Роми срещу Каракачанов: Ако не подаде оставка – 100 хил. пред МС

Протестиращите ще искат и извинение за думите на вицепремиера
Обновена: 14 яну 2019 13:32 | 14 яну 2019 13:30,
435

Ромски протести срещу вицепремиера Красимир Каракачанов ще има, докато той не си подаде оставката и не се извини публично за изказванията си. За това се заканиха организаторите на демонстрацията, която ще се проведе този следобед пред Министерския съвет.

Още по темата

Каракачанов си навлече гнева им заради коментара си за пребития от двама роми командос във Войводиново: "Ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона".

"Това е мирен протест относно изказването на Каракачанов за това, че "циганите са станали много нагли". Искаме неговото извинение и неговата оставка. Той е вицепремиер на всички, независимо от етноса. Не би трябвало да говори така за един цял етнос", каза пред Bulgaria ON AIR бившият депутат Александър Методиев.

По думите му обаче до напрежение няма да се стигне, тъй като "те са отговорни граждани".

"Но някои се опитват с изкуствено напрежение да създадат етническа омраза", заключи Методиев.

Ачо Йорданов, един от жалбоподателите в Комисията за защита от дискриминация срещу вицепремиера, пък се закани, че протестите няма да спират, ако Каракачанов не напусне поста си.

"Ако не я подаде, ние ще помислим за мащабен протест, с който ще изкараме доста роми до Министерския съвет. 100 000 души ще излезнат. Не се опасявам от сблъсъци, това ще е мирен протест до неговата оставка. Докато не я подаде, няма да се предадем", каза той.

"Не може за индивидуална вина, да се търси колективна отговорност. Това е безаконно, геноцид. За 400 души, които са останали без къщи в минусови температури, Каракачанов казва - "вземете си ги вкъщи". Това подобаващ отговор ли е на един вицепремиер?", запита и Лиляна Ковачева, която е от организаторите на протеста.

Тя допълни, че след протеста ще бъде внесена електронна петиция с исканията им до премиера, президента, омбудсмана и главния прокурор. Ковачева уточни, че петицията е подкрепена и от много българи, които са публични личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
6
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Наближават избори Каракачанов губи гласове и сега използва евтината пропаганда срещу ромите.Замислете се,ромите ли приватизираха икономиката за жълти стотинки,ромите ли ограбиха КТБ,ромите ли точат еврофондовете,ромите ли са на държавни длъжности и искат комисионни от всеки?Докато не се осъзнаем,че проблемът ни не е в ромите а в нас самите положението ше става все по-трагично.
98
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Отговорът трябва да бъде: 100 000 роми без социални помощи! Могат да си изкарат пари за заплата: моля! Не могат: ще работят, за да живеят! Не могат или не искат да работят: в затвора, там ще се научат да работят.А тези,които махнаха Трудова повинност,първи да отидат в затвора. Та да се знае, че всеки носи своята отговорност! Не като онзи с пипонестата глава: трябвали му от ромите 400 хил. гласове и не дава прашинка да падне от тях.Или онази от МОН: тръгнала да протестира срещу себе си
97
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен"30 години си ги гледахме, 3 поколения израснаха на помощи, а сега ще бият, убиват и протестират!"Видя се че човек само на социални помощи не може да живее. Социялни помощи означава хора без достойнство и в постояннен недоимък.Работа трябва. Не социални помощи.
96
2
 
53
 
! Отговори
Никк преди 5 години
1.Хора без средно да не могат да гласуват! От къде на къде някой без образование ще взима каквито и да е решения в държавата!?2.България разрешава ли секс с малолетни? Защо не се прилагат законите!?
95
1
 
47
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
АМИ ДА ЗАПОЧВАМЕ И БЪЛГАРИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ-ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ,КОИТО ОТИВАТ ЗА ПОМОЩИ НА РОМИТЕ . ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ-ДА БЪДАТ СЪБАРЯНИ ВЕДНАГА. И ОЩЕ НЕЩО-КОЙТО НЕ РАБОТИ И ЖИВЕЕ ОТ ПОМОЩИТЕ НА ДРУГИТЕ НЯМА ПРАВО НА ПРОТЕСТ!!!
94
3
 
37
 
! Отговори
E преди 5 години
Българи, не защитавам Каракачанов и която и да е партия но, в случая не е ли редно да го подкрепим за "обидните" му истини които изрече? "Малцинствата" ли ще продължат да определят кой да е на власт и кой не? Кои са те, е ще искат оставката му? Гости ще ми казват, кого да гоня от дома си?
93
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да се събират,тъкмо да видим дали имаме генерали като Стою Неделчев (Чочоолу) Арлин Антонов или наистина от тази държава нищо не става.
92
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Набиха български командос, Каракачанов им казал че са нагли и те скачат да протестират.Лелееее...какво доживяхме.При бай Тошо ако набие някой *** милиционер, влизаха БТР-те и смилаха всичко де що мърда в махалите.
91
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-голямо доказателство за тяхната наглост от този протест: не е ли наглост престъпник да протестира че са го обидили по време на ареста, вместо да се извини че е направил престъпление?
90
2
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Това е пълно незачитане на държавността и формиране на чужда армия, целяща сваляне на законно избран министър.
89
3
 
7
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Бре, Цветанов сигурно ще даде от комисионната за Ф-16!
88
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен ако Бсп не ги извози с автобуси не виждам как ще се съберат ... А след първия път няма да има втори някой ще е гепал автобусите ((((
87
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да излезем на контрапротест , да покажем ,че все още я има Бг и да подкрепим Каракачанов!Прав е ,каза истини,които всички знаем и не можем да търпим повече!
86
1
 
39
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Не съм защитавал никой политик досега, безпартиен съм, но казвам НЕ на оставката на Каракачанов. Направо си заслужават анти-протест, но това може да предизвика етническо напрежение.
85
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега започвам да си променям мнението за Британската окупация в Индия, преди това е Осъждах, но какво да кажем сега за Индииската Окупация на Европа.
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Европа и трябва, един общ Протест и прекъртявъне да се ходи на работа и плащане на данъци и раздаване на социални помощи за издържането на етнически групи който ще унищожът Европа.
83
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов обижда престъпниците между вас - не обижда кротките хрисими хора! Ако вие всички сте обидени, значи всички сте престъпници! Не че това ще ме учуди де!
82
2
 
29
 
! Отговори
Ами преди 5 години
.. то това отработена и отиграна ситуация - като със Симеонов: казал нещо и хайде - извинение И отставка. Само с извинение не може както е между хората, трябва И отставка. Ушите на руската мечка стърчат зад тези маневри по ИГНОРИРАНЕ НА НАРОДНИЯ ВОТ ! Ромите не са го избирали за да го свалят те.
81
4
 
60
 
! Отговори
10 преди 5 години
А ние , коренните жители на България , можем да изкараме 200 хиляди!Ние сме повече !Това ли е начина !Ромските барони се активизираха. Да кажат с какви пари си построиха палатите!И защо не се образоват и не работят!Цял живот са живели все на гърба на българите.На мен кой ми е помагал да се образовам и да работя!Родителите ми и аз .Защо трябва да чакат на държавата ?Образованието е безплатно1Четете!Кой ви спира?Раждате в детска възраст.Защо?Всеки самси гради живота!Запомнете го!
80
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ГЕРБ ще пратят свои хора, които да се блъскат в протестиращите и да реват по форумите, че протестиращите им пречили да се приберат от работа, да отидат с детето на почивка, да се върнат от почивка с детето... Милиционерските схеми на ГЕРБ, така както направиха на протестите преди Коледа.Може полицията да започне да пише актове и глоби на протестиращите и да ги привиква в участъка, за да ги "посъветва". ГЕРБ умеят да смазват всякакви форми на народно недоволство.