Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!

Десетки ужилени не могат да си възстановят изтеглени суми
91
Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки жители от Пазарджик втори месец не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки, съобщи БНР.

Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Това не се случва, но от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, който им изпращал някакви готови отговори.

От Областното пътно управление в Пазарджик отказват коментар. Потърпевшите ще организират протестна подписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
На изтеглени пари от сметка му викат кражба!Някои го правят със скимиращи устройства и софтуер.Други чрез измами.Купуване на стоки по интернет например.При всички положения полицията ги хваща ако ги разкрие.В случая ни краде държавата.А нея кой ще я хване???
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не протести, а съд! За взети пари без получаване на стока/услуга, за претърпени загуби(ако вече има и глоби), за причинен стрес!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИНе, защото са гледали монитори както индианец гледа компютъра, затова.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧл съм, ама хич не ми пука, какво си мислиш ти ...
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Ако масово хората правят грешки, проблемът е в системата. Ако тази ситема идваше от ИСТНКСА И УВАЖАВАНА КОМПАНИЯ или поне някъде от Калифорния, хората, наели се с проекта, щяха да са без работа преди две години...
57
4
 
14
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Не могат да си върнат парите понеже джобовете на герберастите са без дъно.
56
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите винаги гледат да излъжат системата, но системата не обича нагли комунисти и им го връща.
55
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаНикой не ви е крив, че сте неграмотни и не можете да натиснете две копчета и да си свършите работа!
54
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИванОчевидно си се опитвал, по навик, да излъжеш системата и да караш с една винетка две коли. Щото няма друга причина да въвеждаш един и същ регистрационен номер за РАЗЛИЧНИ коли, освен ако не искаш да измамиш системата. Старите номера, обаче не вървят на новата система и тарикатчетата дyxaтe cyпата.
53
4
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Колеги по сайт, нещо сте се объркали. Системата е перфектна! Не вярвате ли? Четете изявленията на официалните и представители, изявления на министри и министър-председател.А не да вярвате на очите си. Като ви казват, че сме стабилни и непоклатими, от всякъде, че сме забогатяли и скоро ще задминем скандинавците по стандарт-Веркайте им. А не като Иванчо в кръчмата, да се чуди, на попа щерките девствени ли са още, и на кого да вярва-на попа, или на оная си работа!Без извинения!
52
1
 
17
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Абе хора, какви подписки, какво чудо? Завежда се дело с частно-правен интерес. Представяте фактури или дори само касови бележки от използвани таксиметрови услуги за времето в което сте били лишени от автомобила си. Представяте и претенцията си за неимуществени вреди. Съдите и това е.
51
1
 
26
 
! Отговори
Коко преди 5 години
То накрая така ще стане ще теглят пари от сметките ни ще си гледат кефа а ние ще лапаме мухите идете и пак гласувайте за тези ***
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До авсАбе за теб главни букви няма ли,не си ли чул, че съществува изречение?
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сте платили и нямате винетка може да подаде рекламация на тразакцията.Не е нещо трудно.Парите ви ще бъдат възстановени.
48
4
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Solar PowerТи пък само искаш. Ама, ако трябва да си платиш данъците и осигуровките, се криеш като мишок.
47
7
 
5
 
! Отговори
авс преди 5 години
най крадливият град пазарджик помощи не плащат на никои корупцията е безгранична лекари измамници и убиици сутиниори безпредел *** гъмжят по магистралите не гадърните са навън от бг власта на гр п-з обвинява ромите че не си плащат данъците а те са на вън от бг всички си плащат данъци ако не платиш данъци документи не получаваш каквито ще да са бездомни е пълно на пазара и блницата ромско сем.които децата им са в англия бяха убити убиеца излезе психически болен от съдебната палата
46
4
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Анонимен 18Искам при неизползвана услуга в срок от 14 дни да си попълня онлайн молбата и да ми върнат парите. Това е истински онлайн.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде сега всичко ,което са окрали да го дадат като бонус за пенсионерите...или на депутатите...по-скоро второто...
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, вие какво си мислите че заслужавате ?
43
3
 
20
 
! Отговори
Да.... преди 5 години
Така е в Тиквостан.