Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13,
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците укриват углавен свидетел и възпрепятстват правосъдието, ако някой дипломат трбва да бъде изгонен незабвно това е точно тази куха лейка. САЩ да наложи санкции и ембаpго на англичаните.
138
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме нетърпение пресконференция на другарката Нинова по въпроса.
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да искат от тая да разпитат Скрипал и защо въобще са длъжни да и се обеснявават, винаги наведени. Срам, срам, срам, срам и позор.
136
21
 
16
 
! Отговори
Държавана измяна преди 5 години
"Разследващата" депутатка и Радев, мълчат като женски полови органи по този огромен скандал ! Защо ?
135
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение дали е истина или не,главното е да се спазва партийната линия спусната от политбюрото в Брюксел и да си запазят местата колкото се може по-дълго...
134
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците продължават да тровят България и българите от 1944 г. насам.
133
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще спрат ли Хербицидните атаки по нашите Западни ценности? За да се опазим от Хербицидните атаки дори може да се откажем от православието и кирилицата, които са големи Източни влияния. Правилно казаха президентът Петър Стоянов и Соломон Паси. Нови западни Кирил и Методи и ново покръстване трябва.
132
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВВВ: "Винаги Верни Васали"
131
7
 
21
 
! Отговори
ХЮСТЪН ИМАМЕ ПРОБЛЕМ преди 5 години
Министър Председателят и Главния Прокурор са под външно давление от страна на САЩ и АНГЛИЯ. Трябва да бъдат разследвани дали не работят за чужди интереси
130
5
 
19
 
! Отговори
КЪМ Г-ЖА ПАВЛОВА: преди 5 години
СТАТИЯТА ВИ НЕ Е АКТУАЛНА ГЛ.ПРОКУРОР КАЗА ПОСЛЕДНО ЧЕ СЕ Е НАТРОВИЛ СЪС САЛАТАТА В КОЯТО ИМАЛО ПЕСТИЦИДИ - ДОБРЕ Е ДА СЛУШАТЕ И ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ КАКВО КАЗВА ЦАЦАРОВ
129
1
 
10
 
! Отговори
БАШ ГЕБРЕВ преди 5 години
ще трови Путин... Ама хайде малко по-сериозно
128
8
 
16
 
! Отговори
НИКОГА НЕ КЪСНО преди 5 години
да се проведе пак НАРОДЕН СЪД и предатетелите американски лакеи през последните 30 да заминат към БЕЛЕНЕ. Там земята плаче за тях
127
10
 
18
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ преди 5 години
Не те ли е срам да се появяваш с посланничката на Англия, дето ти нарежда какво да правиш и говориш
126
10
 
6
 
! Отговори
XXX преди 5 години
Борисов имаше достатъчно власт и време във власта да изчисти държавните органи от инфилтрираните останки на Държавна сигурност ,които са верни на Москва заробила ни от1944 год. насам ! Защо не го прави ?
125
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13650% OT XORATA NQMA KAKVO DA QDATЗначи ако си прав аз трябва да познавам хора, които нямат пари за храна, а аз такива не познавам.Я ми покажи един.
124
5
 
11
 
! Отговори
знак за равенство преди 5 години
A лелеее! Kазачок - НовичокА Малее! BG - GBДзъъъ ДзъъъссАди са Брейекзит ади са Тикваекзит
123
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаре червени *** не измествайте фокуса на темата към конспиративни теории за грип и парацетамакс.Кажете защо братска Русия трови български бизнесмени?
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия иска да ни отстрани като конкуренти на оръжейните пазари.На всеки с ум в главата трябва да е ясно за какво става въпрос.наглеците от Сибир искат да осъществяваме сделки под техен надзор и разрешение.Боко Тиквата се съгласил на преговори.Представяте ли си?И простите комунисти го наричат национален предател, защото бил слушал какво му казват американците.
121
3
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Мозъците ви са отровени!
120
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква дивотия... Защо ни занимавате с глупости?