HelpBook: Сметище в Трън и още от сагата "Kасова бележка за WC"

Поредната доза сигнали тази седмица
29 мар 2019 14:23,
10
HelpBook: Сметище в Трън и още от сагата "Kасова бележка за WC"
Снимка: Helpbook.info

Рушащи се сгради с пропаднали покриви, ронещи се мазилки, пукнатини и пробойни в конструкцията, опасни козирки и отломки от фасади- типична гледка в Столицата. Кой е виновен- нехайни собственици, имотни неразбирателства или липса на финансови средства? Притеснително много са инцидентите през последните години, а някои от тях завършиха с фатален край.

За изоставена сграда ни сигнализираха в Helpbook.info, която след сигнал в платформата през миналата година е била обезопасена, наред с други в района и дори част от тях са били премахнати. За съжаление, в момента няма и следа от предприетите обезопасителни мерки- опасната постройка е отново свободно достъпна. Авторът на сигнала се опасява от неприятни последици, тъй като обекта се намира в непосредствена близост до детска градина, а ученици от близкото училище редовно влизат в нея, без да осъзнават на какви рискове се подлагат.

Преминаваме към сигнал от град Трън - на изпратените снимки се вижда нерегламентирано сметище около река, която според автора се влива в по-голямата р. Ерма. Районът е заринат боклуци от всякакво естество- строителни материали, битови отпадъци, гуми и трупове на животни. Потребителят се обръща към МОСВ с молба да прекрати този абсурд.

В сигнал за разрушена улица в район "Витоша" нашият потребител е описал състоянието на квартална улица, която е почти непроходима: "Ул. Ген. Ковачев 8-16 в участъка между ул. "Академик Сандърс" и ул. "Григорий Мних" е напълно изровена, разбита и отнесена от дъждовете и снеговете. Въпреки многобройните ни сигнали общината не взема никакви мерки с години вече.  На места има коловози и улеи дълбоки по половин метър. Всички канавки са запълнени."

Ще ви припомним сигнал, за който ви информирахме преди време. Наш потребител беше заредил гориво от столична бензиностанция като след това му се беше наложило да посети прилежащата тоалетна към обекта. Услугата е била таксувана и му е издаден касов бон, който беше приложен в сигнала наред с другите документи. От изпратения отговор от КЗП става ясно, че обекти,  които предлагат храни и напитки таксуването за ползване на тоалетна не е правилно, но при липса на такива услуги следва да има обявен ценоразпис на видно място.

Още по темата

Запознаваме ви с втората част на този любопитен казус- нашият потребител отново чрез нас се свърза с КЗП като прави опит за повторно разглеждане на случая: "След получаване на отговора Ви (който прилагам в скрийншот по-долу), внасям уточнение, че в самата бензиностанция се намира кафене, в което се продават храна и напитки. Според изложеното във Вашия отговор, следва ползването на тоалетната да е безплатно. Както стана ясно в предишния ми сигнал- това не е така, заплатих сумата от 1 лв. като получих касов бон (отново прилагам скрийншот на бележката). Припомням, че като клиент заредих гориво от обекта.

Моля, извършете проверка и предприемете законови санкции, тъй като според изложенето от Вас в предишното писмо (прилагам и него) съм напълно в правото си да искам това!"

Очакваме с интерес развитието по сигнала!

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък си мечтая да получа касов бон от зъболекар или ***. Второто е по вероятно да се случи!
9
5
 
1
 
! Отговори
До5 преди 5 години
В нито една бензиностанция или крайпътно заведение в нормалните държави не се плаща кенефна такса,само в Бг хем мизерия,хем с пари.Живеете в държава от третия свят,а тарикатите ви таковат както си искат
8
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
то сметища има вече по населени места те в гората имало в дерета ха ха цялата ни държава е едно голямо сметище цяла Европа съм обиколил една хартийка няма по улиците чистота навсякъде
7
3
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Каква нередност виждаш ти тук, другарю? Че някой иска да му се плати за услуга, която предлага? Ами ако тоалетната беше "безплатна", но цената за поддръжката и и за заплата на чистачка беше калкулирана в цената на горивото примерно и ти плащаше солидарно с пикаещите, по доволен ли щеше да си.Реално безплатен обяд няма, добре е да го разбереш по навреме.
6
5
 
0
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Кажете какво става с маратонките и гласуваният турски закон? Иначе и това е много интересна новина...
5
6
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
До 1Заради такива мишоци като тебе някои хора се чувстват безнаказани. Въпросът е принципен,яко ще да е за 20ст.,но ти или не си дорасъл или си възпитан.Всички трябва да докладват за нередности, които виждат.Така ще се притискат институциите и ще се изисква повече от тях да си вършат работата.Поне така се процедира на запад,но може би там където живееш всички са овце и безропотно и мълчаливо гледат сеир и си плащат,след това си подвиват опашката и се изнизват като посрани
4
3
 
4
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
Сагата "Бай *** на път" продължава ...
3
4
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Трябва да се плаща другари, комунизмът си замина преди 30 години!Трябва да носим отговорност за делата си и да заплащаме за услуги, които потребяваме.Трябва да платим заплата на чистачка, да закупим някакви препарати, различни от тризон, за да мирише готино на снобите.Левчето е справедлива и разумна цена за тази услуга.Иначе си пикайте във външните тоалетни преди да тръгнете на път.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да ги таксуват и задето паркират на бензиностанцията.
1
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф тоя за 1 лев ква драма прави :D Като са казали хората, че ще си плаща, значи ще си плаща клошара.