Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13,
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
29
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 176: Кой е унижавал и унижава повече достойнството на българите от българските и руските комунисти?
158
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам първо да видим как умряха такива като мишо бирата и ало танов, разни други, тогава да питаме за другите.Недостойните ни въвличат в простоват сценарий, унижаващ достойнството на българските граждани, за да изгонят руските дипломати.Какво каза американският посланик рубин - идва да премахне от тук русофилството.Много бих искал да застане срещу пет български граждани от някои подбалканските градове и гледайки ги в очите, да им го каже от една крачка разстояние.Хора,обичам ви , бдете!
157
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началниците каквото кажат - това ще е.
156
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако кажат на боко, че го е тровил, значи го е тровил.
155
10
 
41
 
! Отговори
ББББ преди 5 години
3 -ти март наближава и трябва да плюем .Роско го не ..и нова вълна на отровата ни обхвана с вирус от Белия дом примесена със английски простотии
154
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро обявяват Емилиян Гебрев за руски агент и го погва прокуратура и ДАНС, пък сега пълен обрат - тровен от руски агент?? То не било компютри, а компоти! Как да погледнеш - все е употребен в полза на някой.
153
9
 
22
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Я люблю "Америка для Болгарии"-самое лучшие НПО в мире. :)Но я считаю что они очень често вмешиваться в внутреннийх дел Болгарий.Ето надо преостановится! Спосибо!
152
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддааааа.............ингилизите използваха "случая Скрипал" за да откъснат вниманието от Брекзит-а, а нашите ЗАЩО ГО ПРИТОПЛЯТ!!!!! Ох, я па я...............ЧЕ ИДАТ ИЗБОРИ, и сигурно на цветарчетата нещо им пари под краката и тръгнаха като тъ-пи-те ингилизи да отвличат вниманието!!! Или като краварите-"демократи".........да се оправдават АКО ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ!!!! ХИ-ХИ-ХИ-ХИ-ХИ..............ЩЕ БЪДА МНОГО, АМА МНОГО ЩАСТЛИВ, ако НАЙ-СЕТНЕ това градинарско племе СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНИЯ ШАМАР!!!
151
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вещество, хлорпирифос, се съдържа в много препарати: агрия, нуреле и още поне два!
150
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видял Гебрев, че подковават Скрипал и той вдигнал крак
149
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за 4 години докъде стигнахте, бе Маринов?Да, бе, руснаците нямаше да го доубият!
148
19
 
17
 
! Отговори
Русия обича Шиши преди 5 години
Д.Пеевски е най-големият руски проект в БГ.Вече не се свенят и не го крият даже.Като погледнеш какви пионки си избират рашките тука , няма как да не ти опротивеят.
147
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха-ха-ха...................виждам, че лудостта на нагло-саксите е била заразна!!!! Господи, кога най-сетне ще се отървем от тия ненормалници, дето ти тикнаха в този джендърски съюз и ни търкалят по нанадолнището!!??
146
3
 
14
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
То нашето като в онази приказка - видяла жабата че подковават вола - и дигнала и тя крак ... Няма как да останем (по натягане) по назад от 'империята'
145
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 161Не, прав си, не е Долно Нанадолнище, а е Горно нанадолнище.............това е империя на злото, лъжата, измамите, фалшификациите, подлостите, гадната колонизация, робството и безчовечното изтребване на всички други, които не са от "нагло-саксонската" раса! ПОЗОР ЗА ТОВА ПЛЕМЕ! И ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ВИДЯ КРАХА ИМ!!!!
144
4
 
14
 
! Отговори
... преди 5 години
как така в единия случай отцепиха целия регион, не даваха да се пипа нищо а в другия при същата отрова е засегнат само един човек и на останалите им няма нищо? Най-вероятно са замесени руснаците, но според мен преекспонират другите някой път. Толкова да ми е писнало от този скрипал че бих го застрелял и да се приключи накрая. КАто няма за какво да говорят и пишат за него.
143
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания винаги е била и все още е империя и целият свят се съобразява с нея.А тука някои си мислят че това е Долно Нанадолнище ! - е не е колкото и да им се иска.
142
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 5 години
До голем смехЕ то обикновено този дето говори най-много не е най-умния ...
141
14
 
11
 
! Отговори
ТОВА НЕ Е ВЕЧЕРЯ преди 5 години
на група приятели. ТЕЗИ на снимката трябва да бъдат разследвани за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. ОТКРИТО, НАГЛО и без какпа СРАМ кроят планове за война с РУСИЯ - ОСВОБОДИТЕЛКАТА
140
5
 
10
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
На снимката Борисов говори, другите слушат. Странно, той ли е най-умния на тази седянка?