Рашидов за Ласкин: Той беше прям, на ръба да бъде отречен

Най-вероятно актьорът ще бъде погребан в Алеята на творците
Обновена: 6 яну 2019 15:13 | 6 яну 2019 14:35, Нели Христова
85
Рашидов за Ласкин: Той беше прям, на ръба да бъде отречен
Снимка: Facebook

Още в първите минути след като стана ясно, че Иван Ласкин е загубил битката с болестта си, социалните мрежи се изпълниха с посланията на фенове и близки, които скърбят от тъжната вест.

"Иван Ласкин беше мъжкар и ще ни липсва", заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов предаде "Канал 3".

"Той беше известно време на лечение при моята съпруга в Пирогов, след това беше преместен във ВМА. За съжаление той не излезе от кома. Иван е от знаковите хора, които ще ги запомним. Той беше прям и казваше всичко директно. Такива хора винаги са на ръба да бъдат отричани, но това са и хората, които са запомняни“, заяви Рашидов.

Много малко са хората, които винаги могат да изговарят истината директно, но според Рашидов Иван Ласкин е именно такъв.

"Той носeше таланта си от дете. Иван е от типа на странните, но талантливи чешити. Изключително предан като приятел и мъжко момче. Ще ни липсва много! Светла му памет!“, каза още Рашидов.

"Сбогом, Иван Ласкин! Трудно ни е да вярваме, че това е краят!", написаха от съюза на артистите.

"На 48-годишна възраст си отиде един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори. Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. Съюзът на артистите изказва своите съболезнования на близките на актьора!", пише още в съобщението


Най-вероятно Иван Ласкин да бъде погребан в Алеята на творците в Централните софийски гробища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
художника преди 5 години
До Bhk За разлика от инако"мислещите" аз не осквернявам ничия памет.... Брат. А злобата не е там, където я търсиш, КАПИШ!!!
63
1
 
2
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До 65, Донори няма:1-во: много късно са се сетили да му търсят донор!2-ро: на доказани алкохолици, много трудно им се отпуска място даже в списъка на чакащите донори! Мъжкар бил! Да се давиш в алкохол е едно от най-жалките неща, за които въобще мога да се сетя!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** глава затрива
61
1
 
7
 
! Отговори
жалко преди 5 години
Той не е нито първия , нито вероятно последния български талантлив актьор ,станал жертва на алкохола. Млади си отидоха Йордан Матев , Спас Джонев , Чочо Попйорданов и пр. Чашата е малка ,но удавянето е сигурно.
60
7
 
3
 
! Отговори
Ради Бабба преди 5 години
Като не можеш да пиеш ,така става. Пушете тревичка деца !!!
59
4
 
5
 
! Отговори
Донори няма преди 5 години
Цял ден пишем мъдрост след мъдрост. Само един въпрос- Пияниците винаги си дават по чашка, наркоманите- по доза, а пушачите- по цигара! Защо никой не му дари дроб? Дроб никой на никого не дава! А на него това му в било спасението...Но като че ли не го е искал истински...
58
4
 
21
 
! Отговори
бувше пиянде преди 5 години
До КостоваТая работа насилствено НЕ става!Алкохолно зависимият трябва да осъзнае, че е такъв и сам той да реши, че иска да се избави от алкохола. Ако той не желае няма сила на света, която да го накара. Бил е доста тежък характер и явно никой не е можел да му внуши, че е нужно лечение, терапия и рехабилитация. Алкохолната зависимост е много коварно нещо. Променя ти психиката и те прави друг човек. Нервност, раздразнителност и неприемане какво ти казват хората. Изпитал съм го...
57
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично на мен ми стига да го помня като Васко. Не е изиграл роли като Де Ниро или Ал Пачино, не е бил от големите холивудски екшън звезди които ни радваха в детството, но ролята на Васко ме топли повече, топли душата ми, връща ме в детството по един реалистичен начин, отъждествявам се с неговия герой и го чувствам близък, макар никога да не съм го срещал и познавал в реалния живот. Светла ти памет Васко ... пардон, Иване!Наздраве!
56
2
 
20
 
! Отговори
Питър преди 5 години
И, хора. Винаги съм искал да го кажа на познати и непознати - не може някой да твърди, че е патриот например, а да се убива с алкохол, цигари, неправилно хранене и пр. Ако утре влезем във война, много патриотични сърца, милеещи за България ще се пръснат от инфаркти и пр. преди да изпълнят дълга си към родината... Същото важи за дълга към семейството и близките... Дано поне известността на Ласкин и раздухването на тази история послужат за пример на другите, виждам, че някои вече са си взели поука
55
10
 
18
 
! Отговори
Иво- Рз преди 5 години
Алкохола не прощава на никого. За съжаление освен като Васко от село Рупча с нищо няма да го запомня. Участваше и в някакви просташки шоу програми, но тока е решил. Бог да го прости.
54
3
 
18
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
И 17 годишното момче,което тихо си отиде без да види морето и Ласкин унищожен от алкохола и ние следващите сме и ще бъдем жертви и една всеобща апатия безотговорност,безсърдечност ,която някои наричат пазарна икономика с псевдоним демокрация.Т.е.всеки прави това,което си иска без да се интересува дали засяга другия до себе си.
53
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен Васко да Гама не знам в кой филм е играл.
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдбата го набеди за артист,а той не беше роден за такъв.Ако си беше сменил попрището на изява в живота,нямаше да му е толкова тежко.Ама като те набедят,*** доказвай че не си такъв.
51
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че прекален светец и Богу не е драг, но този затри себе си от див егоизъм. "Мъжкарите" в България са силни само в това - в саморазрушението!Лека му пръст на Ласкин.
50
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм го разбирал никога, някакъв тип абсурден модернизъм или бунтарство срещу нищото! Не отказвал хонорари, риалитита, джипове, а се борел срещу ниските заплати в театъра? Формата на борба му била пиянството! Всеки живее както иска. Талант, Бог да го прости!
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във живота всичко е късмет но има една постоянна константна а това е да бъдеш човек тоест да бъдеш добър да умееш да прощаваш да гледаш доброто в човека да кажеш две добри думи когато човек е изпаднал в беда така че за ЛАСКИН мога да кажа само добри думи на земята няма ангели всички в една или друга посока сме грешни БОГ ДА ГО ПРОСТИ
48
20
 
8
 
! Отговори
prostyu преди 5 години
Най талантливият алкохолик. За пример ?
47
10
 
5
 
! Отговори
умирисник преди 5 години
Трагедия, ама живота му. И аз съм груб и прям, ... Боли го някой
46
8
 
9
 
! Отговори
Алко Едно преди 5 години
Аз съм от съюза на нелегалните алкохолици .Който пие не умира !Ще те помним вечно с добро .Отиде при звездите да ни гледаш и да се смееш как ни манипулират .
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости!