Борисов кастри своите: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя!

"Да не се превърнем в елитарна партия", заръча той на актива
Обновена: 20 яну 2019 15:39 | 20 яну 2019 15:35, Веселина Йорданова
284
Борисов кастри своите: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя!
Снимка: БТА

След като констатира отслабнала съпротивителна сила на ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов настоя всеки в партията "да се огледа какво прави".

Още по темата
"Обичам ви, но не е даденост това... БСП с тези провалени политици ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, всеки да се огледа какво прави", призова той на Националната предизборна среща на актива и ръководството.

Борисов поиска от министрите си да си защитават темите. Често, според него, в парламента се внасят недогледани предложения от изпълнителната власт, които трябва да се поправят, но там е по-трудно.

Той не спести критики и към кметовете на ГЕРБ, предаде БТА. Защо си мълчите, защо отвътре не се повдигнахте да се съпротивлявате, например за санирането, упрекна той представителите си в местната власт и ги предупреди "да си прочистят къщичките по места".

Да внимаваме и да не допуснем да се превърнем в елитарна партия, поръча лидерът й. Борисов напомни, че кметът е избран от хората, той трябва да бъде на място всеки ден. С всеки трябва да сме човеци. Всеки човек, всяка душа трябва да чуем, да му помогнем, защото имаме ресурса да го направим, посочи премиерът.

Всеки да се замисли защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката на всеки един от нас, в това число и моите, посъветва председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов отбеляза, че хората искат справедливост. Той разпореди, ако някой се самозабрави, да бъде незабавно освободен от поста му.

Все пак лидерът на формацията поощри съпартийците си за огромната работа, която вършат. В същото време има недоволство, констатира той. Значи има нещо, което трябва да променим, отговори си премиерът.

Партията, която направи ромските гета, умишлено държеше в подчинение ромите, вчера ми задава въпрос за ромите, при положение, че сме вкарали в класните 30 хиляди деца да ги образоваме, милиард се даде за образователна инфраструктура. Така министър-председателят защити управлението от други нападки на социалистите.

Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание, обясни на актива по повод предстоящите ероизбори премиерът. И припомни за успешното българско европредседателство. Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Брекзит да се подготвим за всички сценарии, коментира още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
39
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
прав си, принципно никога не е късно, но за нас народът на България управлението на ГЕРБ е в голяма степен решаващо фатално, дано не е така де. Моментът беше 2009 г., изборите, не трябваше да има мажоритарни райони, но и с тях ГЕРБ пак нямаха мнозинство. И тогава дойде предателството на десните и на Атака, които подкрепиха правителство на Герб, после вече знаем.
89
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато финансовият ти министър живее "под/Без наем" в явен конфликт на интереси, каква ламба трябва да му светне на премиера? А ако са цяла компания такива "наематели"? Ти му светкаш прожектор, той за лампички говори! Ами, чисти бе!!!
88
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в избирателните секции какво става.... Не е за говорене.
87
34
 
6
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
..ако коментиращите са тези с" Визия за България " ..тогава честита победа на ГЕРБ
86
5
 
39
 
! Отговори
План Б преди 5 години
С това си изказване Бойко Борисов директно напомня нещо за което е намеквал и преди. Ако ГЕРБ тръгне стремглаво надолу, той ще напусне ГЕРБ, ще се разграничи от партията и ще обвини актива и за виновен за неговия провал. Тоест той отново ще остане чист както винаги. Ще основе нова партия, а Цветанов ще остане в ГЕРБ, като по този начин обаче всяка от тези две формации ще има по едни 10-15 процента електорат и отново ще управляват.
85
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които не доживеят до пенсия ще бъдат кремирани и ще продължат да работят като пясъчни часовници.
84
3
 
13
 
! Отговори
Да Господарю, -- преди 5 години
прав си ! Искаме да направиме паметници и да коленичим в молитва пред теб ! Смирени и готови да изпълним всяка твоя мисъл ,дъх !
83
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ДА РАЗДАДАТ СПЕСТЕНОТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ТО И БЕЗ ТОВА ОТ ТЯХ Е ОТКРАДНАТО.
82
42
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
ГЕРБ ще спестят от предизборна агитация... - изградените материални блага са на всяка крачка и се виждат с просто око... - по добра агитация от това здраве му кажи...
81
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ГЕРБ уж все враждуват, а Цветанов целува Нинова, поднася й цвете и плик с 5 000 лв за рождения й ден. От нея тежки софри за почерпка. Медиите публикуваха снимките. Сега пък Борисов ги обижда и подценява. Как да ги тълкуваме тези събития и политики????
80
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе !
79
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е диктатура!
78
38
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Нормално за България... - кадърните и можещи биват оплювани и поругани - спомнете си Стамболов... - но остават в историята...
77
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа, ти не си ли на сборището на ГЕРБ?
76
4
 
64
 
! Отговори
Bill Charlie преди 5 години
Гроб се самозабрави, ОСОБЕНО ЦВЪКИ. Нарочно ще гласувам за другите само да се махнат тези мутри.
75
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИН ДЯДО ВЛИЗА В ИЗБИРАТЕЛНАТА СЕКЦИЯ И ПИТА:- МОЯТА БАБА ГЛАСУВА ЛИ ВЕЧЕ?- ДА - ОТГОВАРЯТ МУ - РАЗПИСАЛА СЕ Е В СПИСЪКА. А ВИЕ НЕ ЖИВЕЕТЕ ЛИ ЗАЕДНО?- ТАМ Е РАБОТАТА, ЧЕ ТЯ УМРЯ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ, А ВИНАГИ ИДВА ДА ГЛАСУВА И АЗ ВСЕ НЕ МОГА ДА Я СВАРЯ.
74
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,, Бита крава мляко не дава,, Радой Ралин
73
0
 
35
 
! Отговори
Извинете ама преди 5 години
Докато изпушат тревата от долината все така ще е. Тук как да си съберем ***, като имаме контейнер за 20 къщи и се изхвърля един път месечно. Думи нямам, задлъжнела община, но пък от едно разследване казаха, че парите от общината отиват за плащане на някакви окрадени пари от европейски проект. Тъжно, но на гърба на населението според вас сигурно и сто са малко.
72
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли вече крайно време да изметем тези слуги на немците?
71
44
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Единственият политик, който два пъти си подава сам оставката... - но какво да направи, когато народът го иска...