Псалм на блока на Цветанов? Никаква енергийна защита, просто маркетинг

Спекулирало се със свещените текстове, църквата е против
Обновена: 25 мар 2019 14:03 | 25 мар 2019 08:50, Камелия Цветанова
327
Псалм на блока на Цветанов? Никаква енергийна защита, просто маркетинг
Снимка: Артекс

Маркетингов прийом, а не някаква енергийна защита е вграждането на 91-я псалм в луксозната сграда на улица "Латинка" на фирма "Артекс“, в която новодомец е шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, смята западно и средноевропейският митрополит Антоний.

Още по темата
Покрай скандала с апартамента на Цветанов архитект Весела Мирянова, съсобственик на строителната компания "Артекс", коментира, че той е "клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм".

Митрополит Антоний обясни пред Нова телевизия, че Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите.

По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

"Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове", допълни митрополит Антоний.

Според него и вярващите не са достатъчно просветени, след като се хващат на маркетингови трикове.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

"Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни", заяви митрополит Антоний.

"Гарантирането на Националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън", коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кич, та дрънка. Останалото е овчОпрехласване. Това е положението, драга ми Минке! Днешнитемангизлии и любимци много си падат по такава дълбокофилософскаотличителности неповторимост. Летера. Мале, мале! Ами напр. О писменех?
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какви да тия апартаментчета, но "една баба" ми каза за едни "рушвети" на които само полилеят в хола струва 300 000 лв!, Но не ми вярвайте и аз не вярвам на бабата, на вероятно е фейк!
165
2
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Точно тия псалми загрозяват блока и снижават цената на 600 евро квадрата.
164
1
 
3
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
Повечето 4 етажни блокове по протежението на ул Латинка са със сгрешена покривна конструкция ! Това е проектантска грешка. Ето защо на всеки 10 години ни се налага да правим основен ремонт на покрива... Златен ни излезе този покрив , златен !!! Къде е Киро на кирия ?
163
10
 
2
 
! Отговори
Красю преди 5 години
Аве ей, Кот да прайте, пак ще спечелим изборите. Цецо не се бара, той е матора на партията и напрайл организацията. Кот и да е напрайл, хора сме за да прощаваме
162
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И псалмите няма да го спасят от Провидението на Съдбата!
161
0
 
27
 
! Отговори
Мармот преди 5 години
Нещо недоразбрах. Архитектът е заменил топлинната изолация с изписан текст?
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Cok guzel....otgore na pokriva pishe Allah velik na bulgarski i na arabski ezik, ama sa vijda samo ot frenski samolet....
159
2
 
23
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До АнонименНали Цв. редовно ходи на молитвена закуска, но изглежда че май повече закусва, отколкото да се моли.
158
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pokajete nai-posle kakva diploma ima toz bsp moden model Sergei Stanishev, tsariat na pes, deto vi opazva hrabro i geroiski nai-niskite bg levovi zaplati v eu...da gledat romovete ot kvartala gradec, stolipinovo, fuckulteto, carmen, nadejda, viara i lubov i da sa uchat....kak ca svaliat bankovite moniki, elenki...
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен " Колко куха лейка трябва да си за да вярвяш на подобни бръщолевеници. Това показва нивото на властта."Псалмите НЕ са лъжи, измислици и глупости. НЯМА нищо лошо в това да си вярващ ( посочвам - да вярваш в Православието; макар че при този случай Цветан Цветанов е по- скоро протестант - ***), НО е глупаво и НЕХРИСТИЯНСКО е да се изписват свещени Християнски текстове по фасадите на сградите
156
2
 
19
 
! Отговори
Антени трябваше... преди 5 години
Цветанееее...,На Благовещение, ще те открехна, че псалмите не ще те спасят...политически.На таз улица "Латинка", падна един голям борец за "благото" на БГ-Андрей Карлович Луканов-четвъртия убит МП(боже да не става пак)!С тая лоша слава, да си купиш жилище там е все едно до Министерство на земеделието", където са били еврейските гробища.Иначе кварталчето е чисто, приветливо, носи дипломатически дух...
155
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко куха лейка трябва да си за да вярвяш на подобни бръщолевеници. Това показва нивото на властта.
154
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, кич било!А кое не е кич?Блока на Андрей Луканов?Или Кремъл и Василий Блаженни не са кич? Вие как искате да изглежда една жилищна кооперация? Съвсем изтъ пяхте от злоба и глу пост.
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Митрополит Антоний обясни пред Нова телевизия, че Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите."ПРАВИЛНО!!! Цветан Цветанов и подобните на него *** правят голяма грешка и грях. И НЯМАТ оправдание за такова глупаво и отвратително отношение към Вярата. Нека да не си въобразяват глупаците, че ще бъдат безнаказани за такова престъпление спрямо Вярата ( а и не само).Безродните ни политици СА ВИНОВНИ пред България и Българския народ!
152
0
 
30
 
! Отговори
кич преди 5 години
Това е кич, вид чалга в архитектурата- за цецки и цецовци за тяхното културно равнище...
151
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов е нарушил поне половината от 10-те божи заповеди и най-вече следните три: не кради, не лъжесвидетелствай, не пожелавай дома на ближния си.
150
4
 
24
 
! Отговори
Na Ceco brata преди 5 години
Грабим Единно Разумните БългариГЕРБа Буудалите гласуват за нас
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
S edin kurshim...sichkite zaici....hem i prebroiavane na divite nezavisimi ot partii i partizani ujkim zaici...i play boys...
148
1
 
11
 
! Отговори
до КАКВИ СРАВНЕНИЯ преди 5 години
да и Борис е изнасял композиции земеделска продукция за третия райх, но в момента когато Хитлер натиска с войска както и румунците да се включим срещу Русия и знаеш кскъв е отговора а след време и резултата в ущърб на царя.Така че схемата е същата, играчите са други.