МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела

България се надява да се проведат честни избори за държавен глава
270
МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела
Снимка: БТА

Министерският съвет одобри позицията за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава на Венецуела.

Още по темата
Позицията бе одобрена вчера първо на Съвета за сигурността, председателстван от премиера Бойко Борисов. Не я подкрепиха представителите на президента Румен Радев.

Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза.

По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1,7 милиона процента, а в страната липсват стоки от първа необходимост, посочват от правителствената пресслужба.

В своя резолюция от 31.01.2019 г. ЕП признава обявилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ функциите на държавен глава на страната. Към настоящия момент редица държави-членки признаха Гуайдо за действащ президент.

С решение на МС днес това направи и България "предвид цялостната криза във Венецуела и необходимостта от предприемане на бързи и адекватни политически мерки за нейното разрешаване, както и от спешно свикване на свободни, прозрачни и честни президентски избори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
14
 
! Отговори
питане преди 5 години
Международно право е в нокдаун...................утре всеки може да се самообяви за президент или крал на някоя африканска държава..................и за 2 дена става супербогат от злато и диаманти!!Така ли стана демократично вече???
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти не можеш да признаваш Мадуро на Путин за президент на САЩ, защото той си избра Тръмп !
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви пита вас бе, кой го интересува мнението на МС на една калпава държавица? Да не говорим, че президентът друго казва, сега и НС чакаме и те нещо трето да кажат, и Прокуратурата, и ВСС и т.н, въобще разграден двор. Лошото е, че целият свят го вижда. Като кандидатурите за ООН. Срамна, подлизурска работа!
32
1
 
5
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Porednia slu4Ai kogato na6ti upravnizi si davat sadnite si 4asti na amerikanskite kravari.
31
5
 
15
 
! Отговори
БГ преди 5 години
България е била велика държава в старата си история, граничела е на три морета.............славни са били БГ-ханове и царе................тогава такива като Гуайдо , незаконни претенденти за БГ-трон са ги наричали УЗУРПАТОРИ и са ги осъждали на смърт............тези кандидати за БГ-престол са били предатели и чужди агенти, затова ги е постигала заслужена участ...........смърт!!!
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ обявиха, че няма да плащат за венецуелския нефт. Мадуро обяви, че няма да изнася нефт за САЩ. Сега американските рафинерии, които са изградени за характеристиките на венецуелския нефт, остават без работа.Нефтът в САЩ ще поскъпне. А Индия, Китай и Русия продължават да изкупуват нефт от Венецуела, т.е. приходи ще имат.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що са го признали да отиват във Венецуела и от там да го признаят ко се седят тука и се крият.
28
0
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За кратко време легитимността на Гуайдо рязко се покачи... - особено след подкрепата на ген. Борисов...
27
5
 
24
 
! Отговори
Italy преди 5 години
Браво на Италия за смелата позиция..............не се поддадоха италианците на натиска на Франция, Англия и САЩ.................били са империя, сега са държава, България е била под робство..............сега е колония!!!
26
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-накрая.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре някой откачалник ще се обяви за пророка Мохамед, но и него можем да признаем, както сме тръгнали...........ако е от "братската" Саудитска Арабия...........нищо, че там всеки трети е потенциален ислямист и терорист!!
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чест прави на Гутереш, че въпреки позицията на собствената си страна, не подведе ООН! А нашите търгаши се "разплатиха" за подкрепата за "Мобилност" предварително! СРАМ и ПАДЕНИЕ! Толкова ли ви е "грижата за бедния народ на Венецуела"? ЛИЦЕМЕРИ! ОСТАВКА!
23
8
 
18
 
! Отговори
? преди 5 години
Какво ще спечели България от това да подкрепи един превратаджия и чужда марионетка?По-богати ли ще станем?Или само за да сме от отбора юнаци, дето мислим, че нещо зависи от нас??
22
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
1951 година, руският посланик Бодров изпратил нашата тенисистка Петрунова в концлагер... - защото му отказала да играе тенис с него.................._---------Кажете сега кой на кого изпълнява заповедите...
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако го бяха признали преди САЩ ок, сега се един натегачи, слуги и васали на господаря, отново се доказаха като мишки. Мадуро не е страхливец ще има война и докато САЩ са заети там Путин може з дойде и да признае кравата Пенка за президент на крaвешката колония.
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, най-бедната и най-пропадналата държава в ЕС с най-нисък стандарт на живот се меси във вътрешните работи на една суверенна държава на другия край на света - Венецуела!!!Срам и позор!!!
19
3
 
19
 
! Отговори
смешни са преди 5 години
Утре МС да излезе с решение по въпроса, КОЙ признава за президент на Марс. Синият марсианец с двете антенки или зеления с розовите уши.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1971 година САЩ официално се отказват от реалното златно покритие на валутата си. Парите стават хартийки. Какво ни навирате инфлацията като аргумент? Тя не е реално състояние на икономиката. При Жан Виденов ни попариха с инфлация. Да не би, като дойде Костов, икономиката - хоп - и станала чудесна?Спечели спекулатаДа припомним, че чудовищната инфлация след Първата световна война и санкциите на победилите спрямо победена Германия, създадоха богата плодородна почва за националсоциализма и фашизма
17
6
 
24
 
! Отговори
питане преди 5 години
Откога стана демократично да се подкрепя някой за президент, без да е избиран на избори??Това да не е някоя нова директива на ЕС???
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще открадне сега нефта на Венецуела?Ясно е.............нефтените корпорации на Англия, Франция и САЩ.Борисов и България ще останат с едно ""Congratulations"" и потупване по рамото!!!