Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него

Обществото стана все по-чувствително на тази тема, отчитат от "Барометър България"
15 яну 2019 14:00, Красимир Ангелов
184
Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българинът категорично подкрепя думите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов след случая с нанесен побой над военен в пловдивското село Войводиново, сочат данните от експресно проучване на "Барометър България", проведено в периода 12-14 януари.

Още по темата

Според него цели 73% от анкетираните подкрепят напълно казаното от Каракачанов, а едва 12,1% от хората са на обратното мнение. 14,9% от анкетираните пък нямат собствено мнение по този въпрос.

Процентът одобряващи значително надхвърля традиционния електорат на "Обединени патриоти", от чиято квота е Каракачанов. Според социолозите това одобрение е в резултат както на естественото възмущение срещу случилото се във Войводиново, така и защото голяма част от респондентите виждат в мнението и действията на вицепремиера не само справедлив отзвук на събитията, но и адекватна и навременна реакция от страна на политик и институция, в качеството му на военен министър, по повод извършено престъпление спрямо негов подчинен.

Макар и инцидентът да е битов, именно битовата престъпност е тази, с която се сблъскват лично повечето хора, затова и приемат въпроса емоционално и лично, настояват от "Барометър България".

Не може да се пропусне и фактът, че обществото става все по-чувствително спрямо ненаказуемостта и преекспонирането на темата за защита на правата, обвързани с определена етническа или социална група, без да има реципрочност на отговорностите, включително и отговорност пред закона, посочват социолозите.

След като двама братя роми нападнаха и пребиха български командос, Каракачанов си навлече гнева на ромската общност и правозащитници заради коментара си: "Ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона".

Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Графика: Барометър България

В отговор в понеделник роми излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера и военен министър, като дори се заканиха, че ако това не стане факт, на протест ще излязат 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
21
 
! Отговори
Каракачанин преди 5 години
Не харесвам Каракачанов,но в случая е напълно прав! Това което каза е истина,а не расизъм! Истината трябва да е на преден план ,а не политкоректните лъжи и лицемерие!
71
1
 
19
 
! Отговори
Бойко защо мълчиш??? преди 5 години
Бойко защо пак мълчиш по въпроса? Замазваш очите на хората с телефония ти разговор,(който не знаем на какъв език си провел) с либиеца за някакъв кораб, на който едва ли някой му пука, ама дума не казваш за ро*мския конфликт. Пребили са генерал, истински генерал, не като тебе фалшив генерал и фалшив премиер. Или смяташ да се извиняваш на ро*мите,че Каракачанов ги е нарекъл нагли? Да пребият човек до смърт,е не само наглост, а и опит за убийство. Кажи защо виновните не са в затвора???
70
1
 
22
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Врътки с бароните протеста е ПР
69
1
 
48
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
Аз ли да им уча уроците? Който иска - учи, развива се, става човек. Имам приятели роми, които са с висше образование, работят редовна работа, живеят в българската част на градовете, а децата им дори не говорят ромски. Така че нека да не обвиняваме учителите в онези училища, те правят каквото могат.
68
20
 
15
 
! Отговори
Какво съвпадение преди 5 години
Тази възможност за PR акция се яви в изключително удобен за Шкембето момент, точно когато в западната преса излезе информация за далаверите с паспортите, под ръководството на Шкембето.
67
8
 
73
 
! Отговори
манипулация преди 5 години
Не 73 %, а 93 % от българите застават зад думите на военния министър
66
6
 
41
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До 107.,Не е предизборна провокация,и Джамбазки,и Каракачанов отдавна имат позиция относно ромите,по мои наблюдения.
65
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи, биете си бъдещето !
64
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се интересувам от политика .Каракачанов е прав.Нещата трябва да се казват с истинските имена...и всички българи го знаем..търпимостта ни обаче се изчерпва..
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ковачева, знаеш ли, че роми родители масово се оплакват, че децата им в училище не се образоват, не се обучават на писане и четене - растат неграмотници. Ей, не си вършиш добре твоята работа, а тръгна да искаш оставка на войводата.
62
3
 
26
 
! Отговори
ЕМ преди 5 години
До Православен 92Приятелю, мисля че се подразбира, в случая никой няма за цел да надува рейтинга на патриотите. И те си имат недостатъците. Говорим за личността Каракачанов. Колко управляващи ще си позволят да го кажат толкова директно? Все се проявява толерантност към "малцинствата" които само си знаят правата. Криминалните случаи почти винаги са обвързанни точно с тези хора. Каква е тази случайност? Бият полицаи, бият лекари, убита е журналистка, нахлува се в домове на възрастни?Ало?
61
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ЛИ ЕС СЕ ЗАНИМАВА С БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТОВА ТОЗИ НАРОД НЕ Е С ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД?ПУТИН СЪБИРАЙ СИ ГИ ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СА СИ ДОШЛИ!
60
3
 
26
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 5 години
Лиляна Ковачева ,организатор на протеста е държавен служител и трябва да подаде оставка !!!
59
6
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Кой не скача е червен ! По мое време тия вместо да лудеят ,работеха до откат в заводи и фабрики ! А вие ги дадохте армаган на един унгарски евреин и те погубват България !!!
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
668 млн.лв. са предвидени по ОП "Развитие на човешките ресурси" за социално включване на уязвими групи (ясно кои са тези групи).Значи 700 милиона за 1 милион "уязвими" прави по 700 кинта горница на човек.Отделно идва социала, отделно пари по разни други програмки и т.н.За пенсионерите 40 лява коледна надбавка... ама само най-бедните щото пари за всики няма..
57
14
 
9
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Ей голямо надуване на рейтинга на патерицата Патриоти преди изборите. Забравихме продажбата на паспорти на терористи набързо!
56
3
 
29
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Лиляна Ковачева ,организатор на ромския протест ,е държаван служител в Министерството на просветата и ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА !!!
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редакцията, защо обиждате Българина ?
54
4
 
32
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Ако всички-от 18 годишните до последния пенсионер излязат да гласуват, купените гласове ще бъдат смазани и съдбата на нацията няма да се решава в гетата. Тези, които не гласуват, да не се оплакват.
53
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8А ти като си остъкли терасата отидели в общината да ти извадят разрешително? Разбира се разрешителното струва около 1800 лв. все пак това е строителство. Ако не си извадил разрешително. Войводата ще те глоби здраво и ще ти събори терасата.