Еко категория в талона на колата - още 100 млн. лв. разходи

Държавата трябвало да ги даде, не можело да е за сметка на шофьорите
Обновена: 5 мар 2019 21:32 | 5 мар 2019 21:30, Екип на Bulgaria On Air
78
Еко категория в талона на колата - още 100 млн. лв. разходи
Снимка: Reuters, архив

България се намира в мирно време, но по улиците и магистралите ни се води война. Докога смъртността на пътя у нас ще бъде толкова висока? Държавната администрация реши да впише в регистрационните талони на автомобилите и еко категорията, но кой ще плаща за това?

"Някой трябва да извади 100 милиона, защото държавната администрация е решила да прави експерименти на наш гръб. Взе се решение, че екологичната категория ще формира цената на данък. Това не е справедливо. Нашето предложение е, че цената за подмяна на регистрационните талони трябва да е за сметка на държавата. Администрацията сама не е попълвала в документите коя екологична категория е автомобилът. Това е тяхна грешка", категоричен бе Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че държавата е наша и ние трябва да решим какво ще прави тя.

"Не може само да увеличава данъците. Трябва да поеме последствията от несполучливите си решения. Сегашният закон за пътищата е много компрометиран. Новите предложения не гарантират за нещо по-добро. Няма промяна във философията на пътната ни безопасност. Използваме термина "Визия 0", познат само на експертите. Това е най-успешната програма на шведското правителство, което се стреми да няма никакви смъртни случаи на пътя. Не бива да откриваме топлата вода. Можем да поканим експерти, които да ни помогнат", отбеляза Милчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него обществото ни като че ли е свикнало със смъртта по пътя.

"Способни сме за няколко месеца да се превърнем в държавата с най-много технологични средства за контрол на движението на пътищата. Методиката, по която се използват обаче е грешна. Държавната администрация не говори достатъчно за пътната безопасност", заключи гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: талонколаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
ОпенИорАЙС преди 5 години
Интересно г-н. Милчев , когато е бил шеф на кат София , дали е бил толкова категоричен за малумността на администрацията , за която говори и дали по негово време поне в КАТ София са си попълвали съвестно цялата информация за колите, идваща си със всички коли нов внос...
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично няма да го вписвам. 5лв разлика а трябва да дам 50лв за да имам еко категория. Пичове колата ми е на 20 години тя след 10 години ще е в надин
63
0
 
3
 
! Отговори
Чехльо преди 5 години
До Евро-оптимистДинотеста измерва мощност,не вредни емисии ***!
62
0
 
30
 
! Отговори
това е гавра преди 5 години
Това е поредната Гербаджийска ГАВРА с бедния български народ. Пардон - според Борисов - матрял
61
0
 
14
 
! Отговори
Да.ама не преди 5 години
До ВанкатаВанко,тоя номер го изиграха преди 20 г,казаха ....няма да има пътен данък,ще сложат данъка в цената на горивата,е после измислиха данък собственост,а накрая и свинетки....Само ако имаше начин да не караме тия коли поне за година,огромна част от пиявиците ще измрат от глад,а т.н. държава ще е фалирала....При сегашните технологии,какво им пречи във всяко данъчно да си свалят каталог с данните на колите,а иначе в големия талон си има поле за категорията,но и в моя има ''''''' ........
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Спас от Чешнигирово кара "Форд Ескорт", колата му е значително по-млада от "F-16", но значително по-стара от колата на Мента Шадраванова. Бай Спас изминава 918 км в година за да отива до лозето си. Мента Шадраванова пътува над 42 000 км за да е първа кипра на всяка шведска маса...Въпросът, драги дечиЧа, е кой мърси въздуха повече?
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Спас от Чешнигирово кара "Форд Ескорт", колата му е значително по-млада от "F-16", но значително по-стара от колата на Мента Шадраванова. Бай Спас изминава 918 км в година за да отива до лозето си. Мента Шадраванова пътува над 42 000 км за да е първа кипра на всяка шведска маса.
58
0
 
