Рашидов за Ласкин: Той беше прям, на ръба да бъде отречен

Най-вероятно актьорът ще бъде погребан в Алеята на творците
Обновена: 6 яну 2019 15:13 | 6 яну 2019 14:35, Нели Христова
85
Рашидов за Ласкин: Той беше прям, на ръба да бъде отречен
Снимка: Facebook

Още в първите минути след като стана ясно, че Иван Ласкин е загубил битката с болестта си, социалните мрежи се изпълниха с посланията на фенове и близки, които скърбят от тъжната вест.

"Иван Ласкин беше мъжкар и ще ни липсва", заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов предаде "Канал 3".

"Той беше известно време на лечение при моята съпруга в Пирогов, след това беше преместен във ВМА. За съжаление той не излезе от кома. Иван е от знаковите хора, които ще ги запомним. Той беше прям и казваше всичко директно. Такива хора винаги са на ръба да бъдат отричани, но това са и хората, които са запомняни“, заяви Рашидов.

Много малко са хората, които винаги могат да изговарят истината директно, но според Рашидов Иван Ласкин е именно такъв.

"Той носeше таланта си от дете. Иван е от типа на странните, но талантливи чешити. Изключително предан като приятел и мъжко момче. Ще ни липсва много! Светла му памет!“, каза още Рашидов.

"Сбогом, Иван Ласкин! Трудно ни е да вярваме, че това е краят!", написаха от съюза на артистите.

"На 48-годишна възраст си отиде един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори. Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. Съюзът на артистите изказва своите съболезнования на близките на актьора!", пише още в съобщението


Най-вероятно Иван Ласкин да бъде погребан в Алеята на творците в Централните софийски гробища.


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
художника преди 4 месеца
До Bhk
За разлика от инако"мислещите" аз не осквернявам ничия памет.... Брат. А злобата не е там, където я търсиш, КАПИШ!!!
67
1
 
2
 
! Отговори
Горан преди 4 месеца
До 65, Донори няма:

1-во: много късно са се сетили да му търсят донор!
2-ро: на доказани алкохолици, много трудно им се отпуска място даже в списъка на чакащите донори!
Мъжкар бил! Да се давиш в алкохол е едно от най-жалките неща, за които въобще мога да се сетя!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
*** глава затрива
65
1
 
7
 
! Отговори
жалко преди 4 месеца
Той не е нито първия , нито вероятно последния български талантлив актьор ,станал жертва на алкохола. Млади си отидоха Йордан Матев , Спас Джонев , Чочо Попйорданов и пр. Чашата е малка ,но удавянето е сигурно.
64
7
 
3
 
! Отговори
Ради Бабба преди 4 месеца
Като не можеш да пиеш ,така става. Пушете тревичка деца !!!
63
4
 
5
 
! Отговори
Донори няма преди 4 месеца
Цял ден пишем мъдрост след мъдрост. Само един въпрос- Пияниците винаги си дават по чашка, наркоманите- по доза, а пушачите- по цигара! Защо никой не му дари дроб? Дроб никой на никого не дава! А на него това му в било спасението...Но като че ли не го е искал истински...
62
4
 
21
 
! Отговори
бувше пиянде преди 4 месеца
До Костова

Тая работа насилствено НЕ става!
Алкохолно зависимият трябва да осъзнае, че е такъв и сам той да реши, че иска да се избави от алкохола. Ако той не желае няма сила на света, която да го накара. Бил е доста тежък характер и явно никой не е можел да му внуши, че е нужно лечение, терапия и рехабилитация. Алкохолната зависимост е много коварно нещо. Променя ти психиката и те прави друг човек. Нервност, раздразнителност и неприемане какво ти казват хората. Изпитал съм го...
61
6
 
5
 
! Отговори
Костова преди 4 месеца
алкохол, в противен случай, изпиването на дори чаша концентрат може да се окаже фатално. Познавам хора от Германия, преминали през подобно лечение, субсидирано от Здравна каса. Чакат обаче доста време за място в такова заведение. За съжаление, в България няма такива санаториуми и доколко то знам, този медикамент не се предлага у нас.
Та мисълта ми беше, Ласкин е бил човек с финансови възможности и връзки, за разлика от повечето от нас, защо жена му не му е съдействала за някакво психиатр.лечение
60
17
 
