Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
28
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Думите, корупция, кражби и простотия, могат да се заменят със съкращението ГЕРБ.
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете парите за които са ги взели ми вижте за какви размери става въпрос!Колко от вас живеят в 389 кв.м. ?Тия са се самозабравили
37
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пране на пари.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Научихте ли псалм 91? Пак ще се оплаквате, че за вас няма евтини апартаменти. Тази строителна фирма е като дядо Коледа. Дава подаръци само след песничка.
35
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам следната хипотеза: Или строителя е съдействал придобиването на тази цена срещу някаква подкрепа а защо не, такса спокойствие. Или са си купили апартаментите на пазарна цена, но са използвали схемата, защото как иначе ще докажат произхода на парите с които са ги придобили. Простата сметка показва, че 300 кв.м. по 2600?/м2 прави 780 000? А може би и двете хипотези са верни и вървят ръка за ръка!
34
6
 
23
 
! Отговори
Не купувайте имоти ! преди 5 години
Не купувайте имоти на тези зверски цени!!! Защо да спинсорираме брокери, имотни агенции, банки, строителни фирми. Гаврят св с нас. Артекс Инженеринг, продава на Цецко за 700 евро на квадрат, а на гражданите за над 2000 евра квадрата в Софийския квартал Изток???? Пълна гавра с гражданите и пазара на имоти. Само лъжат колко били скъпи терените, какви заплати давали, и т. н. Надуха изкуствен имотен балон, с лъжи и спекулации..
33
9
 
26
 
! Отговори
ЗАД ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ преди 5 години
стои 85% от хората. Е има много -то и турци, които гласуват за ГЕРБ и ДПС съответно. Пък ЦЕЦО нали брои гласовете, а ЦАЦАРАОВ разследва нарушенията....
32
5
 
35
 
! Отговори
Цените на имотите преди 5 години
Хайде сега всички си задайте въпросакак ни цака строителната мафия? Собственичката на Артекс, призна, как квадрата на строителството в кв. Изток и излиза 500 евро, на км2, себестойност, пък го шитка на гражданите за над 2000 евра на квадрат, а за Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, дори и за Левон Хампарцумян излезе инфо им го дава за 700 евро на км2. Гражданите спонсориране крадците от ГЕРБ, да си купуват евтини апартаменти.
31
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На изборите пак Гласувайте за тях!
30
46
 
14
 
! Отговори
666 преди 5 години
Радев за пореден път даказа, че е просто един дърт ***. Какво се меси в продажбите на една частна строителна фирма с нейните клиенти. Не схванаха ли българите най-сетна, че вече няма соцзиализъм и държавни фирми, а бизнесът е частен и ще си продава на катквито цени иска.
29
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купили са ги на политическа цена, която не е пазарната. Печалбата не е всичко. Дилемата е била или да платят пазарната цена и да ги питат откъде имат толкова много пари, или да ги купят под пазарната и да платят по-малко пари, които могат да докажат по някакъв начин чрез заменки и продажба на провинциални имоти. За толкова са им стигнали законните доходи.
28
15
 
9
 
! Отговори
Айсиктир преди 5 години
Сиктир с тея апартаменти ве *** !
27
12
 
29
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИТЕ ТРОЛЧЕТА преди 5 години
веданага се включват да обиждат нормалните хора и да превръщат сайта в надвикване в селска кръчма, Не се напъвайте. Хората не са слепи и всеки разбира що за бандити и крадци ни управляват. Няма да има следващ мандат на ГЕРБ. Даже е вероятно и този да не изкарат. С всички договорки само и само да осигурят някой глас - ВОЛЯ, ДПС, ПАТРИОТАРИТЕ. На всички ДАВАТ, ДАВАТ, НАШИТЕ ПАРИ. Е СТИГА СТЕ НИ КРАЛИ
26
4
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Щом и Радев не очаква справедливо разследване а по скоро размиване на случая ......тъжна работа! Значи само с "бой" ще се оправим.Но няма кой да бие - "народа ***, живота скучен"
25
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е законно - човекът просто е разменил една гарсониера за шест мезонета.
24
5
 
13
 
! Отговори
Ама преди 5 години
Ама многу *** яд ко стана с туй КТБ нооу *** яд що некфи дънди мънди копат злато от България мноо мъ яд че няма да правим транзит на газ към европа мноо ме яд че нямаме и електроцентрала нова край Белене инак за 4-5 ефтини апартамента в препълнена София ми е все тая яд ме е че държавата не върви
23
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя па! На всяка манджа мерудия.А какво ще каже за офшорката на другарката Йончева?
22
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-16 тука не позна,проблема е онзи банкянски индивид,който е бягал с филийка в ръка,по полянките,на Банкя.
21
5
 
32
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Каква е логиката за един строител да продаде нещо на зелено за 600-800? на квадрат, вместо да го продаде след 18 месеца на цени от 2600?? Като гледам сградата и района ми е ясно, че Цецо, Цецка и Вежди няма как да придобият подобни имоти на цени по-ниски от ... да речем, несанирана панелка в Бургас :)
20
3
 
33
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Излиза че реалната стойност на кв.м. е 600 евра. 2-3 000 евро са надут балон. Огромна печалба.Купувайте само на 600 евро.