Местят прострелялата се курсантка във ВМА със "Спартан"

Пострадалото момиче е било оперирано по спешност
65

Снимка: ВМА

Курсантката от Националния военен университет "Васил Левски" в град Велико Търново, която се простреля снощи, ще бъде транспортирана във ВМА.
Още по темата
Рано тази сутрин екип на ВМА излетя със самолет C-27J "Спартан” от 16-та транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до летище Горна Оряховица.

Снощи пострадалото момиче е оперирано по спешност в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, допълват от пресцентъра на ВМА.

Младши сержант курсантката от факултет "Общовойскови"се простреляла в областта на гърдите при почистване на зачисленото й оръжие автомат "Калашников".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завършил съм военното училише в Долна Митрополия. Нашият випуск е един от първите с жени курсанти. Какво да ви кажа...Нищо против тях, бяха готини хора, някои от тях и до днес човъркат по двата ни летящи самолета..но да бъдат в бойните части на пехотата, определено не, не са създадени за това и не се справят особено добре. Стават много добри щабни офицери и бързо се издигат, защото полковниците и генералите обичат разни мацки да щъкат около тях.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служих 2 години в казармата като радист.В съседна рота лейтенант беше заповядал на воиниците да вдигнат антената на радиостанцията под далекопровода.Една от мачтите на антената представляваше 3 тръби по 3 метра кухи алуминиеви.В резултат на неговата заповед загина войникът държал тръбите на мачтата-възникна волтова дъга между проводника на далекопровода и тръбите на мачтата.Неграмотни бяха офицерите ни,много пиеха и от техника нито разбираха,нито се интересуваха!И днес явно е така.
45
0
 
5
 
! Отговори
Майор Пейн преди 5 години
За да се простреля докато го чисти значи си е играла с оръжието докато е давала караул и се е правила на Captain Marvel .От факта че е забравила патрона в цевта си личи колко и е акъла . Това че след като е сменена от пост и не е направила задължителната проверка на оръжието на определеното за целта място -пказва грубо нарушение на инструкциите преди застъпване в караул ... Защо не го е разглобила? И къде по дяволите го е чистила това оръжие за да се простреля в гърдите - между краката си ли?
44
0
 
2
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Ало, коментиращите самолета. За тези транспортни самолети отдавна е прието да се осъвмествяват спасителни операции с тренировките на пилотите. За това мрънкалниците , първо се заинтерисувайте колко човешки живота са спасени( над 95% от случаите са с цивилни) , тогава коментирайте. Големи спецове. По всякакви въпроси.
43
1
 
1
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Боце Тиква прави ПР акцийка със самальота, и с линейка пак щеше да е така, ама едни 10 хил пъти по-евтино. Освен ако не е генералска щерка, те там са често явление... Относно инцидента, сигурно се казва Долгорукова, за да се гръмне по описания начин. Шанса това да стане е толкова, колкото да се паднат същите числа в тотото 2 поредни тиража!? Редно е някой да разкаже истината.
42
0
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Браво бе, добре че са такива "експерти" като тебе, че да ни кажат, че в АК-47 има не една, а две пружини. При условие, че трябва да бъдем точни в АК-47, включително пластинчатите, има 10 пружини!Сега конкретно по темата. Това е много странен инцидент! Да беше с пистлет- случва се, оръжието е малогабаритно, лесно се извърта, поставения пълнител не променя визуалния изглед на оръжието и трябва много да се внимава, когато се борави с него. С автомат, голямо оръжие, трудно се извърта, да се простр
41
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
До SS Първо, забрави контролното спускане. Второ, възвратно-бойна пружина няма в шмайзерите от типа АК. Има две отделни пружини - възвратната връща затворната рама, а бойната действа на ударника и тя не се вади при частично разглобяване. И трето, с шомпола се ръчка откъм дулния срез, откъм патронника май няма да се получи.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това ако е вярно е за Гинес."За Дарвин е, не е за Гинес...
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ако е вярно е за Гинес.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е сериозно жени да бъдат в армията,особенно офицери.В мирно време,как да е,но ако дойде война,как ще дават пример? Наскоро видях млада ромка с пагони на сержант в гр.Карлово от, от местната 61-а мех.бригада-една от най елитните уж.Ами не е сериозно.Що се касае за инцидента с курсантката,явно е станал на полигона за стрелба или караул, ако дават.Как ще чистиш заредено оръжие?Това е някакъв абсурд!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това " членство" защото ние сме само голи членове в Американското НАТО! Ни обезличи като Армия! Америка ни контролира само! Тя не ни пази! Няма от кого! Европейска армия ни е нужна! Срам е за Европа като континент.Друг такъв да я " пази"!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SSНа теб явно бог ти е определил да киснеш по сайтовете и да пишеш глупави коментари...
35
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
Бог е определил кой да ходи на война,и кой да седи в кухнята.Ама искаме еднакви права,със силния пол.Пък то една армия,па то едни генерали,дето Никога не са помириввали барут,а са само едни чиновници в униформа,Па ТО ЕДНА ДЪРЖАВА,....
34
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 5 години
Това показва нивото на подготовка в бг армията.Как се почиства АК маха се пълнителя,спуска се предпазителя надолу,издърпва се затвора,за да се провери наличието на патрон в цевта,изважда се шомпола той е под цевта,маха се капака на цевната кутия,изважда се възвратно бойната пружина,издърпва се затворната рама,и тогава с шомпола почистваш,като го буташ от патронника,към,дулото по посока въртене на нареза.След почистване оръжието се сглобява,по обратния ред
33
1
 
3
 
! Отговори
avram преди 5 години
vsichi voenni sa bili pod mosta,ot edno vreme
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип за младсержант и командир на отделение е недопустимо да прави такива гафове. Ако себе си не може да опази при такава рутинна работа, как ще пази 10 човека в бойни условия. Аз нещо не вярвам да е забравила да изкара патрона и да го насочи към себе си. Има вариант да го е изпуснала и ако е бил по-износен спусковият механизъм, да е гръмнал от удара в земята.
31
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Следват 2 пъти издърпване и пускане на затворната рама, за да се изхвърли евент. патрон в цевтта или заседнал патрон, следва контролен изстрел.-Не контролен изстрел, а контролно спускане.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да позная ли, че тази е неслучайна дъщеря на някой? Че ако се беше случило това на сина ми, едва ли щяха да го разнасят със Спартан. Щяха да го лангъркат с някоя УАЗ-ка до София.Пък и нямаше да го направят Командир на отделение.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На вашата генералска съвест трябва да лежат такива проблеми, а не да премятате греховете си на околните.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
След всяка стрелба/караул, преди оръжието да бъде разглобено за почистване или складиране, под надзора на висшестоящ или началник - караула, оръжието се поставя на спец. стойка или се насочва нагоре под 45 градуса ( винаги при свален пълнител !) Следват 2 пъти издърпване и пускане на затворната рама, за да се изхвърли евент. патрон в цевтта или заседнал патрон, следва контролен изстрел. Процедурата се прави по устав, винаги след всяко застъпване-отстъпване от караулна стойка, + стрелби, учения!

Спонсорирани публикации