Безумно е да се дава ресурс за цяло военно училище

Емил Спахийски за възстановяването на училището в Долна Митрополия
5 апр 2019 22:40, Екип на Bloomberg
123
Безумно е да се дава ресурс за цяло военно училище
Снимка: Pixabay

Министър-председателят на България Бойко Борисов наскоро обяви намеренията на правителството за възстановяване на авиационното военно училище в Долна Митрополия, но според журналиста Емил Спахийски страната ни няма нужда от подобно разхищение на средства.

"Малко ми е странна идеята за възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия. Целта изглежда е да се произвеждат кадри за гражданската авиация, защото страната ни очевидно няма нужда от повече от 10 пилота на година. Нуждите на бойната ни авиация за самостоятелно военно училище са нищожни. Безсмислено е да се дава ресурс за цяло военно училище“.

Капацитетът на родната авиация е изключително малък, независимо, че държавата ни е един от стратегическите членове на НАТО. Военните самолети и хеликоптери се броят на пръстите на двете ръце, а бюджетът за отбрана не стига дори за тяхната поддръжка, коментира още Спахийски.

Журналистът дава оценка на страната ни по повод 70-годишнината от създаването на НАТО, както и възможностите пред евентуалното членство на Грузия в съюза. Подробности вижте на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен67 Шетай! Както биха казали сърбите,за такъв неграмвотен досадник,като теб.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен65 С коя задача бе човек,ти нормаленли си?Я се разкарай,с твоите тъпизми.Българите ще се оправят,може,малко по-бавно да вървят нещата,но ще се оправят,защото са на правилния път.Нямат нужда обаче,ат такива скептици,които плюят по тях и ги упрекват,че не могат да си оправят "със задачата".Ако не бе къжно,щеше да е смешно,твоето писание.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен64 "Тупаш"?Хааах,откъде толкова селяни/селянин е вид манталитет/, в този сайт?Май,се вземаш на сериозно,а си надъхан с толкова лъжи и шаблони.Не се бия в гърдите,ако това искаш да кажеш,просто си предубеден и искаш ,на всяка цена да доказваш тук нещо си.Измисли друго,с което да се изфукаш във форума.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Престани да фантазираш,виж,численоста на българите и тази на сърбите,както и на оръдията."И? Какво трябва да видя? Че българите сами не могат да се оправят с тая задача?
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен61 Престани да фантазираш,виж,численоста на българите и тази на сърбите,както и на оръдията.Кой е бил главнокомандващ и прочее.Но,това е висша математика за теб,койт си "си учил прилежно,уроците"от времето на соца.Дори и в днешните учебници има неточности,останали от управлението н руската БСП,или от някой "псевдоисторик"участвал ва написането им.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен58 А,на коя държава си фен,че не разброх?Не съм нито тинейджър,нито "блед".Не съм крецял:"България на три морета!"-това е исторически факт,чието място е в Средновековието.Май,ти си онзи "юноша бледен"от времето на соца.Или руски ***.Тогава,знаеш какво трябва да направиш.Просто да смениш сайта,този е български.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен57 Сърбия живее с митове и легенди повече от 100 години.Сръбските учебници са едни от най-фалшифицираните в света.Такива са и македонските,под влиянието на сръбския македонизъм и антибългаризъм.В Македония проявяват желание,да изправят този абсурд и да заменят фалшификатите с истинските исторически факти.
52
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тоя дето е писал тая "статия" е Голям ***! Излишно е да обяснявам защо!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито съм фен на Русия, нито на Сърбия. Най-малко аз съм им фен в тая държава. Просто ми е смешно как някакви бледи тийнейджъри повтарят "България на 3 морета", а всъщност си нямат никаква идея кое кога се е случило. Като спориш с някой, трябва да бъдеш конкретен. Трябва да знаеш, да си сигурен и да не говориш наизуст. Понеже ако не спазваш тия неща, винаги ще ти се присмиват както в момента, когато се изказа неподготвен. Твоето е все едно да говориш как "Аспарух се качил на танк и печели битки"
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54 Не е точно така!Сърбите се включват в битките при Одрин от началото на обсадата такива са клаузите в съюзническия договор!Освен това те имат тежки оръдия ,каквито ние не сме се сетили да закупим!!Рилската ни дивизия трябвало да бъде под сръбско командване в процеса на войната започва да действа самостоятелно ,както и сърбите при Одрин!Пробива все пак е направен от българския участък ,сърбите пък не го признават!В случая с Одрин сърбите лъжат страшно много!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен52 Браво,браво,похвално,само че,четеш от грешни учебници.Явно,коремът ти е на първо място,щом ти идва наум при това сравнение.Сръбският политик и писател Вук Драшкович казва за сърбите,че на тях главата им е в Русия,а коремът-в Брюксел.Също като теб.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен53 Никой не ми е подсказал,провокира ме твоето писание,че някой е объркал войните.Няма смисъл,да се спори с псевдоисторик от времето на соца,фен на агресивна Русия и сепаратистична Сърбия,отнела български земи и извършила геноцид в българската област Македония,по времето на кървавата сърбизация там.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен47 Без българската войска и пионерската ни авиация,двете сръбски дивизии не биха могли да направят нищо.Българската войска е наброявала 126 000 войници,424 оръдия и 96 картечници.Двете сръбски дивизии /47 275 войника,36 оръдия/,са били под общото командването на ген Вазов.Какво да ти обяснявам повече?Сърбите се включват в тези боеве,с желанието,за ревизия на границите и придобиване на повече територии.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До Анонимен46 Аз написах за двете войни."Какво написа? Написа им имената след като ти подсказаха. Приписа събития от една война в друга. Не знаеш кое кога се е случило. Бъркаш войни, събития, хронология, не знаеш кой с кого... И такива смешки подобни лато вас, тръгнали да ми говорят какви хора имало в Родопския полк в Хасково. Лелеееее....
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не греша. Просто за разлика от теб съм си учил уроците и имам обща култура, която разширявам всекидневно. Не съм типичният националист със затворени очи, който не е способен да прогледне и да види реалността. А в България изобилства от такива смешни нази-та. Сега само очаквам и да ми кажеш, че Кирил и Методий са били българи и ще ми се пукне корема от смях, понеже това са типичните приказки на глyпаците. И да кажеш и че "Солун е бил български", че да се посмея още.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен46 Аз написах за двете войни.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен47 Грешиш,прочети по-добре,не от учебниците на соца.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това показват архивите БА не мобилизира мюселмани срещу турците !"Защо ли архивите казват точно обратното, не знам ;)
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не идва даром,изведнъж.Когато правителството се опитва да направи нещо добро,нещо което е необходимо на България,винаги се появяват някакви спецове-скептици,коит ослагат крак и пречат .Дали от собственото си незнание,или заради чужди интереси,отговорът е един,няма да успеят.България са нужни хора,които да градят,а не да рушат.На натовска България са нужни десетки нови,натовски,бойни самолети,които ще си набави в годините пред нас.Руските отиват в историята.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Балканската война,сърбите изпращат един батальон край Одрин,не за да помагат,а за да вземат,каквото могат след това.Както правят венаги,подло и изхитрено,срещу България.Никой не ги е бил повикал"на помощ"."-----Само дето без сръбската артилерия тази крепост нямаше да бъде превзета, ама щом казваш....... ;))))