Местят прострелялата се курсантка във ВМА със "Спартан"

Пострадалото момиче е било оперирано по спешност
65

Снимка: ВМА

Курсантката от Националния военен университет "Васил Левски" в град Велико Търново, която се простреля снощи, ще бъде транспортирана във ВМА.
Още по темата
Рано тази сутрин екип на ВМА излетя със самолет C-27J "Спартан” от 16-та транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до летище Горна Оряховица.

Снощи пострадалото момиче е оперирано по спешност в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, допълват от пресцентъра на ВМА.

Младши сержант курсантката от факултет "Общовойскови"се простреляла в областта на гърдите при почистване на зачисленото й оръжие автомат "Калашников".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Генерал БоцевКато си генерал, вероятно знаеш какви са условията за приемане на пилоти във ВВС. Наши хора ще взимаме само, а? ;))) Препоръчани на Авиолекарската. :))) Военните ако имахте морал, нещата в България щяха хубави, в България щеше да бъде РАЙ.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Генерал БоцевКак не те е срам?! Как си позволяваш да делиш българския народ?!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано има късмет момичето, защото от куршум в гърдите пораженията са много сериозни.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали писаха, че уж нямало опасност за живота и??? Тогава кое налага да се ползват самолети? Пак ли ще се превръща това в някакъв политически PR? А пари за този полет от къде ще се вземат? Или ще се извърти пак, че "Спартанът така или иначе има планирани полети по този маршрут"???
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Уволнението И на последния редовен войник...след 1989 г..Армия нямаме! Имаме някакви там.Парадни войничета.Събрани от кол и въже! Факт уви за жалост!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай тия военни седянки!
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здрави хора влизат във ВМА и ги правят на салата там.Първо - съжалявам, но щом ще е там, значи най-вероятно ще се влоши.Второ - тая с какво е повече от другите хора? Моите родители като са болни, някой кара ли ги със Спартан до разни болници? А са дали на тая държава супер много и винаги са били честни и съвестни хора.
20
0
 
10
 
! Отговори
Обаче преди 5 години
Ако се окаже "приятелски огън"?
19
2
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Бързо възстановяване на момичето. И най-големите специалисти, боравещи с оръжие не са 100% застраховани от инцидент. Иначе сред коментиращите има доста спецове по стрелба пред компа.
18
4
 
13
 
! Отговори
той преди 5 години
И това е млад сержант олелелееееееееее,бас държа ,че тя не може да мине 200-метровата пътека.
17
2
 
23
 
! Отговори
българин преди 5 години
Гледам когато минават на тържествен марш на някой празник най-отзад тропат 5-6 момиченца , то автоматите по-големи от тях-трагедия,пушечно месо.
16
18
 
9
 
! Отговори
234 преди 5 години
Заради една пикла цял спартан разкарват. Да не би да върви с вода . Да се плати за невежеството и некадърността. Нищо ли не е научила.
15
1
 
26
 
! Отговори
додо преди 5 години
Стига сте писали глупости,тези да ги разправяет на децата ,щото когато стреляхме с този автомат вие сте ходили прави под масата.
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига сте дрънкали "патрон в цевта" с това няма да я възстановявите по бързо. Има разследващи органи които ще си свършат работа.Амааа всичко голям специалист, ходел 1,5 2 в казарма и го произвели в подполковник!
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак, добре че не е гледала дали цевтта е била добре почистена !
12
2
 
32
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Почистване на оръжие с боен патрон в цевта ?! Тия луди ли са или пияни ? Или са цъкали по телефоните по време на инструктаж ?!
11
1
 
21
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
От чистене или любовна мъка? Не е ли забранено да има боен патрон в цефта на АК? Има не що , което не е баш така,,,,,,,,,,,
10
3
 
37
 
! Отговори
Мамма миа преди 5 години
И това е "Младши сержант курсантката от факултет "Общовойскови"! Обучен воин! Макар още недипломиран.Представям си ужаса при (не-дай-боже) една наложителна мобилизация Лешш ...
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НЗАЩО КАЛАШНИКА Е БИЛ С ПАТРОН В ЦЕВТА????????????????????????????
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Така де, то с нашите хубави пътища, Търново-София с линейка ще е по-голям риск от усложнения от огнестрелна рана...Иначе ако не катастрофират, би трябвало до Великден да са пристигнали във ВМА !