Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!

Вицепрезидентът се надява на европари за отдалечените региони
98
Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!
Снимка: Президентство

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план "Маршал" за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг - днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното.
 
По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

"Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък", отбеляза Илияна Йотова.

По думите й Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, а не само да се "усвояват".

"Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи", заяви вицепрезидентът.
 
Йотова участва в зарязването на лозето в местността "Баира".

"Разбрах, че 1 тон грозде е родило лозето на бай Стоян, което зарязахме миналата година. Дано тази година реколтата да е още по-добра", заяви Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,необходим е план Маршъл за малкият човек на село.Да заработи най после съдебната система и да се направи ревизия на крупните арендатори,бивши председатели на ТКЗС,партийни секретари и други червени мафиоти,притежаващи по 5-10000 декара земеделска земя.Когато е ставала национализацията през 1947 година,бащите на тия мафиоти са имали по един крастав кон.
51
1
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Проблемите няма да се решат с повече европари, а с целенасочена политика за развитие. Какво направиха досега с европарите? Пропиляха ги за безсмислени стадиони и спортни зали по села, където няма младежи. Вместо на направят канализация, да намалят данъците за производствени фирми, които създават работа на село, да построят училища. Вижте румънците - във всяко по-голямо село има ново училище.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за 5 хил мерезе, направо пет да го направат
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерезето по добре 2 хил да го дигнат.
48
3
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До МРЗ 1000 лв.: Проблема е, че в селата няма поминък. По това трябва да се работи. Но проблеми много наистина. Кой българин ще живее там, където децата му няма къде да учат? Кой ще живее и работи там, където не може да си опази двора и къщата от безнаказани набези на крадци. Кой от живеещите в града ще обработва градина на село, като знае, че други ще му оберат реколтата.Решение има, но трябва на първо място ред и законност, с тая битова престъпност по селата сме за никъде. А Бойко обещаваше
47
3
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Илиянче,тази за плодна пръчка ли я оставящ или за кордон....:):):) Позьорка!
46
4
 
9
 
! Отговори
МРЗ 1000 лв. преди 5 години
Изходът е окрупняване на няколко села в едно. Вместо 5,000 села, по-добре да останат 500 или 1000, но жизнени, с инфраструктура ( канализация, вода, ток, интернет, спешен кабинет, детска градина, начално училище, улици, полицейски участък). Държавата не може да поддържа това в 5,000 села, но в 500 може и ще го направи. Нужно е и ударно инвестиране във възобновяема енергия. Всяка къща с фотоволтаици, батерия, изолация. Това е бъдещето. И разбира се довеждащи пътиша до големите градове,
45
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Българското село вече е ромско. Опитите за развитие са нереалистични и ще доведат до излишни харчове без ефект. Ако се дават средства нека е само за някои села близо до големите градове или в туристически райони.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЕ, ЕВРОЛЪВИЦАТА И ТЯ СЕ ВКЛЮЧИЛА СЪС СТРАТЕГИИ... НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОРЕДИ ДО МИКРОФОНА ОТ ДРУГИТЕ *** НА ПУТИН))): ЗНАЕМ ГИ НИЕ ВАЩЕ СТРАТЕГИИ - ЖИВКОВ, ДИМИТРОВ, ЛУКАНОВ, ВИДЕНОВ, СТАНИШЕВ, ОРЕШАРСКИ... САМО ИМ СПОМЕНАВАМ ИМЕНАТА, ПЪК ХОРАТА ДА СЕ СЕТЯТ КАКВА СПОЛУКА БЕШЕ ПРИ ТЕХНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ И ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ...
43
4
 
14
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Тоя бай Стоян луд ли е ,че й дава на тази да му реже лозето ? Най-вероятно тая година ще му се развали гроздето ...
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животът вече е друг. Хората искат - детска градина, училище, болница, зъболекари, аптеки, магазини и заведеня. В населено място с под 5-10к души няма как да стане това.Бъдеще за селата ще има, когато хората почнат да получават заплати, с които да могат да си позволят да минават по 100км с кола на ден + поддръжката на колата. Тогава много хора ще предпочетат да пътуват 30-40 минути (50км) с кола от село, вместо да живеят в панелно гето.
41
8
 
12
 
! Отговори
Връщаме се!!! преди 5 години
Оказа се че кулак,чокой,чорбаджия, земевладелец,,изедник"-всичко това в днешно време се нарича ФЕРМЕР и той не е кръвопиец и враг на народа който работи и за себе си и за тоя народ.След като го отрекохме през 1944та/по примера на СССР/,разстреляхме ,,кулаците" и обезземлихме селянина,сега затворихме кръга и без да искаме се излагаме като искаме да почнем отначало това което навремето Дания,Холандия,Австрия и големите не си разрушиха със социализъм. Ех другари и пак имате визия за пусти соц!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Македония подариха цели села на албанци и сега не могат да си ги върнат.
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турци и араби изкупуват нивичките от измрелите старци и кметовете си пълнят джоба от общинска земя.
38
2
 
27
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 5 години
План "Народен Съд" трябва за всички приватизатори и "едри" арендатори, които ходят на работа с бентлита... не маршал.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е защото докато измислят план, селата ще изчезнат. С тоя темп на работа ще измислят нов план чак след 100 години.
36
3
 
13
 
! Отговори
Ново време преди 5 години
Селото не е това което беше.Прав е 26.С новата техника,машини и начин на обработка на земята и отглеждане на животни е нужно само да има малко хора но с нужната квалификация които да ги обслужват.Ако преди 30 години можеш да научиш за 2-3 месеца един полуграмотен човек да кара трактор или комбайн,то днес има толкова технологии и елекроника и роботика които заместват труда на сума ти баби но трябва и да си квали фициран и грамотен .А иначе на село може да си живееш ,както живеят навсякъде по свет
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че Позитано 20 трябва да се премести на село с шут, а не с "Маршал" !По соц време всички от село се преместиха в София чрез Кремиковци.
34
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да не са изпушили нещо, вчера единият(Каракачанов)имал план за решаване на ромският въпрос, днес другият(Йотова)имала план за Българското село,утре очакваме плана и на "геният" Боко. Абе хора не разбрахте ли България приключи.
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане със заводи за бг трактори и консервни заводи. Държавна помощ за фермерите за бензин и ток както беше преди 1989 г. но СДС ликвидираха ТКЗС.

Спонсорирани публикации