21
 
! Отговори
Харакири преди 5 години
Няма друга "държава" в света, която само прави харакири на собствения си народ - от ядрени реактори и тръби до талони на коли! В споменатата Швеция колите нямат талони, а лист хартия (документ за собственност), който се изважда от шкафа само, когато колата се продаде. Колата се движи и отива на преглед без НИКАКВИ документи! Всичко е вкарано в бази данни. А при нас е само преливане от пусто в празно на наш гръб!Дивашки управници! Само се чудя докога ще им търпим дивотиите.
57
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно има война, ама е война за парите ви. Иначе си измислят някакъв повод, и си подменят нещо за ваша сметка. Бях в Испания и гледах човек със стария образец шофьорски книжки, тия дето се сгъваха на три, много след като в България бяха ни ги сменили (за наша сметка) и попитах кога ще им ги сменят. Каза, че при тях ако държавата ти смени документ, преди да му е изтекъл срока, го плаща държавата. Ако изтече срока и си го смениш с друг, си плащаш законните такси. За икономия чакали да изтекат.
56
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 5 години
Колко дни улица Граф Игнатиев в София се е наричала улица Самоковска?
55
9
 
11
 
! Отговори
Евро-оптимист преди 5 години
Може ли на техническите прегледи да се определя без оскъпяване какво ЕВРО е таралясника. С едно истинско измерване на емисиите на дино стенд. Така както го правят като минават TUV в Германия. Да не изревете тогава, че колите ви са ЕВРО минус 10.
54
0
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
Здравейте,Желая да ви информирам, че стандартната справка струва 50 ? за документ в PDF формат. Ако ви трябва документа на хартия, допълнително се заплащат 50 ? за DHL куриер.За да могат колегите от Италия да отговорят на вашия въпрос, следва да се извърши следната процедура:1. Да се запознаете с приложената информация /Informativa privacy Eng/, свързана със защита на личните данни.2. След това следва да попълните формуляра /Consent Eng/3. Да попълните нужната информация в документ / Order Form 12-2018/- VIN number идентификационен номер на автомобила- Точка: other certificatio
53
0
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
Това е от вчера, от официалният представител на една марка:Здравейте,Желая да ви информирам, че стандартната справка струва 50 ? за документ в PDF формат. Ако ви трябва документа на хартия, допълнително се заплащат 50 ? за DHL куриер.За да могат колегите от Италия да отговорят на вашия въпрос, следва да се извърши следната процедура:1. Да се запознаете с приложената информация /Informativa privacy Eng/, свързана със защита на личните данни.2. След това следва да попълните формуляра /Consent Eng/3. Да попълните нужната информация в документ / Order Form 12-2018/- VIN number иден
52
1
 
25
 
! Отговори
коментар преди 5 години
А в общините не могат ли да определят коя кола с какво евро или без евро е... Много ли е сложно ?
51
1
 
44
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
целия Боко Харем,во главе с Тиквата,са банда НЕКАДЪРНИ СМУКАЧИ!!!!!!Чудно ми е как след НЕСКОНЧАЕМИТЕ им простотии продължаваме да ги смятаме за хора,способни да управляват държава!..и в нас има нещо объркано...
50
4
 
23
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До До 43 40 Има една поговорка: Най бързия начин да решиш един проблем е да избягаш от него.Касае и социализма.Прав ли съм ? Така е ?А иначе дивотиите които сътворяват ГЕРБ напоследък ще доведат до отстраняването им от власт.Не че Корделка е по добра.И те правеха същото , че и повече.
49
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди коледа Боко Тиквата обеща на администрацията в България (която не никак малко) увеличение на нзаплотите с 10%,а пари от къде!?От матрияло,разбира се!!!
48
2
 
59
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Член на ГЕРБ. Уважаеми Борисов , твърде много станаха гафовете на някои ***..оти от твоето правителстто. Нови касови апарати , безсмислени касови бележки от бензиностанциите с съдържание което не интересува никой . Натиск върху малките бензиностанции , и върха на сладоледа нови талони с вписан евро номер. И всичките тези просто..тии на гърба на народа.Ние не сме глупави и виждаме целта е повече пари в кметствата и бюджета.Никакъв друг ефект.Озапти си хората , иначе губиш изборите.Не се ли усещаш
47
3
 
49
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Всичко е за да се вземат едни пари, абсолютно всичко! Няма нужда нито от данъци, нито от винетки - тези такси могат да се вкарат в акциза на горивата и това ще е най-справедливото. Кой колкото кара, толкова и ще плаща. Няма нужда от тол-толупи и чиновляци.
46
4
 
14
 
! Отговори
До БОЙКО преди 5 години
Бойко да вземе отношение и даде решение