5
 
! Отговори
Костова преди 4 месеца
Аз се питам, къде е била жена му-Александра Сърчаджиева толкова много години да го вкара насилствено в Психиатрията да се лекува? Искате ли да ви кажа, как се лекува алкохолна болест в Германия? От 3 до 6 месеца в специални интернати, отделно си купих книга на немски език от известен немски психиатър, който описва в детайли лечението на тази болест-дава се специално хапче в болнични условия, което гарантира на 100 % излекуване, но болния подписва декларация, че никога повече няма да близва алкох
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лично на мен ми стига да го помня като Васко. Не е изиграл роли като Де Ниро или Ал Пачино, не е бил от големите холивудски екшън звезди които ни радваха в детството, но ролята на Васко ме топли повече, топли душата ми, връща ме в детството по един реалистичен начин, отъждествявам се с неговия герой и го чувствам близък, макар никога да не съм го срещал и познавал в реалния живот.
Светла ти памет Васко ... пардон, Иване!
Наздраве!
58
2
 
20
 
! Отговори
Питър преди 4 месеца
И, хора. Винаги съм искал да го кажа на познати и непознати - не може някой да твърди, че е патриот например, а да се убива с алкохол, цигари, неправилно хранене и пр. Ако утре влезем във война, много патриотични сърца, милеещи за България ще се пръснат от инфаркти и пр. преди да изпълнят дълга си към родината... Същото важи за дълга към семейството и близките... Дано поне известността на Ласкин и раздухването на тази история послужат за пример на другите, виждам, че някои вече са си взели поука
57
10
 
18
 
! Отговори
Иво- Рз преди 4 месеца
Алкохола не прощава на никого. За съжаление освен като Васко от село Рупча с нищо няма да го запомня. Участваше и в някакви просташки шоу програми, но тока е решил. Бог да го прости.
56
3
 
18
 
! Отговори
bolbov преди 4 месеца
И 17 годишното момче,което тихо си отиде без да види морето и Ласкин унищожен от алкохола и ние следващите сме и ще бъдем жертви и една всеобща апатия безотговорност,безсърдечност ,която някои наричат пазарна икономика с псевдоним демокрация.Т.е.всеки прави това,което си иска без да се интересува дали засяга другия до себе си.
55
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Освен Васко да Гама не знам в кой филм е играл.
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съдбата го набеди за артист,а той не беше роден за такъв.Ако си беше сменил попрището на изява в живота,нямаше да му е толкова тежко.Ама като те набедят,иди доказвай че не си такъв.
53
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вярно е, че прекален светец и Богу не е драг, но този затри себе си от див егоизъм.
"Мъжкарите" в България са силни само в това - в саморазрушението!
Лека му пръст на Ласкин.
52
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И за този ли ще четем два месеца, като онзи дето реши да се прави на мъж в планината? Не видях статия за 17 годишното дете, което почина онзи ден, докато чакаше да му дойде реда за трансплантация. Няма и да видя най-вероятно, защото то не ходеше по най-просташките предавания в националния ефир, за да се прави на интересен.
51
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не съм го разбирал никога, някакъв тип абсурден модернизъм или бунтарство срещу нищото! Не отказвал хонорари, риалитита, джипове, а се борел срещу ниските заплати в театъра? Формата на борба му била пиянството! Всеки живее както иска. Талант, Бог да го прости!
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
във живота всичко е късмет но има една постоянна константна а това е да бъдеш човек тоест да бъдеш добър да умееш да прощаваш да гледаш доброто в човека да кажеш две добри думи когато човек е изпаднал в беда така че за ЛАСКИН мога да кажа само добри думи на земята няма ангели всички в една или друга посока сме грешни БОГ ДА ГО ПРОСТИ
49
20
 
8
 
! Отговори
prostyu преди 4 месеца
Най талантливият алкохолик. За пример ?