Стратегията за детето - съчинение по непреживяно

Eксперти коментираха бъдещето на спорния документ
Обновена: 18 фев 2019 21:52 | 18 фев 2019 21:45, Красимир Ангелов
12

2354 гледания   |  Още видео

След като беше публикувана Националната стратегия за детето до 2030 година, от Църквата реагираха остро и призоваха за цялостната ѝ редакция. Коментарите на Светия Синод от своя страна предизвикаха бурни дебати. Посяга ли тя на семейството и християнските ценности?

Още по темата
"Стратегията сякаш е писана като съчинение по непреживяно. Не ми става ясно към кого точно е адресирана, тъй като е написана на български език, но съдържанието далеч не изглежда българско. Липсва човешкият характер", коментира в студиото на "Денят ON AIR" психолингвистът Стела Богомилова.

Тя отбеляза още, че според нея логиката е скъсана и няма конкретика.

"Не виждам образа на българското дете. В стратегията сякаш става дума за едно мнозинство, напомнящо най-нисшите касти в Индия - деца, жертви на сексуален разврат, на наркомания и зависимости, трудово експлоатирани деца или такива на разбити семейства", подчерта Стела Богомилова.

Пред Bulgaria ON AIR директорът на столичното 119 училище
акад. "Михаил Арнаудов" Диян Стаматов отсече, че за изготвянето на подобен докумемт се изисква много време. По думите му не бива той да бъде приеман с лека ръка. А оттук нататък несъмнено предстои огромна критика.

"В тази стратегия трябва да намерят място днешните деца за техните следващи 18 години от индивидуалното им развитие. Място трябва да намери и тяхната сигурност, подкрепа и защита в семейството", каза Стаматов.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оазисите имат обяснение: гонят всички които не стават.
В периферията се събират всички изгонени от такива директори-отличници.
Няма за какво да се сваля шапка.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директорът не трябва да посяга на деца с изказване. Много джендърско изказване.
Казва нищо, а го назначават пак за съветник.
Той ще осребри своята сервилност и политкоректност.

Абе хора, стратегията за детето в този вид е стратегия като за строителя на комунизма.

Става дума за фашистка идеология с тази стратегия. Опомнете се. Лъжат ви.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ТОВА Е ДЖЕНДЪРСКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не на еничарството! Народе????
4
1
 
25
 
! Отговори
ИК на квадрат преди 1 месец
Ролята във възпитането на децата е иззета от родителите чрез тази стратегия и е дадена на институциите и НПО-тата. Има един куп мъгляви формулировки в НСД. Дори няма да коментирам забраната за телесното наказание.
3
0
 
24
 
! Отговори
ИК на квадрат преди 1 месец
Стратегията залага всички деца задължитено да бъдат вкарани в детските градини. Също държавата и НПО-тата ще обучават децата. Напрактика държавата е задължена да издържа неправителствените организации чрез програмите за обучение.
2
2
 
12
 
! Отговори
ИК на квадрат преди 1 месец
В стратегията има цели ТРИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ за насилие, като освен за физическо и сексуално насилие се говори и за вербално насилие, употреба на власт (нима родителите не употребват власт над децата си, като ги карат да свършат нещо, или да се държат по определен н-н), неглижиране и др. мъгляви формулировки.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кое дете става дума? В страна която малки дечица дискриминират други малки дечица. И то вече в няколко училища. Жалка държава, жалки хора ( не всички на за съжаление не малко) , беден народ. Омразата поражда омраза.