Учени: Развеждайте се, докато децата са малки

Големите деца реагират повече на смяната на училището и средата
20 яну 2019 10:20,
81
Учени: Развеждайте се, докато децата са малки
Снимка: pixabay

Британски учени съветват нещастните родители да не остават заедно "заради децата", защото разводът е по-малко травматизиращ през ранните години, съобщи в. "Ню Зиланд хералд".

Първото голямо изследване на емоционалното въздействие на раздялата на родителите върху децата установи, че най-голям риск от последици като лошо поведение и неподчинение има през късното детство и ранното юношество, предава БТА.

Учени от Лондонския университетски колеж обхванаха в изследването си 6000 деца, родени във Великобритания в началото на този век. Те установиха, че тези, чиито родители са се разделили, когато те са били на възраст от 7 до 14 години, значително по-често са имали емоционални и поведенчески проблеми, от децата, чиито родители са останали заедно. Доловима разлика при децата на възраст от 3 до 7 години обаче няма.

Разводът се отразява по-тежко на големите, отколкото на малките деца, защото те са по-чувствителни социално и по-добре долавят динамиката на лошите отношения, убедени са учените. Проблемите се дължат и на това, че големите деца реагират повече на смяната на училището и средата.

Късният развод се отразява по-лошо и на психичното здраве на жените.

Във Великобритания с развод завършват повече от 40 процента от браковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..а не може ли да не се развеждат..
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и великият Путин се разведе, щото бившата му жена одъртя, погрозня и надебеля.
52
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
До Анонимен"Ако жената иска да си купува дрешки а мъжа играчки, всеки да си работи, да си изкарва пари и да си ги харчки както намери за добре.А общите разходи трябва да се разделят процентно спрямо заплатите на всяка от страните. "Явно никога не си живял в нормална връзка. Според мен даже още живееш при майка си.
51
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Бързо! Развеждайте се час по-скоро! Така казаха едни учЕни... с големи, клюнести носове! А, и да не забравите - абортите са нужни също, не по-малко от разводите и разбитите семейства, гоим!
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендъризмът е спечелил там, затова и процентът разводи е толкова висок. Така става, когато от всички страни заливат жените с лозунги как мъжете са изначално "повредени" и трябва да бъдат "поправяни", докато жените са съвършени, мрънкащи и изискващи неподдържани тюлени с убийствени претенции.
49
7
 
9
 
! Отговори
fiona преди 5 години
когато отношенията с бившия ми мъж стигнаха такава фаза, че 12 годишната ми дъщеря ми каза "мамо, по-добре без него" вече не се и съмнявах, че разводът е единствения изход. Изчаквах и се надявах,че заради дъщеря ни можем да си оправим отношенията,но се оказа грешка.Въобще не е трябвало да чакам.Три години откакто сме разделени, детето нито веднъж не е казало, че му липсва бащата. Няма проблеми с поведението.Така че някои деца приемат съвсем нормално раздялата на родителите си.
48
6
 
8
 
! Отговори
до47 преди 5 години
До АнонименДа търсим жени сред рускините ? Сигурен ли си ? Както казваше един приятел -ожени се за рускиня да се насити на секс града.
47
3
 
13
 
! Отговори
Ах тези учени преди 5 години
Защо ли ми се струва, че след някоя друга година същите тези учени ще пледират за това, че за да нямаме сътресения в живота категорично не трябва да се женим и да си разваляме рахатлъка! И тълпата ще им повярва, да знаете!
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не се налага да се развеждате, не се женете.
45
2
 
11
 
! Отговори
към 39 преди 5 години
"Ако работи и изкарва кинти е еманципирана и кариеристка. Ако не работи е мързелива и използва мъжа си."------------Обратното се случва по-често. Ако не работи е мързелив и сме крайно недоволни от материалното благосъстояние на семейството. Ако работи много и изкарва кинти се оплакваме, че не отделя нужното внимание на нас и на децата.
44
5
 
13
 
! Отговори
Хронология преди 5 години
Мъжът прекалено много се разврати и от този разврат придоби женски качества. Изнежен, нестабилен емоционално, търсещ подкрепа и милосърдие, вместо да дава сигурност, нарцистичен, меркантилен и т.н. Жените феминистки, търсейки сексуално равенство използваха тези слабости и развиха у жената мъжки качества като властолюбие, вулгарност, цинизъм, безсрамие, агресия, похотливост и т.н. Така че появата на трети пол идва някакси закономерно на фона на предходните извратености.
43
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масовата "евроатлантическа" Жена на 21 век - жена със каменно сърце! Неспособна да обича, неспособна да бъде майка. Постепенно придобива мъжко поведение и начин на мислене.Който иска нормална жена трябва да ходи да търси в Азия. Май само там останаха нормални.
42
5
 
21
 
! Отговори
Понеже стана въпрос преди 5 години
Библейската истина е. че "мъжът трябва да обича жена СИ като себе си". Тогава и тя ще му даде дължимото. Разпадът започва от инфантилността на мъжа, който цял живот се изживява като незряла личност на нивото на тийнейджър, с претенции за права и без задължения. И как един такъв слаб нравствено и емоционално "мъж" (ако ще да има мускули, кариера, пари и каквото и да е там, което да му дава някакво привидно самочувствие) може да създаде семейство, дълбока и трайна връзка със жена.
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще ви кажа още едно правило което много помага в тези сложни времена.Справедлив баланс на финансите! Ако и мъжа и жената работят, всеки трябва да разполага със собствения си бюджет и го управлява така все едно че живее сам! С други думи да не зависи от партнюра. Ако жената иска да си купува дрешки а мъжа играчки, всеки да си работи, да си изкарва пари и да си ги харчки както намери за добре.А общите разходи трябва да се разделят процентно спрямо заплатите на всяка от страните.
40
2
 
15
 
! Отговори
Az преди 5 години
Учените да напишат как са се поввили джендърите. Има ли ***, обратен или както искате му казвайте с нормално семейство, без разведени родители, без скалдали всичко да е 6 вкъщи? НЕ!?В училище имаще преди 20 години мъдър надпис Като станем повече от вас ще видим кои са обратните, те така с тези учени...
39
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От жената се изискват няколко прости неща! Да обича мъжа си.Да го подкрепя.Да не му изневерява!Да НЕ бъде лакома егоистка и да НЕ иска повече от това което ТОЙ може да и даде в момента!Ако тези правила се спазват това е ГАРАНЦИЯ за здраво семейство!Наруши ли се само едно от тези правила, семейството започва да се разпада!
38
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИстинатаЖената трябва да се подчинява на мъжа, както е написано в Библията, само ако и двамата са наясно с Библията или казано иначе са осъзнати християни. Иначе няма как да стане.
37
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак жените са ви виновни за всичко. Ако работи и изкарва кинти е еманципирана и кариеристка. Ако не работи е мързелива и използва мъжа си. Ако не харесва вас конкретно веднага е златотърсачка. Никога не търсите проблема във вас самите.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е проблемът: "И като няма пари", Истината!И жените, и мъжете са жертви на времето, в което живеем - меркантилно, егоистично, зло и миришещо на гнило...Отровно време.
35
4
 
20
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Едно време жените не са били капризни златотърсачки като сега! Едно време повечето българи са били много бедни! Но въпреки това жените тогава са били верни! Стоят до мъжа си до край и не го предават. И така със общи усилия въпреки всичката мизерия са успявали да отгледат по много деца и затова все още има Български народ. Но ако сегашното разхайтено положение продължи, след 100г. български народ НЯМА ДА ИМА!