Петте деца с морбили - в София. Нито едно не било ваксинирано!

Настанени са в "Св. Анна", състоянието им е от леко до средно увредено
Обновена: 15 фев 2019 11:14 | 15 фев 2019 11:14, Петя Славова
55
Петте деца с морбили - в София. Нито едно не било ваксинирано!
Снимка: архив, Reuters

Пет деца от Разлог, на възраст от 8 месеца до 3 години, заразени с морбили, са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Св. Анна".

Още по темата

Децата са леко, до средно увредени от болестта, заяви д-р Петър Петров, началник на "Инфекциозно отделение" в болницата. Лекарят уточни, че им предстои  лечение с продължителност поне пет дни, преди да бъдат
изписани. Също така добавя, че нито едно от децата не се било ваксинирани.

Броят на заразените с морбили до този момент са шест, като се изследват още 12 деца в Гоце Делчев със симптоми на болестта. Общо 145 души са поставени под медицинско наблюдение, защото са били в контакт с болните.

За морбили в региона на Гоце Делчевско се заговори и през 2010 година. Болестта преминава тежко и са възможни усложнения.

В момента се правят изследвания. От Здравното министерство увериха, че няма опасност от епидемия. Експертите призовават за имунизиране на децата, тъй като това е единственият начин, по който можем да се предпазим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
11
 
! Отговори
Кое е общото преди 5 години
между черния хумор и децата на антиваксерите?- И те като черния хумор не остаряват.
16
17
 
8
 
! Отговори
До 7 Дам преди 5 години
И какво им компетентното на тези лекари?! това, че сме единствената държава в света, която няма държавен фонд за обезщетяване на пострадалите от ваксини и в която няма никаква статистика за увредените и починалите от всеки вид ваксина! На практика се получава, че само в България няма увредени от ваксини, макар, че имаме най-натоварения имунизационен календар в света след САЩ.
15
2
 
23
 
! Отговори
николай преди 5 години
Кой докара тезе болести в Европа? Неваксинираните мигранти, от Африка. В Пакистан има и епидемия от детски паралич, нямя пари за ваксини. Ами като дойдат тук? Тази болест беше изчезнала! Какво смята СЗО за риска от мигрантите? Антиваксърите не са голям процент, но мигрантите, които се разхождат навсякъде, лекуат се в същите болници безплатно ?? Живеят заедно с нас?
14
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фармацввтиката е легална престъпна шайка която печели милиарди чрез распространяване на болести и лечениятаим !!!
13
7
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 11При предишната епидемия (2009 - 2011) се разболяха над 25 000 души, около 800 умряха.Но явно това не е достатъчно сериозно ;)
12
9
 
32
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Проблема на неваксинираните е, че като се заразят все пак има шанс дори и ваксинирано дете, дето ваксината не е подействала да се разболее и да си изпати, заради некои тъпппи родители!!! Примерно на 1000 ваксинирани е възможно на едно дете да не е подействала напълно ваксината и ще си изпати, заради сулльовци дет изобщо не са ваксинирани. За тва антиваксърите, там при тея с плоската планета и веганите!!!
11
7
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
"Въпреки популярните внушения, че предимно неваксинираните са изложени на риск отморбилна инфекцияпри среща с патогена, проучвания показват, чеморбили се разпространява успешно и сред популации с 99% ваксинирани лица("Префесоре, имате ли статистика каква е вероятността за разпространение на морбили в общност, която е напълно ваксинирана, и такава която не е ваксинирана? Всяка ваксина идва с документация, където ясно се вижда какъв е процента на ефективност. И да, той далече не е 100%.
10
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква опасност от епидемия да има? Що плашите хората с глупости? Почти всички сме ваксинирани против морбили. Неваксинирани винаги ще има. Ние, които сме, няма какво да се притесняваме. Ако пък и за нас е опасно, значи от ваксината няма смисъл.Освен това морбилито е дребна шарка, която по принцип не е нещо много сериозно, да не се лъжем и палим излишно.
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки популярните внушения, че предимно неваксинираните са изложени на риск отморбилна инфекцияпри среща с патогена, проучвания показват, чеморбили се разпространява успешно и сред популации с 99% ваксинирани лица(Gustafson et al., 1987; Chen et al., 1989; Boulianne et al., 1991), както и други високи проценти заболели, които са напълно ваксинирани (Faneye et al., 2015; Gupta et al., 2015; Vaidya et al., 2016; MMWR, Sept. 02,1988/37(34);527-31), включително при лица с предварително доказан ваксинален имунитет, солидни антитяло-отговори и явяващи се заразоносители.
8
10
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До ДамАми, тежък удар. Ще си го преместят в другия крачол. Тия са непобедими. *** в съответните форуми ако имаш време, сигурно вече имат няколко теории защо се е случило това, които нямат нищо общо с ваксините. Сигурно всички други са виновни, но не и те. Това световния фармацефтичен заговор, това корпорациите, и т.н. Само безкомпромисно налагане на законите може да ги оправи тия. Без детска градина, без училище, GP-та които фалшифицират документи им се отнема веднага практиката, и т.н.
7
4
 
25
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Както наскоро четох... Да не стане положението: колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри...
6
14
 
38
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Пореден тежък удар върху антивакс движението. Народе, вярвай на дипломирани, образовани хора, които практикуват лекарската професия - ЕЖЕДНЕВНО!!!! Не на разни "компетентни" лелички и *** по форумите.
5
3
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До РеалистПропускаш клизмите с кафе! Те са много ефективни!!!
4
28
 
18
 
! Отговори
Мими преди 5 години
Не са виновни антиваксарите, а милионите бежанци, които поканиха в Европа. . И други болести ще ни докарат
3
7
 
39
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Абе, Гала къде е? Нещо да препоръча - "уринотерапия", "лечение с ток от мрежата", "шуслерови соли", "хомеопатия"?
2
11
 
52
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Поредния успех на антиваксърите. Браво на лекарките от "БГ Мама", "На кафе" и компания.Благодарение на тяхната дебилност очакваме завръщането на болести, които би трябвало да са изкоренени.
1
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам аз на лекарите ще почакам коментиращите да кажат как реално стоят нещата.