БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"

Нинова за "крачката назад" за преференциите: Сценка!
154
БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"
Снимка: БТА, архив

БСП няма да се върне в Народното събрание, обяви соцлидерката Корнелия Нинова на извънреден брифинг.

Въпреки че от ГЕРБ смятат да възстановят предишните правила за преференциите, не е изпълнено условието за машинно гласуване още на евровота, стана ясно от думите й.

Още по темата
Нинова определи промяната в позицията на партията и лидера й Бойко Борисов като "сценка, на която вече и децата не вярват".

Според нея от ГЕРБ са реагирали от страх - "страх от реакцията на хората, страх от напускане на БСП, страх от истината, че ДПС спасява управлението".

От БСП ще изчакат дали президентът Румен Радев ще наложи вето и на кои текстове. Левицата е изпратила сигнал до Венецианската комисия във връзка с промените в изборните правила. Организираме среща с всички европейски посланици, съобщи Нинова.

Тя обяви и че социалистите започват срещи с други партии и организации за общ фронт за честни избори.

"Няма значение от политическите интереси, защото става въпрос за надпартийни неща", допълни Нинова. Тя посочи, че опасността от фалшифициране на изборите не е отминала и призова гражданите към бдителност.

 

.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Отсега милионерите на БСП се скараха с милионерите от ГЕРБ.Честно казано и от едните и от другите полза никаква.Както казва един познат инженерите са измислили електрификацията,а политиците -режима на тока.Ако днес живеем по удобно от пещерните хора това наистина го дължим на инженерите.Политиците са измислили как само те да живеят по добре.Погледнете ги всичките които са в НС-вижте им дрехите,колите,недвижимите собствености,вижте къде живеят децата и внуците им.Никой от тях не мисли за БЪлгария
132
0
 
3
 
! Отговори
Саботьори преди 5 години
Е, сега поне стана ясно, че въпрсът с преференциите и с избора на нова ЦИК е било претекс, а не причина БСП да напусне парламента. Май получиха отвън нареждане да се предаде Изпълнителната власт на служебен кабинет на пРезидента Мадуров. Ха дано тази зловредна за България и ЕС конспиративно-диверсионна организация да се сбогува завинаги с политическия ни живот !
131
1
 
3
 
! Отговори
Гербаджията преди 5 години
Корни,никога не съм гласувал досега за БСП,все за десни партии- СДС,после за ГЕРБ..Но от ден на ден...започвам да ти СИМПАТИЗИРАМ!!! Права си за много неща!!! Ще гласувам този път за БСП!! Дано не ме излъжеш!! И не на последно место- много си чаровна,симпатична,искам да те прегърна и ..целуна..по бузката разбира се..САМО БСП,ПОБЕДА!!!!!!!!!!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му пука главнпто е че русия няма бъдеще
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фронт мронт мястото им е в дрънголника
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунисти. само революции им в главата.
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Бойко ще го играе онеправдан щото видите ли връща ниския праг на преференцията , а те БСП не искали да влизат в парламента. Сега цялото "ангелско войнство" ще ни обясняват как нашия БОГ- БАЩИЦА мисли за народа си и всичко в името на спокойствието и добруването! Абе Бат Бойко не сме балами за да разберем, че целта ти са останалите промени - смяна на комисията , обикновено мнозинство, членове без образователен ценз и намаляване възможността за обжалване, както и бездействието по прочистване
126
4
 
8
 
! Отговори
Читател преди 5 години
По закон трябва да са в народното събрание.Хората които са гласували за тях са го направили за да ги представляват в управлението на държавата.Това което правят е противоконституционо.Която и партия да е това не е правилно.Трябва сега да имат много серйозно наказание.
125
4
 
4
 
! Отговори
ЦЕЦО е велик! преди 5 години
Буда предаде БКПБуда предаде бай МилеВчера предаде ГЕРБДокато Цветанов, Плевналиев, Федосова, Москов, дори Рашидов буквалносе борят да въдворят демокрацията, то Буда вслушвайки се в решениета на Пленума на ЦК на БСП извърши предателство на цялата Партия ГЕРБ и нареди при отцъствието на Цветанов исканията на БСП
124
6
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
По голям комунист от ББ няма. Сигурно още си пази партийната книжка.
123
10
 
13
 
! Отговори
Бсп-бита карта преди 5 години
10 поредни години Боко разбива БСП на всякакви избори. И този терор на Герб над Бсп ще продължи докато *** води старческата партия. Не го ли разбрахте още това...
122
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист звучи гнусно:народен предателслужещ на чужда държава.България се гърчи 30 години, болна от тази напаст.Дано не стъпи крака им в парламента.
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист звучи гнусно:народен предателслужещ на чужда държава.България се гърчи 30 години, болна от тази напаст.Дано не стъпи крака им в парламента.
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ходят в парламента, не би трябвало да получават заплати, ако не получават заплати, с какви пари ще живеят? Има ли някой, който разчита на заплата и доброволно ще се откаже от нея? Ако отговора е НЕ, то тогава КОЙ плаща целия цирк?
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ала-Балатакива провокатори, като теб, отблъснаха десните избиратели от обектите на вашата агитация и изборните резултати, от последните парламентарни избори, са проктическия ефект от "разяснителната" ви дейност сред т. нар. "десни". Дерзайте още по яростно, "десните" съвсем ще се стопят!
118
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен - Нищо ново в историята! Корнелия прави ОФ и минава в нелегалност!Започват партизанска диверсионна дейност? Къде ще имат землянки? Ще се повтори ли историята като фарс?
117
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са изключително гадни манипулатори!Бих се радвал, ако в сайта цензурират думата комунист :)
116
8
 
8
 
! Отговори
Пожарникар-Закусващ преди 5 години
Редно е все пак Цецо да завземе властта дори чрез медицинска диагноза на разлагащата се застаряла тиква. Борисов се оказа предател кого на закуски не го канят.
115
8
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Ало,честната,много ще ние хубаво без твоята личност-изчисти политическия хоризонт оти ни е писнало от обещания и лъжи! Айде,чиба! Ставате смешни това,червените милионери - как не ви е неудобно да прокламирате и да вещаете,че страх витае над страната ?! Е, тво ята милост и твоето котило ли ще спасявате България?! Та толкова години бяхте най-от пред и в резултат именно ВИЕ НИ ДОВЕДОХТЕ до това положение! можем и без вас!!!
114
6
 
11
 
! Отговори
?!? преди 5 години
След като няма да влизат в парламента, да ги направят излишни!