София, мой малък Лондон: Заплатите ни не са по-малко привлекателни!

Зорница Русинова:: Нетните възнаграждения у нас са привлекателни!
27 фев 2019 14:05,
194


С всяка изминала година броят на българите, които живеят и работят във Великобритания, расте. Тази година обаче животът им там може да се промени, ако Острова напусне Европейския съюз без ясни правила.

Българското министерство на социалните дейности ще направи пореден опит да върне нашенците в родината с апетитни работни места тук. На тези, които не се изкушат, ще им бъде обяснено как да направят престоя си в кралството по-лек. На 9 март ще се проведе подобна инициатива в Лондон.

Още по темата

"България в последните 2 години има позитивна тенденция на пазара на труда. Бележим ръст на доходите с около 10%. Средната работна заплата е 1200 лв. Над 6000 са студентите, които учат в чуждестранни университети. Организираме съвместни кариерни форуми с работодателски организации. Показваме реалната ситуация у нас с конкретни позиции във фирми. Нетните възнаграждения в България са не по-малко привлекателни от тези в Лондон", отбеляза зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

По думите ѝ в "България сутрин" правителството се надява с тези инициативи да се привлекат повече млади хора в родния пазар на труда.

"По отношение на Brexit сме решили да имаме доста информационни дни в Кралството. Ще информираме българите какво могат да направят, ако искат да се върнат или ако искат да останат. Предстоят и промени в Кодекса на труда", добави още Русинова.

"Български кариерен форум работи по тази тема от много време. Когато учиш в чужбина губиш връзка с пазара в родината си. Ние се опитваме да поддържаме тази връзка. За студентите е интересно какви стажове могат да направят през лятото. Ще проведем кариерен форум в Германия април месец, след това в Холандия. Много от изкаралите стажове си намират работа", посочи Явор Гочев от "Български кариерен форум" пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
6
 
! Отговори
Шеки преди 5 години
Нашите гъстарбайтери в Лондон получават 1000 паунда на месец и дават 800 паунда за квартира където са нагъчкани 10 човека в стая и тоалетната е в съседна сграда. Обаче обясняват че са най-големите баровци.
163
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Xaxaxxaxaaxa
162
7
 
8
 
! Отговори
Склададжия преди 5 години
Да си роден и израсъл в рая на Земята, България, с най-прекрасния климат и природа, с древна история, чиста кръв, и красиви жени, и да отидеш в клоаката на света, рептилския нов Вавилон, в най гадния климат на света,м в равната и влажна зема на друидите, и да слугуваш на лордовете за малко повече пари, за да можбеш да си купуваш малко повече ***. Да не знаят децата ти родния си език, да не могат да пишат на кирилица, собственната ни азбука, и да не познават историята на рода си. Браво!
161
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ 154Комуноидна интелектуална Джомолунгма, ако речеш да избягаш от Северна Корея - стрелят на месо, както беше в местния тошовистки рай доскоро, а че *** от глад е друга тема - важното е, че са "равни", както бяхме и ние, нали?Е, и те си имат "Техноимпекс", който изпраща "на работа в чужбина" правоверни техни "другари" - все някое евро от някоя и друга каторга в Полша трябва да влезе в Кореята, нали?Докато си "узаконят" родната ***...
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се вика никога не е късно човек да стане за резил.Разбира се визирам тая поредна гербаджийска калинка,която не знае къде се намира.Същото бих казал и за драскача,който е изумувал това комично заглавие с тази още по комична публикация.Чул съм,че има десетки хиляди софиянци,които са емигрирали в Лондон,но не съм чул за лондончанин,емигрирал в София.Разбира се не говоря за английските пияндурници,които се изсипват на тумби от нискотарифните полети,та да се напукат за без пари в Софето.
159
3
 
7
 
! Отговори
до Джеймс преди 5 години
Значи викаш всичко е същото, ама да не сме си у дома, а да ходим на майнатата си и да вали цела година, всичко в мухъл, храната не става и за прасета, стаите са по 9 кв метра, наемите са по 1000 паунда, обаче е готино? Евала, машала, ашколсун. А данъци викаш, кой плаща данъци в България бе?
158
6
 
1
 
! Отговори
до анонимен 160 преди 5 години
В София под 100 лева взимат само ромките в чистотата, 990 лв.
157
5
 
