Вън, вън… монах гони дете с аутизъм от Троянската обител

Грозната сцена се разиграла до чудотворната икона на Богородица
24 дек 2018 17:45,
252

Божи служител изгони дете аутист от църквата на Троянския манастир "Успение Богородично" в навечерието на Рождество.

Грозната сцена се разиграла на метри от чудотворната икона на Богородица Троеручица, разказа в профила си във Facebook майката на 5-годишното момиченце – Кристина Борисова.

Дъщеря й е с диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Именно затова майката искала да се докосне до чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление.

На 16 декември обаче се натъкнали на йеромонах Георги, който грубо ги изгонил, защото детето: "Вика и крещи".

Семейството заснело арогантната сцена, недопустима за храма, и е качила клипа към поста си. В него ясно се виждат заплашителните жестове на монаха и се чуват думите: "То е детенце, ама вика, вика и крещи!", "Недей да ме снимаш, слушаш ли к’во ти казвам, ще те изпердаша!", "Айде да си ходите!"

Почти веднага от Троянския манастир изпратиха извинително писмо до жената, подписано от игумена - Велички епископ Сионий.

"От името на братството и лично от свое име поднасяме сърдечни извинения на вас и на вашите придружители, които сте потърпевши и сте станали свидетели на това неподобаващо поведение от страна на йеромонах Георги. Уверяваме ви, че на духовника ще бъде наложено съответстващото наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно", се казва в писмото му, цитирано от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
10
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сега игумена да изпердаши йеромонаха за наказание
107
19
 
11
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
Ехо, събудете се!Майката търси помощ от Бога, иска детето да докосне иконата Богородица Троеручица. Това е надежда и вяра в навечерието на рождество Христово. Бог да е с тях и да бъде милостив.Относно йеромонах Георги, да се радва, че съм бил по това време там.
106
24
 
15
 
! Отговори
Нормална майка преди 5 години
Майката е виновна, че не се грижи за хлапето. Като е болно не значи, че няма право на грижи. На Запад отнемат децата на некадърни родители. От църква също ще го изгонят. И ще го настанят в приемно семейство. Тая неспособна майка не казва дали колелото се наблюдава от психиатър. Или го е занемарила. Службата за закрила на детето да се само-сезира.
105
30
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да си говорим истината! Нека един път кажем нещата каквито са, без излишно лицемерие! Разбира се, че ще го изгони, това е храм. Това, че е болно не означава, че всичко му е позволено. Със същия успех можеше да почне да мастурбира в храма или д облекчава други свои естествени нужди. И тогава ли трябваше да го гледаме с умиление и да повтаряма като мантра: "То е аутист".Хайде, бъдете честни, не е ли така?! Вече 15 години търпя едно такова над нас и повярвайте ми, ОТВРАТИТЕЛНО е!
104
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето и казва на майката с крясъка да не влиза. Но майка му е не е наред.
103
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1детето е болно , като вика и крещи. Но майката не дели досеща , че това е храм не е стадион. Виждам проблема първо в майката. Тя също е за гонине от храма. И ако незнае да се вглежда как трябва да се влиза в храма
102
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako не беше видеото всичко щеше да приключи бързо Всеки път като имате конфликт с някого , особено държ. служители снимайте всичко на видео с телефона си Няма забрана за снимане на хора на обществено място Представете си ако не беше видеото с бащата на президента или жена му в магазина Просто щяха да отричат и да нагло да обвиняват другите за ''Политическа поръчка ''
101
19
 
27
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Религиите ще затрият човечеството.Весели празници!
100
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите от БПЦ си мислят, че храмовете са лично техни.Храмовете са на народа.
99
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито ви поповете таквоз ви и празнославието...
98
5
 
4
 
! Отговори
Fil преди 5 години
До Анонимен 19Да разбираме че ги познааш 100%
97
7
 
31
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Второ - човекът, на когото е направена забележка, ще си земе бележка, освен ако не е *** или провокатор. В деликатния случай с болно дете- би го извинил и обяснил положението. В крайна сметка, влезте в положението на обикноен човек, който не е в състояние да различи проблем като аутизма от обикновено дивеене. Но съм сигурен че всичко е съзнателно режисирана ситуация от журналистката. Стара песен....
96
19
 
42
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Работих в троянския манастир и познавам добре въпросния о.Георги. Рядко свестен и добър човек и свещеник. Първо - докато майката журналистка, използвайки проблема на детето си е режисирала перформанса "горките ние"- "лошите ония" е течала служба, на езика на атеистите - мероприятие. Всеки един човек, зает с мероприятие на свой терен на който едно дете, възрастен или който и да е почне да издава странни звуци , би му направил забележка.
95
15
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
много аутисти се навъдиха напоследък и все банкери, шефове на международни концерни, сержовци или най-обикнобени юнкеровци... човек не знае кого да покани и кого да изхвърли. ето например попето от ром е за из хвърляне, но евреите със своите продажби на свеза за трийсе сребърника го подкрепят...
94
28
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Поредното ***.р.астко изпълнение на хомо-дружинката от Троянския ;) Едва ли има някой изненадан! Тея попове са по-големи неверници и от мен, дето съм заклет атеист :)
93
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BOG E V SARZETO,A NE V OMRAZNITE POPOVE,KOITO OSREBRYAVAT VERATA SI S PARITE NA MALOUMNIZITE V ZARKVI I MANASTIRI.
92
8
 
14
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
1. ултра стара новина!2. майката сега ще ще се сдобие с паспорт за движението #метоо.3. но окей, може би не е снимала наследството си, което ще изхранва "бежанците" на меркел и слабоумните ѝ дизелови концерни, само заради парите... кой знае, кой знае...
91
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИНСТВЕНОТО хубаво нещо на комунизма беше забраната на религиите.
90
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Весела Коледа ***!
89
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли как да си внесем свещеници небългари? Явно до всичко до което се докоснем българите се опорочава...