КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини

Пламен Димитров: Проектът "Възраждане" ще струва 200 млн. лв.
Обновена: 3 фев 2019 09:58 | 2 фев 2019 22:20, Анисия Иванова
200
КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини
Снимка: Bulgaria ON AIR

Проектът ни "Възраждане" - една национална програма за връщане на българи от Украйна и Молдова, ще струва 200 милиона лева. Той има реална възможност да върне у нас 100 хил. българи от Западните покрайнини, каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че вече е имал среща по темата с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване в изостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.

Димитров обясни, че за целта са започнали картографиране на вакантните работни места в страната, както и опис на изоставените къщи в населените места, собствениците им и цената, на която могат да бъдат закупени имотите.

За връщането на 15 000 семейства годишно това би струвало около 200 млн. лв, допълни синдикалистът.

Средната работна заплата в България в момента за тях е атрактивна, каза още Димитров.

Целият разговор гледайте на сайта на Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Жалко - Много ЖАЛКО-- Видяхме истинското ЛИЦЕ на КНСБТова е положението - Синдикати в България НЯМА!! И никога не е имало - 2 МИЛИОНА И 500 ХИЛЯДИ !! РАБОТЕЩИ МЛАДИ ЗДРАВИ РАБОТНИЦИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ И ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ СА И ТЕЗИ ОТКНСБ -ПОЗОР! ДАМИ И ГОСПОДА -ПОЗОР!
141
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да призове 100 000 човека на жълтите павета с павета,той тръгнал да демагогства пак.Синдикатите са в основата на огромната разруха в България а този другар е за затвора а не да плещи глупости из медиите.
140
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателМного правилно! Само дето нашите въшкаpи не се замислят защо децата на хората от западните покрайнини отидоха да работят в Белград и Ниш, а не в България. Сега поне границите са отворени, но пак никой не драпа да идва тук. Отиват в големите сръбски градове, женят се за сърби и сръбкини и така се претопяват.
139
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
В Западните покрайнини отдавна няма 100 000 българи. Сега са под 20 000, предимно възрастни хора, които няма да тръгнат на стари години да се преселват. Реално едни 5 000 биха могли да дойдат. Всичко друго от останалите 95 000 ще е ром, албанец, сръбче или бошняче.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо като слуга на слугата защо работниците си внасят работници? не им се работи много май
137
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СПОКОTo пък сега като сте управляващи разни въшкapи бояджии и "патрЕоти", все хора които обичат да се наричат "БЪЛГАРИ", да не би да ни е много хубаво на обикновените хора от народа? По БВП сме по-зле от някои африкански държави, благодарение на ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!! Какво като земята е българска, след като се топим като масло в нажежен тиган, не раждаме деца защото не можем да си го позволим, благодарение на ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ?! Много сме прокопсали от псевдобългаски национализъм и шовинизъм?
136
3
 
11
 
! Отговори
СПОКО преди 5 години
Скоро, китайски/австрийски/турски и гръцки фирми ще изкупят земята/магистралите/летищата/водните източници. Ще започната да си строят квартали и да си вкарват специалисти/работници/мениджъри със семействата им. Ще си направят успоредна икономика.. ще изкупят нашата и ще я претопят и спрат. Тогава вече няма и да се казваме "България" а просто "балканска държава Но Х" .. така ще е навсякъде, ако "новите" деца и поколения не се вземат в ръце и не направят живота "по-зелен", "по-спокоен" и т.н. Амин
135
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви милиони ще усвояват ПАК за вкарване на чужденци? Те чужденците дойдоха и си купиха български паспорти. Въпросът е КЪДЕ СА НОВИТЕ БЪЛГАРИ? Къде са тия дето си купиха българско гражданство? Защо не работят за българския робовладелец?
134
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е. Йончева защо не се разрови в далаверите на Синдикатите?!
133
0
 
22
 
! Отговори
чии интереси? преди 5 години
Този продажен "синдикалист" не прави нищо в защита на работещите в Бг, обслужва 100% интереса на БСК, АИК, Велев, Домусчиев и сие. Работещите в частния сектор са РОБИ! И тръгнал за Западните покрайнини да говори.БИЗНЕСЪТ ЛИ МУ Е ШЕФ???КОЙ МУ ПЛАЩА НА ТОЗИ???ЗА КОГО РАБОТИ???
132
0
 
20
 
! Отговори
Milen преди 5 години
Мислете как да върнете българина от странство , а не какви пари да усвоите за джоба си.
131
0
 
22
 
! Отговори
С чужда пита помен преди 5 години
прави.Тия 200 млн от нашите данъци за да могат частниците да си докарат хора да им работят без пари.Откъде накъде?Синдикатите да не го играят на ятаци, а да изискват вдигане на заплатите на работещите, тогава може и от чужбина да се завърнат хора.Да не би да е лесно да си в чужда държава и да работиш каквото и да е за да се издържаш семейството си?А самите синдикати казват че за 4 членно семейство трябват 2400 лв т.е поне по 600лв на човек месечно.Колко е минималната работна заплата чисто-434 лв
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма толкова....към 20 000 българи са всичките в Поморавието, а може би и по-малко...
129
1
 
38
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа... преди 5 години
Изгониха българите с неправилната политика от десетилетия, сега ще внсят българи от чужбина. Тъжна обстановка...
128
0
 
45
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 5 години
Значи давате 200 милиона за да докарате нови "балъци"... а не искате да дадете 200 милиона да осигурите нормален живот и работа на хората тук, които по принуда емигрират всяка година навън. Разбира се вие няма да дадете 200 милиона за да докарате нови хора... а просто ще усвоите 200 милиона от нашите данъци и по-скоро ще изгоните още 25 000 за година, отколкото да докарате толкова. С тази *** "статегия" до никъде няма да стигнете. Скоро и най-изпадналите Африканци ще ви научат хитрините
127
0
 
23
 
! Отговори
akud преди 5 години
това кнсб не е Българско!!!! то харчи Български пари за чужденци
126
17
 
8
 
! Отговори
Защо ли е така ? преди 5 години
2 милиона българи са емигрирали от България в чужбина и нито един в Русия. Защо ли е така ?
125
1
 
33
 
! Отговори
V преди 5 години
По селата няма живот по същата причина поради която няма живот на Марс. НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ ТАМ .Макар че за Марс не е много сигурно :))) Такива м.ало.ум.ни.ци управляват България . Никога няма да се оправим ;) А украинците няма да отидат на запад ,а ще дойдат по селата където няма прехрана да живеят ;)
124
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя шоро шоиден сайт явно не правят разлика между Бесарабия и "Западните покрайнини" ?! Виж, ако за разликата между 22-ия и 31-ия вид *** нямат грешка !
123
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Централна България, Плевен,Ловеч, Габрово, Велико Търново са в състояние "пълна трагедия"