10
 
! Отговори
Джеймс преди 5 години
До Измама С тия коментари си личиш отдалеко, герберов лакей. Явно не случайно си се писал -Измама . Мога да ти отговоря само с едно изричение - По добре е да си роб на реприлите в Лондон отколкото роб на Боко, Цвъки и Дебелянски в България . Всичко друго се е едно и също. Храната е мизерна и на двете места , с малка разлика че в БГ е дори и по-скъпа . В Лондон дрехите които купуваш са нови а в БГ си ги вземаш от дрипшопа 2-3 употреба на същата цена .Данъци .... TaxReturn има ли в БГ ? Хм?
156
3
 
8
 
! Отговори
живее; в Лондон преди 5 години
Където и да е само не в тази клоака Лондон....те повечето българи тук Лондон го виждат няколко пъти годишно, като им остане време и пари да пътуват до ситито. Иначе живеят на 3 часа път от Лондон, ама викат тука е хубаво.
155
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не искам да се връщам и няма да се върна, даже и като турист крака ми няма да стъпи в бг.
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"София, мой малък Лондон: Заплатите ни не са по-малко привлекателни!"--------------------------------------------------Ама София и заплати ли дава???
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не си го начукате в мръсните "вста " аман от демагогия!
152
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ща ся не скриете ,бе дрОгаре!? Айде бягайте къмту "Северна Волта с ракетами"........
151
5
 
13
 
! Отговори
ГЕРБЕРУДИСТ преди 5 години
Ей роби-трябва да седите тук да плащате данъци за да пълните хазната и после ние да я крадем като асфалтираме тук там някоя дупка на чисто новите магистрали с средна скорост 60км ч -Връщайте се от чужбина защото сега ще вкараме виетнамци и ще е късно за вас -ще изгубите позициите за работа в БГ-заплатите са най хубави в Европа спрямо стандарта в БГ-Храните ни са най скъпи и гадни тока най евтин и горивата дрехите най евтини) В Лондон за 20лв не може да се облечете- а тук има магазини с парцали!
150
3
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Do 154Facti i documentiKato ne znaesh po dobre da ne lazesh.Severna Korea pak si e 30 miliona, a Uzna Korea sa 50 miliona.Ne barkaj factite i documentite
149
9
 
16
 
! Отговори
Измама преди 5 години
Лондон е каналната дупка на света, всички *** от цял свят са се изсипали там, за да са роби на рептилите. Новият Вавилон. И не си мислете че ще взимате повече от 1500 - 2000 паунда. Нада. Ниенте. И не си мислете че не ви ги взимат/давате си ги половината веднага. Моментално. За правото да сте роби във Вавилон. За умопомрачителни наеми, скъпа и гадна храна, най-скъпия транспорт в света, и най - високите данъци. На преебаллите се честито.
148
6
 
42
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
НЕ ВИ ЛИ ПИСНА да публикувате СРЕДНОкачествени статии ?! Вече и на кокошките им е ясно, че средната заплата в България не е мръднала от 5 години . Увеличението води до увеличение на данъка, няма необлагаем минимален доход, а самите заплати изостават тотално от ръста на цените ! НА ПРАКТИКА българските заплати на всяко тримесечие стават все по-ниски и средната се движи около 700 лева ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕТЕ С ЛЪЖИТЕ ! Престанете с тези *** СТАТИИ, че ще загубите читателите !
147
4
 
34
 
! Отговори
ovi преди 5 години
Г-жо министър, преди десет години получавах заплата в размер на 750 лв/месечно. От 8 години се развивам професионално във Великобритания, Франция, Исландия... . В момента временно помагам на колеги,тук в БГ, в провинцията, и получавам колкото тях- възнаграждение в размер на 850 лв/месечно. За тези десет години, се върнах в Родният ми град, с много натрупан опит и ми плащат със 100 лв повече...нещо е сбъркано тука. От статистика до реалност има огромна разлика. България не е само София.
146
1
 
31
 
! Отговори
голям майтап преди 5 години
Нетните възнаграждения в България са не по-малко привлекателни от тези в ЛондонГолям виц, да се посмеем малко :)))))Сега отворих да видя. Средната заплата в Лондон е около 5200 лв. НЕТО. Освен ценно старши програмисти и големи мениджъри в сериозни фирми, кой в БГ взима такива пари легално? А в Лондон говорим за СРЕДНА заплата. Представете си какви са тия на мениджърите.
145
2
 
14
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Това повече изглежда като пръд*ня - отчитане на дейност, отколкото като някакво сериозно предложение . Така че ефекта му ще е краткотраен . Докато се отмирише . А тези "кариерни форуми" из Германия и Холандия повече изглеждат като министерски туристически дестинации за сметка на българските данъкоплатци .