Медиците в Горна Оряховица готови да оттеглят оставки

МЗ им осигури охрана, министър Ананиев се срещна с лекари
21
Медиците в Горна Оряховица готови да оттеглят оставки
Снимка: БТА

Медиците от Спешната помощ в Горна Оряховица са готови да оттеглят подадените до момента 28 оставки. Те ги депозираха след нападението над техен колега през миналата седмица.

Още по темата

От петък здравният министър Кирил Ананиев разпореди да бъде осигурена 24-часова физическа охрана на филиала, съобщиха от МЗ.

Ананиев се срещна днес с д-р Емил Николов и д-р Деян Георгиев от ФСМП и представители на гражданско движение "Събуди се" Горна Оряховица, което в момента прави граждански патрули на спешния център.

За една година през него са преминали 11 600 души, а близо 7 хиляди са обслужените адреси. Едва 30% от пациентите, на които е оказана спешна помощ, са постъпили в болница.

По време на срещата са били обсъдени въпроси, свързани с промяна в Наказателния кодекс при вербална и физическа агресия над медицински лица, ефективното разходване на средствата за спешна помощ, промяна в категорията на труд за спешните медици и др.,

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
лек пазарлък.. преди 5 години
Ще си подадат оставките, аа после ? Просто маневра за по добро заплащане то ако човек е решил да си тръгне заради проблемите в самата работа ,че му е писнало мигар ще слуша министъра---що не си тръгнат групово да дадат пример за цяла Б-я на колко места да се га все това упражнение и накрая пак на работа с някой лев повече--поне двойно да им вдигне заплатите ,ама се съмнявам, защото и него/ министъра / го е страх други да не им последват примера.
13
1
 
3
 
! Отговори
Охрана на охраната преди 5 години
А охрана за полицаите ни? Щото и тях ги бият. И за командосите ни .... и за баретите .... И всички мафиоти като ходят да рекетират или да отвличат за откуп или да си наглеждат наркодилърите - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с медицински екип. Щото мноооого болнави бе . До ареста и до съда с патерици и носилки само ходят . Само на'щи управляващи едни такива розовобузести и усмихнати . Загладили косъм и радващи се на добро храносмилане .
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е тяхно решение на медиците, този за какво се обажда от коневръза неговия проблем какъв е. Hе трябва ли министъра на МВР да гарантира сигурноста на гражданите независимо медици или немедици.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един и същ герберски *** бравосва във всеки пост този некадърен министър! *** личиш си от километри!А за медиците, пак дадоха задна, сигурен съм че оставките са и за заплати, само че някой пак ги отказа, наговори, пак ги изманипулира! Българи сме ние, това е, хората протестират здраво а нашите протести са с хора и ръченици, и са ден до два, нищо не става от нас!
10
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
Сиромах човек и на половин питка се радва. Нещастници! Ако ставаше нещо от тях, то отдавна нямаше да са в долнопробната дупка наречена "Спешна помощ - Горна Оряховица". Кой знае колко са треперели да не би наистина да ги съкратят, докато си бяха подали заявленията за напускане.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски и Путин съсипаха тая държава добре, че сега сме в ЕС и всичко е нормално ако беше все още Орешарски представяте ли си колко много поразии щеше да направи.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв министър на здравеопазването, с такива ценни идеи и толкова комуникативен не е имало от Освобождението насам!Брависимо!
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сетне здравните работници случиха на министър!
6
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Гражданските патрули няма да ги спасят от боя на *** ...
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто новите паник-бутони явно вършат работа!Браво на министъра и поклон пред идеите му!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не e ли по-лесно извършителите на побои над медици да сядат на електрическия стол и мезиците да ходят на работа без охрана и стрес. Значи охрана или на всички или на никой и командосите също по един охранител или напускат.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цялата ни Бг работа е такава, на гол тумбак чифте пищаци
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смешници страхливци
1
1
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Хе-хе осигурили им охрана, а кой ще пази охрата утре и те ще пуснат предизвестие за напускане егати държавата пълен разпад.