Бедно, бедно мюфтийство... с 4700 имота, които дава под наем

Държавата щяла да му опрости и дълговете за делата срещу нея
133
Бедно, бедно мюфтийство... с  4700 имота, които дава под наем
Снимка: Булфото, архив

На фона на очакваното опрощаване на дълговете на Главното мюфтийско се оказа, че то има цели 4700 имота, които дава под наем.

Според Николай Панков, експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството, то съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя.

Още по темата

"При всеки нормален български гражданин, който отдаде едно дюкянче под наем, НАП веднага отива и му слага касов апарат", коментира той пред БНР.

Комисията по вероизповеданията в Народното събрание вчера прие законопроекта на ГЕРБ и ДПС, с който се дава възможност за опрощаване на задълженията на официалните вероизповедания в България. От финансовото министерство посочиха, че дълговете са в размер на над 8,2 млн. лв.

"8,2 млн. лв. беше посочена като задължения на всички вероизповедания, а се оказва, че това е само за мюсюлманското изповедание", подчерта Николай Панков.

"В закона за опрощаването влизат данъци, акцизи, мита, осигуровки, влизат дори наложените финансови корекции по европейските програми, държавните и общински такси и още ред неща, включително и присъдените съдебни разноски, които в случая с мюсюлманското изповедание са прекалено много – около 3 млн. дължи, защото води 28 загубени дела спрямо държавата и общините по повод на възстановяване на собственост", обясни експертът.

Той призова и президентът Румен Радев да не мълчи, а да вземе отношение по въпроса.

"Всяка секунда мълчание от негова страна води до абсолютно съглашателство. Фактически леглото, в което е зачената любовта между ГЕРБ и ДПС, се оказва президентството", коментира Панков.

Според него, ако е така, може да говорим за много по-голяма конспирация и заговор срещу българския народ.

Той посочи, че за данъци за имущество мюфтийството дължи на община София около 600 хил. лв. само за 2009 г., а на Пловдив – 300 хил. лв.

Панков обяви, че днес ще сезират правосъдното министерство.

"Имаме сериозна декларация и с представяне на тези 140 окончателни дела. Ще попитаме – как точно ще се спази законът и какъв е мониторингът на ЕК по този въпрос, как се нарушава върховенството на закона. Влезлите в сила съдебни дела се изпълняват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да казват, че това е проблем на националната сигурност", настоя той.

Според него останалите вероизповедания нямат задължения, така се се поставя мюсюлманското вероизповедание в привилегирована ситуация.

"Това представлява недопустима държавна помощ. Още днес ще сезираме ЕК за тази нерегламентирана помощ. Това е прецедент", закани се Панков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
28
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Безобразие! Алах е ужасно некоректен работодател - натрупал е огромни задължения за осигуровки и трябва да бъде подведен под отговорност.
36
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с религиите вече е прекалено. България е светска държава. Съответните религии са юридически лица. Имат приходи, значи ще имат и данъци. Много ми е интересно за брак, погребени и т.н. къде блее НАП, та успяха да се запишат хра да играят с бабите и да им искат сметка за по 1.50 защо не отчитат приход?
35
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще е проблем за националната сигурност, ако се опростят тези задължения!
34
3
 
32
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Колко ли от тези 8млн. ще се върнат при Цецо във вид на апартаменти?
33
1
 
44
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До Анонимен"Смятам че можем да направим този малък жест към мюфтийството..."Що толкова малък жест?Направо да им дадем половин България,та да се почувстват добре!
32
0
 
35
 
! Отговори
Д-Р преди 5 години
ЗА год. СЕ ЗАКРИХА НАД 20 БОЛНИЦИ ПОРАДИ ЛИПСА НА ПАРИ ..........
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Менда гражданскатаНо умишлено не са ги плащали, защо ли??? Това е нарушаване умишлено на законите в БългарияОнзи ден под статията за хотелиерите, които укриват данъци надигнахте вой до небесата, че ГЕРБ искали бизнеса да си плаща редовно данъците.
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е заел поза кученце спрямо ДПС. Готов е на всичко дори да го сапунисват по няколко часа.
29
1
 
36
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименВсъщност ГЕРБ ползва бизнес-модела за властта на ДПС.
28
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятам, че можем да направим този малък жест към мюфтийството след като църквите ни са построени по времето на Османската империя, а след това комунистите хем са разрушавали църкви и манастири, хем са и сменили имената на българските турци, чийто деди са се сражавали за Царство България във войните за национално обединение като доброволци.
27
1
 
50
 
! Отговори
Далновиден преди 5 години
Днеска 8 милиона,утре 1/3 от България подарени!Браво Баце,тъй се пази властта!
26
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ + ДПС = ЛЮБОВ ПО ТУРСКИ.
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Химията и приликите между ГЕРБ и ДПС са толкова големи, че гласуват еднакво без да са в коалиция.
24
0
 
45
 
! Отговори
Менда гражданската преди 5 години
Всичките тези дългове не са от вчера и оняден, трупани са вероятно с години. Със сигурност са имали пари да си платят налозите, още повече, че ги дават под наем тези имоти. Но умишлено не са ги плащали, защо ли??? Това е нарушаване умишлено на законите в България, а пък укриването на данъци е престъпление. А пък тези им опрощават дълговете. Все едно аз да кажа на шефа да не ми плаща заплата.
23
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофискувайте им толкова имоти,колкото е дължимата ,неизплатена сума.
22
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ + ДПС НЯМА ДА УВЕЛИЧИ ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ, ЗАЩОТО ПАРИТЕ СА НУЖНИ ЗА КУПУВАНЕ НА ТУРСКИТЕ ГЛАСОВЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
21
0
 
54
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Това е абсолютно недопустимо, просто така да се опрощава. Тези данъци са процент от конкретни приходи или собственост. Всички трябва да са равни пред закона. Щом дължат толкова данъци, значи са богати.Аз храня жена, три деца и двама родители (при тези нищожни пенсии) и себе си - тоест работя за 7 души. За данъци ми отиват около 40%, откъснати от насъщния. Бъхтам по 12 часа + събота и неделя. Всичко живо *** даром, а хора да работят останахме малко! И няма да издържим още дълго, повярвайте!!!
20
1
 
45
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Ние държава нямаме ,а само територия управлявана от мафиоти ,и роби който плащат за всичко !!
19
2
 
41
 
! Отговори
ГЕРБ ухажва ДПС! преди 5 години
БСП го прави и се опари, сега горчилката ще изпият и ГЕРБ, а покрай тях и ОП! А знаят ли какво се прави в тези джамии, това са щабове на ДПС, там се води пропагандата им. Преди в джамиите влизаха само стари хора, сега само млади мъже се навъртат там, вярвате ли, че влизат да се молят?
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанът на мисълта рече, че опрощаването на дълговете борело радикализма. Какво трябва да значи това?