Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13, Боряна Павлова
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 


284
Още от Страната
БДЖ с екстра – следим всички влакове на живо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Видял Гебрев, че подковават Скрипал и той вдигнал крак
166
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И за 4 години докъде стигнахте, бе Маринов?
Да, бе, руснаците нямаше да го доубият!
165
18
 
15
 
! Отговори
Русия обича Шиши преди 4 дни
Д.Пеевски е най-големият руски проект в БГ.

Вече не се свенят и не го крият даже.
Като погледнеш какви пионки си избират рашките тука , няма как да не ти опротивеят.
164
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ха-ха-ха-ха-ха...................виждам, че лудостта на нагло-саксите е била заразна!!!! Господи, кога най-сетне ще се отървем от тия ненормалници, дето ти тикнаха в този джендърски съюз и ни търкалят по нанадолнището!!??
163
2
 
12
 
! Отговори
nekoj преди 4 дни
То нашето като в онази приказка - видяла жабата че подковават вола - и дигнала и тя крак ...
Няма как да останем (по натягане) по назад от 'империята'
162
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 161
Не, прав си, не е Долно Нанадолнище, а е Горно нанадолнище.............това е империя на злото, лъжата, измамите, фалшификациите, подлостите, гадната колонизация, робството и безчовечното изтребване на всички други, които не са от "нагло-саксонската" раса! ПОЗОР ЗА ТОВА ПЛЕМЕ! И ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ВИДЯ КРАХА ИМ!!!!
161
3
 
12
 
! Отговори
... преди 4 дни
как така в единия случай отцепиха целия регион, не даваха да се пипа нищо а в другия при същата отрова е засегнат само един човек и на останалите им няма нищо? Най-вероятно са замесени руснаците, но според мен преекспонират другите някой път. Толкова да ми е писнало от този скрипал че бих го застрелял и да се приключи накрая. КАто няма за какво да говорят и пишат за него.
160
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Великобритания винаги е била и все още е империя и целият свят се съобразява с нея.
А тука някои си мислят че това е Долно Нанадолнище ! - е не е колкото и да им се иска.
159
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как така изплува след 5 години това ми говори за некадърност и некомпетентност . Цацата е гузен и се оправдаваше хахах смешно ми е
158
1
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 дни
До голем смех

Е то обикновено този дето говори най-много не е най-умния ...
157
13
 
9
 
! Отговори
ТОВА НЕ Е ВЕЧЕРЯ преди 4 дни
на група приятели. ТЕЗИ на снимката трябва да бъдат разследвани за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. ОТКРИТО, НАГЛО и без какпа СРАМ кроят планове за война с РУСИЯ - ОСВОБОДИТЕЛКАТА
156
2
 
5
 
! Отговори
... преди 4 дни
Ангелов и Пеевски там ли са били?
155
4
 
8
 
! Отговори
голем смех преди 4 дни
На снимката Борисов говори, другите слушат. Странно, той ли е най-умния на тази седянка?
154
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Британците укриват углавен свидетел и възпрепятстват правосъдието, ако някой дипломат трбва да бъде изгонен незабвно това е точно тази куха лейка. САЩ да наложи санкции и ембаpго на англичаните.
153
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Очакваме нетърпение пресконференция на другарката Нинова по въпроса.
152
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да искат от тая да разпитат Скрипал и защо въобще са длъжни да и се обеснявават, винаги наведени. Срам, срам, срам, срам и позор.
151
20
 
14
 
! Отговори
Държавана измяна преди 4 дни
"Разследващата" депутатка и Радев, мълчат като женски полови органи по този огромен скандал ! Защо ?
150
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма значение дали е истина или не,главното е да се спазва партийната линия спусната от политбюрото в Брюксел и да си запазят местата колкото се може по-дълго...
149
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руснаците продължават да тровят България и българите от 1944 г. насам.
148
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще спрат ли Хербицидните атаки по нашите Западни ценности? За да се опазим от Хербицидните атаки дори може да се откажем от православието и кирилицата, които са големи Източни влияния. Правилно казаха президентът Петър Стоянов и Соломон Паси. Нови западни Кирил и Методи и ново покръстване трябва.