Бедно, бедно мюфтийство... с 4700 имота, които дава под наем

Държавата щяла да му опрости и дълговете за делата срещу нея
133
Бедно, бедно мюфтийство... с  4700 имота, които дава под наем
Снимка: Булфото, архив

На фона на очакваното опрощаване на дълговете на Главното мюфтийско се оказа, че то има цели 4700 имота, които дава под наем.

Според Николай Панков, експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството, то съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя.

Още по темата

"При всеки нормален български гражданин, който отдаде едно дюкянче под наем, НАП веднага отива и му слага касов апарат", коментира той пред БНР.

Комисията по вероизповеданията в Народното събрание вчера прие законопроекта на ГЕРБ и ДПС, с който се дава възможност за опрощаване на задълженията на официалните вероизповедания в България. От финансовото министерство посочиха, че дълговете са в размер на над 8,2 млн. лв.

"8,2 млн. лв. беше посочена като задължения на всички вероизповедания, а се оказва, че това е само за мюсюлманското изповедание", подчерта Николай Панков.

"В закона за опрощаването влизат данъци, акцизи, мита, осигуровки, влизат дори наложените финансови корекции по европейските програми, държавните и общински такси и още ред неща, включително и присъдените съдебни разноски, които в случая с мюсюлманското изповедание са прекалено много – около 3 млн. дължи, защото води 28 загубени дела спрямо държавата и общините по повод на възстановяване на собственост", обясни експертът.

Той призова и президентът Румен Радев да не мълчи, а да вземе отношение по въпроса.

"Всяка секунда мълчание от негова страна води до абсолютно съглашателство. Фактически леглото, в което е зачената любовта между ГЕРБ и ДПС, се оказва президентството", коментира Панков.

Според него, ако е така, може да говорим за много по-голяма конспирация и заговор срещу българския народ.

Той посочи, че за данъци за имущество мюфтийството дължи на община София около 600 хил. лв. само за 2009 г., а на Пловдив – 300 хил. лв.

Панков обяви, че днес ще сезират правосъдното министерство.

"Имаме сериозна декларация и с представяне на тези 140 окончателни дела. Ще попитаме – как точно ще се спази законът и какъв е мониторингът на ЕК по този въпрос, как се нарушава върховенството на закона. Влезлите в сила съдебни дела се изпълняват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да казват, че това е проблем на националната сигурност", настоя той.

Според него останалите вероизповедания нямат задължения, така се се поставя мюсюлманското вероизповедание в привилегирована ситуация.

"Това представлява недопустима държавна помощ. Още днес ще сезираме ЕК за тази нерегламентирана помощ. Това е прецедент", закани се Панков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
13
 
! Отговори
авс преди 5 години
а какво стана ромите не плащали днъци как се издават документи за чужбина без да платиш данъци документи няма викате псуате с цяло гърло а сега да ви видя как ще псувате викате с цялото си гърло кои са тези да им се простят толкова много пари или половината ще се прости а другата половинка в някои си джоб.ей народа ви умира от мизерия вие на *** ще простите тези пари.***.й.на.та.ви
56
4
 
23
 
! Отговори
мда преди 5 години
нещата започват да изглеждат странни - не може така ангро да се действа. Нека да се видят дали всички 8 млн са дължими или някои са с изтекла давност и тн. По принцип дължими данъци се погасяват само по давност или през президента се опрощават. Има време до второ четене ще се изчисти въпроса.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб=турци
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деля парите с герберастките мафиоти. А ги вземат ор БГ народа.
53
1
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Странджа,къде си да защитиш работодателя си?
52
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам предложение към всички които имат някакви задължения към държавата: Да си вземем от депутатите по една служебна бележка, че неплащането на данъци, такси, осигуровки, мита, акцизи т.н. укрепва националната сигурност.
51
1
 
39
 
! Отговори
мир преди 5 години
С това което направиха ГЕРБ,ДПС и ОП взривяват етническия мир !
50
1
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
какви имоти какви наеми каква национална сигурност електоратът на дпс няма зъбив устата те давали имоти под наем и къде са тези наеми доган и пеевски да платятзадълженията а президентът да свали охраната на доган всеки ден скандали и разправии
49
1
 
27
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Аллах акбар и Цецо е неговия пророк!Може пък джамия да кръстят на негово име-Чичек Чичекоглу* джами звучи много добре.Парите таман ще стигнат.*Цветан Цветанов на турски
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А бе"Смятам че можем да направим този малък жест към мюфтийството..."Що толкова малък жест?Направо да им дадем половин България,та да се почувстват добре!Не, не е необходимо да им даваме половин България.Това е достатъчно.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/03/08/bedno-bedno-miuftiistvo-s-4700-imota-koito-dava-pod-naem.404023#comment-newest
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинКолко да дълговете на болниците и защо тях не опростиха ???!!!Миналата година бяха опростени над 100 милиона лева дългове на болници.
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП са за еб.не, щото за десетгодишни дългове са си траяли 10 години, а за 1,50лв за учене на народни танци на бабите в читалището, са направили цяло активно мероприятие. Тази им акция струва на нас доста пари, милионите на ходжите не са прибрали, защо шефът на НАП е още на свобода?
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Светия синод имаше дългове, биха ли го оставили 10 години да не плаща данъци, акцизи и т.н.? Защо се дават тези отвратителни привилегии на ***?
44
1
 
38
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Много интересен прецедент. Сигнал към всички граждани и фирми със задължения....
43
2
 
37
 
! Отговори
Гост 2 преди 5 години
Като се замисля и сравня отношението на управляващите към болните хора, пенсионерите,майките ,детските помощи и поредното надупване на исканията на ДПС ,самочувствието ме на българин изчезва ,а тези горе ненавиждам как смирено натискат копчета и гласуват само за себе си.Не намирам думи да опиша отвращението си към управляващите.
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозна постъпка на Групата за Експресно Разоряване на България.
41
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това НС съвсем падна! На ГЕРБ не им прави чест тази сделка .
40
0
 
38
 
! Отговори
1 преди 5 години
много щедри тези депутати с нашите пари бре, те питат ли ни как да ни харчат парите, щом може за едни значи може за всички, и аз искам да ми бъдат опростени дълговете, сметките, кредитите ама аз не съм от значение, за тези продажни хорица нали а само парите ми. Направо се у...ха вече тези *** ама ние сме по големи и от тях щом си мълчим, търпим и продължаваме да им плащаме. Всеки път като прочета за поредното безобразие си казвам че на този народ му е малко това, трябва още да го мачкат
39
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коалицията БСП+ДПС доведе до омразата на хората към БСП.Сега ГЕРБ вървят по същия път.
38
1
 
41
 
! Отговори
българин преди 5 години
Колко да дълговете на болниците и защо тях не опростиха ???!!!