Родната полиция ни пази, но не съвсем – не е добре обучена... Газ!

Самообгазили се, защото не били тренирани и без екипировка
Обновена: 18 мар 2019 09:18 | 18 мар 2019 09:10, Камелия Цветанова
105
Родната полиция ни пази, но не съвсем – не е добре обучена... Газ!
Снимка: Facebook

След куриозната случка на протеста пред МС, когато полицаи използваха лютив спрей и се самообгазиха става ясно, че те не са обучени за борба с масовите безредици.

Още по темата
На протеста против политическата система органите на реда използваха спрея, защото някои от недоволните се опитаха да пробият полицейския кордон.

Поривите на вятъра разнесоха спрея и така засегнати от него се оказаха и граждани, и полицаи.

Според ексглавния секретар на МВР Николай Радулов ситуацията е показателна за това, че нашите полицаи не са тренирани и им липсва екипировка.

"Къде им бяха противогазите, каските, очилата. Ако наистина се беше стигнало до неконтролируема ситуация, те нямаше как да реагират. Сълзотворният газ се изстрелва със специални пушки, а самата полиция няма противогази и маски", коментира той пред bTV.

Той добави, че газът е използван без видима причина, понеже масови безредици не е имало.

Според него това, че е било разпоредено да се използва спрей е тревожен знак за по-твърдо отношение на властта към протестиращите.

По данни на МВР трима души са били прегледани в ИСУЛ, след като се оплакали от парене в очите.

Кадрите предизвикаха и оживени коментари в социалната мрежа Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
8
 
! Отговори
едно време.... преди 5 години
90-те години при протестите кога беше се спекло даваха един полицай докопал от някъде един крак на пияно ли беше що ли.... с орнамент на края и с него беше тръгнал да благославя народа ,та като стане караминьона 50 000 срещу 5000 ни строй се спазва ни боен ред всеки върви и млати--тогава се вижда ,,родната,,пазили те на народа ли е на на някой друг ли е...
77
0
 
3
 
! Отговори
Дааа бе... преди 5 години
Специално обучение им трябвало --трябват им ЛЗО с противогази --ама представете си ако бяха излезнали така срещу хората на всички щеше да им стане ясно какво ще следва-- следователно другите трябваше да дойдат с мокри кърпи очила от 2-лв от търговските вериги шишета с вода тояги и камъни---е от тук нататък така ли да се протестира ? Видях как пръснаха и как вятъра го вкара в полицейските редици това си беше абсолютна грешка на оня дето пръскаше ,такава глупост я се повтори я не ...да не се ...
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега Буда-*** да вземе да ги научи и на англисйскиНе си налагай волята -той за разлика от теб има авторитет и в чужбина!
75
0
 
27
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Некадърници! Така им се пада! Нищо не е налагало използването на газ. Имало е много по - многолюдни и агресивни протести и те са били овладявани без газ. Но такова е нивото на полицаите. Те са много добри в криенето из драките и снимането на превишилите скороста автомобили. За всичко останало се иска желание и поне малко ум, които голяма част от тях не притежават! И какво щеше да стане, ако протестиращите наистина са искали да пробият кордона, след самообгазяването на тези смешници?
74
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам да ги командироваме в Франция за две седмици хем ще вземат някое евро бонус хем ще се обучат в реална обстановка .
73
1
 
53
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Добре, че не си ползват оръжието. Ще се изпозастрелят
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се дадат повече пари за обучение на полицаите, за да може когато излезем да протестираме поради това че биваме ограбвани и рекетирани успешно да ни обгазяват, ритат и бият с палки.
71
0
 
45
 
! Отговори
милиционер преди 5 години
Ако Луи дьо Фюнес беше жив, какви филми с участието на нашите милиционери щеше да има!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за обучение няма не само за държавните служители а и в много часни работодатели в България.Разбира се има и работодатели които осъзнават колко е важна инвестирането в обучение.Доколкото хващам и повечето от коментиращите се чувстват силни и квалифицирани в своята област и работодателите им ги обучават редовно.Но истинната е че не навсякъде е така в повечето случай пари за обучение няма.Няма и обучение.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обучението за използване на лютив спрей и особено определянето посоката на вятъра е изключително сложен процес, особено когато обучеемите са от държавата Булгеерия.
68
0
 
21
 
! Отговори
бивш преди 5 години
Имах колега, патологично страхлив, който на семеен скандал, където подпийнали мъж и жена на висок глас си разменят зооепитети влизаше със зареден пистолет в ръка. Този който е "фъшнал" е бил същата трепетлика. за съжаление има много такива "полицаи".
67
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен маски и тренировки им липсва и нещо друго, сещате ли се?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mnogo ni pasi samo visoki saplati vsimat obrasovanie 4ujdi esizi nula s zigari mirischat nama li sabolekari v bg sa milizionerite pojarnikarite a i trabva mladi sdravi maje obrasovani krasivi
65
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
давайте им по една мотика на тия полицаи и да ходят да копаят компира, за друго не стават. Смех... и тия хора ще ни пазят?
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ни пази Господ и да не се налага тези да ни пазят, щото...
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 6 месечен курс какви Полицаи какви 5 лв. , да закриват такива Школи като Школата за Полицаи в Варна където са обучени вскички Менте-Полицаи в цяла Североизточна България
62
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия протест да поканите Веселин Маринов с една негова песен да разплаче "полицайчетата"!
61
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа е за сплашване на народа-демек,вижте какво ще ви се случи,ако решите да протестирате.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо физкултурника,като ходи на закуска при Тръмп,поне да беше научил нещо и от ФБР,та да го приложи и на наша почва,но като знаем колко му е акъла,едва ли щеше да възприеме каквато и да е полезна информация.
59
0
 
15
 
! Отговори
yo преди 5 години
А сега Буда-*** да вземе да ги научи и на англисйски