22 години след политическата криза - какво се промени

Живеят ли българите по-добре днес?
4 фев 2019 22:50, Нели Христова
101

Какво се случва 22 години след 4 февруари 1997 година - денят на развръзката на политическата криза в България, последвала след протестите срещу управлението на правителството на Жан Виденов и БСП?

Журналистът и политикът Асен Агов коментира темата в студиото на  Bulgaria ON AIR.

"Там се пречупи онова, което бавеше България по пътя ѝ към Европа. СДС получиха мандат да извършат необходимите реформи, да стабилизират финансите, да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят", коментира журналистът.

По думите му вследствие на 4 февруари е приключил икономическият преход на страната, но политическият преход се е забавил, заради липсата на воля на следващите правителства да извършат необходимите реформи в съдебната система.

"Смятам, че България трябва да се отърве от това централно правителство. Който и да дойде на власт, ще бъде затруднен от проблемите, които всекидневно се струпват върху плещите на правителството", категоричен беше Агов.

Според него сега живеем по-добре, България е по-богата и никога не е била толкова богата, колкото е в момента. Гражданите са на мястото си, но не им се предлага платформа, за застанат зад нея и затова има спорове между управляващи и опозиция.

Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС и така е довела Европа до сериозни проблеми. По думите му по този начин страната е загубила авторитета си, който е трупала с векове.

Агов коментира и политическата криза във Венецуела. Според него режимът на Мадуро е довел до бягството на 3 милиона венецуелци от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асене каква богата България сме с бедни хора бе, и тези които работят и пенсионерите. Богати станаха крадците, лъжците, мутрите, наричащите се политици, тези с супер заплащане да не роптаят срещу власта и пр. Слез от небесата и ти и други като теб и виж как живее народа, ако можеш да го направиш.
56
8
 
32
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Що за глупости? Живели от 2001 до 2009???!!!Баневи ...Бенчовци...Миньо Стайковци....и особено бившия недоучил физкултурник и шофьор на партийни величия и понастоящем МИЛИАРДЕР - мажоритарен собственик на КТБ Спас Русев - кога са се споминали, че не съм чул??? Или депутата от ДПС Делян Пеевски - мамчето на който му подари спортния тотализатор....Червените *** и ботове от Позитано - можете да се опитвате да лъжете колкото си щете - целия ви джинс - разграби България и си я подели - като мъpша
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят "-- да престъпят или да пристъпят -- май има разлика , но джурналягата политиканне я схваща .
54
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен до Циник преди 5 години
А нещо да кажеш за комунистическа партия ГЕРБ или това е табу за тебе ? Каква платена мишка си и ти!!!
53
7
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Taзи американска *** *** Агов - навремето яде тупаник от едно момче- Вървял по улицата нощно време и се големеел да прави забележки на който му падне- И накрая изяде два тупаника- После от страх че живее в реалността,, като се събуди в болница- не искаше даже да съди момчето ))хахахахаха
52
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един от сметището на историята изплува...
51
6
 
32
 
! Отговори
Кой, Агов ли? преди 5 години
Това момче има ментални проблеми и не у ред с главата!
50
17
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Баневи...Миньо Стайковци...Ветковци...Бенчовци...и прочие оядени партийни кадри - окрали и разсипали всичко след себе си - натрупали милиарди от "народните блага" - днес са партийни спонсори на БСП! А другаря сърГей СтаниШеф - успя и без ден трудов стаж да инфилтрира и Европарламента - а бившата му метреса Елена Йончева е като - копой на каишка изпълнява партийни поръчки на затлъстялата приватизаторка Курсланинова.Всъщност нищо в столетницата не се е променило! Остава си същата престъпна камора
49
12
 
19
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Бивши доносници на ДС и настоящи неудачници - плод на комунистическата система у нас - днес са в шок , че партията майка вече не ги хрантути с привилегии, че са се писали ятаци и партизани на 10 IX 1944.Шокирани, че трябва да работят - за да ядат - те са възмутени, че ромите които другаря им Тодор Замфиревь Живков ( рома от влашко) вкарваше на катуни от Югославия и Румъния днес са вече близо 3 000 000! Ама къдети разбиране за причино-следствени връзки у малоумния електорат на БСП!
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пумак !
47
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асанее ! Подобре сме живеели !? Това не е заслуга нито на теб нито на европа просто света така се развива . То още малко ще кажеш че от каменната ера сме излезли .
46
3
 
18
 
! Отговори
МАЙСТОРА преди 5 години
На времето ходеше по турските райони да агитира за смяна на имената! ?Изобщо добре се ориентира от къде духа вятъра.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До48. С непроменено устройство в държавата няма как да стане НИКОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН С КОЛЕКТИВИТЕ И КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР. Дори и тези който плачат за колективите вече се съмняват, че ще имат успех.
44
23
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Четейки 80%от коментарите на 80%процентовия електорат на БСП ... Разбирам защо България е това - което е! Държава със затихващи функции - в която безпаметни скoтове - говорят глупости от XIII конгрес на БКП. Венецуела - ярък пример за това какво може да направи комунист - с милиарди от петрол - едно голямо нищо! След 3 фалита на държавата - унуките и праунуките на бившите текезесари с партийни книжки - винят света и популацията на попови лъжички ...вместо да осъзнаят истината на посткомунизма
43
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Пишете, че ромите са виновни и затваряйте страницата :)
42
3
 
18
 
! Отговори
X преди 5 години
Не му давайте думата на този , ферментирал е.
41
3
 
20
 
! Отговори
Промени има! преди 5 години
Но към лошото! Нищо от спокойствието на хората не останаы И преди считаха народа за стадо, но поне беше в сигурна кошара, сега кошара вече няма и вълците разгонват стадото! Въведе се закона на джунглата! Настъпи тотална анархия!
40
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви кажа истината - ГЕРБ като партия на държавната администрация разсипаха България, направиха милиарди борчове, които останалите пенсионери тук никога не могат да върнат. Който и да дойде на власт, едва ли ще успее да оправи положението след торнадото минало над държавата. Абе, хора, наистина ли не виждате, че повече от 10 години държавата се управлява от неграмотен кофпомпаджия и физкултурник завършил училище за бавноразвиващи се. Те са поставени нарочно за да се точи здраво отвсякъде.
39
18
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Ами не е като тебе под прикритие човека. Показва се, говори. А ти тука анонимно го ругаеш защото си лисунгер.
38
8
 
32
 
! Отговори
Рамбу преди 5 години
Този негодник бай Асан Агов, хомосексуалист защо му давате физиономията???? В качеството на какъв? Та той е никой!