Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!

Ананиев заяви, че случаят ще се разследва и ще има наказания
Обновена: 27 фев 2019 16:34 | 27 фев 2019 12:07, Веселина Йорданова
234
Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!
Кирил Ананиев. Снимка: архив, Булфото

Брошурата "Любов без последствия", в която има хомосексуално съдържание, не е била предназначена за училищата. Това обясни здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС. Ананиев определи случая като "провокация", която в момента се разследва.

Брошурите са били съхранявани в РЗИ. Някои от тях сами взели решение да ги разпространят в училищата и това са инспекциите в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Още по темата

Брошурата е част от здравно-образователна програма, финансирана по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание е от 2006 година, след това е преиздавана 2009 и 2017 г.

"Тя е свързана с целевата група - мъже правят секс с мъже. Разбира се, това е важна тема и ние въобще не я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН“, разясни министърът.

По думите му, след като е получена информация, че брошурите се разпространяват в училища, заедно с МОН от седмица се прави всичко възможно да бъдат прибрани.

"За да не достигат до децата, които са невинни и които нямат нищо общо с този проблем", допълни министърът.

Той увери, че всички виновни ще бъдат наказани "по съответния начин".

Просветният министър Красимир Вълчев уточни, че в повечето случаи брошурата е била разпространена чрез медицинските специалисти в здравните училищни кабинети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са родителите? Защо позволяват скъпо платени хора да манипулират крехката детска психика?
60
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 68Комунистите я избиха.
59
2
 
26
 
! Отговори
Мира преди 5 години
Пак ли бягате от отговорност.Като направиш гаф,ще си носиш последствията!
58
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любовната гей брошура не била за децата в училище...Била е за централата на бсп. Там всичкото е мека китка.
57
1
 
20
 
! Отговори
до 68 преди 5 години
Абсолютно си прав. Но къде е нашата интелегенция? Защо не реагира? Защо позволява това? Ителигенциятао ни е съхранила през вековете. Къде е сега тя? Купиха ли я? Или я интегрираха към тези европески ценности в някоя пиянска нощ. Или я купиха с дребни пари?
56
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това място трябва да хвърчат оставки, а те тръгнали от десет кладенеца вода да носят. Не знаели, не искали, а заплати не забравят да получават. Съсипват с тяхната продажност най-ценното на народа - децата.
55
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас. До къде я докарахме - *** де ра си те да са основната евро ценност към която да насочваме децата си. Отврат . Хора осъзнаите се.
54
8
 
2
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 5 години
До АльошаКроме товариша Ленина...
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,че нялкой ти е казал,че е много напредничaво и модернпо да приемаш гейове, лесбийки и педофили определено не означава,че е така.Съвсем, съвсем скоро ще дойде времето когато и хора като теб ще го осъзнаят.Така или иначе резултата от тези западни "ценности" ще е видим в близко бъдеще. Сам ще се убедиш колко не си прав.
52
1
 
13
 
! Отговори
Народните будителки преди 5 години
Защо не се реши проблемът изначално? От МЗ да въведат задължителни психотестове и случайни проби за упояващи вещества на неадекватните служителки в МОН? В чантите им е цяла аптека с успокоителни и антидепресанти. Но ако ги махнат няма да има кой да назначат, защото педагожките са най-глупавата и смахната част от населението, влизат с най-нисък бал в университетите. Който и министър да дойде с тази упоена с. *** не може да се справи
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До пичОбичаш ли черни момчета?ти па що не вземеш да се измиеш бе?
50
8
 
7
 
! Отговори
До пич преди 5 години
Обичаш ли черни момчета?
49
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната руска провокация преди евроизборите.
48
38
 
22
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Обществото ни се намира някъде в 19 век по ниво на развитие. Здравният министър се оправдава като чуеничка за някаква брошура. Сакън да не стане някой младеж гей, само защото е прочел нещо в брошурата. Голямият страх на българина! Да не настине, да не се мне, и да не стане гей! Ако пък случайно някой младеж има хомосексуални наклоностти, да се оправя, не му трябва обяснение и разяснение. Най-добре да се крие, чд тук не ги обичаме такива. Жалка, проста нация, копие на съветската.
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължително предупредете децата си за тези опасности в училище или говорете с тях за това което се учи в училище.
46
15
 
4
 
! Отговори
Генерал - летец преди 5 години
Понякога...в самолета...ми е тоооооолкова самотно...
45
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българиня си признай ти ли направи тази провокация или някой друг путинопитек?
44
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалистите няма да се откажат да развращават децата, ако трябва ще натиснат герб и дпс да направят закон за "защита на детето" , но конвенция ще има просто под друго име. За глобалистите всичко е наобратно доброто е зло, бялото черно, нощта е ден, войната е мир и т.н.
43
0
 
16
 
! Отговори
Даскалици, милорд преди 5 години
Брошурата е предназначена за специализираните кабинети, където хората анонимно се изследват за болести предавани по полов път. Там е съвсем уместно да има такова инфо. Както във всеки гинекологичен кабинет има на стената разяснителни картинки. А МОНаджиите, които не са забелязали, че нещо не е както трябва следва да бъдат уволнени, барабар с даскалиците, раздаващи брошурата. Какво значи в повечето случаи били раздавани в училищните лекарски кабинети??? А не в повечето случаи?
42
0
 
2
 
! Отговори
печатат се преди 5 години
До Анонимен 43

Спонсорирани публикации