти веднага от Троянския манастир изпратиха извинително писмо до жената, подписано от игумена - Велички епископ Сионий.

"От името на братството и лично от свое име поднасяме сърдечни извинения на вас и на вашите придружители, които сте потърпевши и сте станали свидетели на това неподобаващо поведение от страна на йеромонах Георги. Уверяваме ви, че на духовника ще бъде наложено съответстващото наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно", се казва в писмото му, цитирано от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има любовта с тормоза на хора в църквата? Да, много ви обичаме, но не злоупотребявайте - пазете тишина в храма!
127
22
 
22
 
! Отговори
агностик преди 5 години
От последователите на всички религии, християните са най-лицемерни, двулични и лъжовни. Те са точно обратното на всичко това, което повеляват законите им. Хомосексуалисти, педофили, властолюбиви сребролюбци, това е истинското лице на представителите на тези религия, вълци в овча кожа.
126
28
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Свещеникът има пълното право да изгони когото прецени. Църквата е ХРАМ, а свещеникът наместник Божи. Трябвало е да си озаптява обзетото от бесове изчадие. И най-вероятно то плаща НЕЙНИТЕ грехове.
125
29
 
31
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Това е истинското лице на Православната ни църква. Не веднъж си го е показвала. И по полека, че не са държавни служители, държавата им поема осигуровките, както и постоянно има бюджет за българските православни общности в чужбина. Да не споменавам, че това на практика държава в държавата. Единствената институция, която е освободена от данъци. С огромен поземлен фонд и инфраструктура, които се експлоатират почти безмилостно в името печалбата на конвертируема валута. Гангстерска организация.
124
29
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай като е аутист, всички да му търпят крясъците.Миналата седмица влязох с децата си в едно заведение.И след нас влязоха майка и синът й,който беше близо 2 метра и 150 кг.Огромен.И той беше ненормален като не говореше,а само ломотеше нещо.По едно време като се развилня ,взе да вика силно и счупи една чаша.Децата ми са малки и направо се вцепениха от страх.Откъде накъде ще ми плашат децата такива луди?А и като нищо можеше да нарани някое,дори да го убие.Това двуметрово *** не можеш да го спреш
123
9
 
7
 
! Отговори
До 128 преди 5 години
Като ти чета коментара, ми става ясно, че на теб въобще не ти е е ясно какво място е църквата.
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е трудно да разбираме децата си, а още по-трудно да правим това, което те искат. За това модената медицина ни дава диагнози, зад които да се крием. Може би детето не вика защото е аутист, а вика защото майка му го е вкарала в това тъмно и задимено място против волята му? И да, дори на 2 години многл добре знаят какво искат, просто не могат да комуникират на нашият език.
121
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 119 Може и да сте религиозен или религиозна, но това, което сте написали, е за оправдание на отеца. Било е грубо да гони дете и жена. Молитва може да се повтори. Обида обаче може да заболи жестоко. Никой не е безгрешен.
120
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свещеникът НЕ Е държавен служител и църквата НЕ Е държавно учреждение. Това е храм и в него попът командва. Щом и е казал да изведе изчадието, значи извежда го и точка. Църквата не е детска градина, приют, лудница или зверилник.
119
12
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Трябва да имат право родителите на такива деца които никога няма да се излекуват да имат право за евтаназия."Абе напил си се- напил си се, върви си лягай. Може ли да пишеш такива идиотизми? Въобще осъзнаваш ли какво пишеш? Пълен ***!!! Твоите родители трябваше да имат право на евтаназия. Тъпaнap!!!
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 124 Дали нямате някакви проблеми със състраданието?
117
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да имат право родителите на такива деца които никога няма да се излекуват да имат право за евтаназия.Ще им бъде даден шанс за да създадат ново здраво и щастливо дете а дефектното просто ще заспи отървано от мъките на тоя свят.Разбира се докторите които са си извратени садисти се обявяват против евтаназията.Обичат да има много болни и сакати дечица и съсипани ит нещастието родители.
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 116 Аз ,пък в повечето случай не давам пари на хора покрай църкви и особено обикалящи в храма по време на служба!Живеем в лукави времена,и много хора злоупотребяват с милосърдието на християните!
115
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво сега, ще се бием ли" ... това говори достатъчно за интелектуалния капацитет на "репортерите".
114
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на литургия човек трябва да е вглъбен в молитви още повече свещеника!Явно не доброто разположение на детето вследствие на болеста е подразнило монаха!Точно в такива моменти е важно свещеника да не се разсейва,което отец Георги не го е постигнал и затова е избухнал срещу детето!Сгрешил е,но родителите не е трябвало това ,да правят медийна изява!
113
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната журналистическа манипулация!
112
4
 
4
 
! Отговори
D преди 5 години
Ама клошарът не дава пари за свещи ;)
111
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил съм свидетел как служителка в църква, дори не поп, гони клошари, които искат да влязат в църквата. Неприятно е и не е християнско. Всеки може да търси вяра и помощ. Светли празници.
110
2
 
35
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Както винаги записа пак от средата.Защо не показват какво е провокирало това поведение на попето
109
11
 
50
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Доста е двуяка историята. Майката репортерка и сеирджийка го раздава. Не е редно да се вкарват хора в храма с невъздържано и непридвидимо поведение. Не са длъжни другите да слушат крясъци и истерии. Грешна преценка от родителите, никой не е длъжен да ги търпи или пък да ги съжалява. Да бяха отишли в някой непопулярен параклис да се молят. Майката търси показност и парадиране с аутизма на детето и.