В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани

Вицепремиерът Дончев и кметът Христова посрещнати с освирквания
Обновена: 12 апр 2019 08:37 | 12 апр 2019 05:45, Елка Василева
163
В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани
Снимка: Facebook

Протестите в Габрово ескалираха до сблъсъци с полицията и жандармерията и във вчерашния ден.

Повече от 2 часа група от младежи и агитки обикаляха улиците на града, за да достигнат до ромски къщи в различните квартали.

Още по темата

На два адреса кордонът от униформени успя да ги спре, но на третата точка в покрайнините на Габрово се стигна до сблъсък. Летяха камъни, димки и бомбички. Има задържани.

В стълкновението между жандармеристи и тълпата пострада и журналист, съобщи „24 часа“. Оператор от ямболското радио и телевизия 999 Даниел Стефанов е в спешна помощ в Габрово с разцепена вежда и комоцио, след като получил удар от полицейска палка.

Около 21.30 ч. протестиращите се разпръснаха, изтласкани от плътния кордон жандармеристи.

Протестът на габровци избухна заради станалото преди дни насилие на трима мъже над продавач в магазин. На снощния митинг първоначално се събраха повече от 2000 души. Напрежението се повиши, когато сред протестиращите дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков. Срещу тях имаше недоволство, освирквания и вербални атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се отказвайте,габровци !Снощи са идвали хора да ви подкрепят от Пловдив ,Казанлък и Ст.Загора,но са били спирани на Шипка !Дръжте фронта !
47
0
 
24
 
! Отговори
Един от севера преди 5 години
Няма подходяща партия,за която да се гласува.Долу всички политици!!! Разкарайте се от !!! Изискаме нови хора,които да ни обичат и защитават!
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е по заповед на Бойко Борисов! Никой няма да вземе такова решение без знанието и одобрението на Наглата Тиква! Иска да ни сплаши и да се откажем, затова и привикаха момчето с пластмасовата пушка за сплашване на останалите!
45
23
 
7
 
! Отговори
Санчо Седефчов преди 5 години
Продавача пръв е налетял на бой и е започнал да хвърля по братчедите с вафли. Те са се защитавали от злия продавач. Братчедита са невинни.
44
1
 
37
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Съдят шефа на пловдивската ренгенология, че е освободил обществото от един закоравял ромски рецидивист (Жоро - плъха САМО С 9 ВИСЯЩИ ДЕЛА - ЗА КРАЖБИ И ПОБОИЩА ) А имаше и много юзъри , които го нарекоха убиец.Не е убиец - апостол е!
43
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е краят, ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСХВОТО ! Няма място за отстъпление БЪЛГАРИ!!!!
42
0
 
25
 
! Отговори
sid преди 5 години
Не си оправихме съда и прокуратурата пък искаме в Шенген.Докато не влезе политик в затвора за престъпление,няма да ни признаят като правова държава.И защо извършилите престъпление в чужбина българи искат да бъдат съдени в БГ?Защото ще минат леко,дори ще бъдат оправдани.
41
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Напрежението се повиши, когато сред протестиращите дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков. Срещу тях имаше недоволство, освирквания и вербални атаки"Защо дразнят и провокират хората? Не им ли е ясно, че народът е на ръба на търпението.
40
1
 
45
 
! Отговори
Cobalt преди 5 години
Винаги съм го казвал и пак ще го направя! - Полицай не е професия. Полицай е вид психическо състояние, характер. Полицай не се става, полицай се раждаш. Нещо сбъркано има в тия гени! Да произлизаш от народа, а да станеш негов предател. Да се продадеш "овчарите", да станеш овчарско куче.. Нямам думи! Инак,скоро, не помня къде, тъ.мнокожите бяха били едни полицаи- нямали право да употребяват сила беше оправданието им. Ама срещу българите хем имат право, хем го и ползват! Срамна професия! Пфу!
39
16
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 5 години
Днес няма да ви се плати, разбрахме се за поне 150 коментара до 8 часа
38
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, когато най-хуманният съд пусна ромите от Войводино с условни присъди, народът иска да даде правосъдие, лично. Ако имахме нормална съдебна система, нямаше да има никакви сблъсъци!
37
0
 
52
 
! Отговори
хм преди 5 години
До колкото разбирам простеста е бил мирен, докато не са пристигнали Дончев и Христова. След това народната любов просто се е отприщила и протестиращите са полудели от радост.
36
0
 
42
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Държавата се управлява от крадци и комплексари !Вкопчили са се във властта, толерират един полуграмотен електорат,който паразитира на гърба на българина и ето ги резултатите- безмерна наглост и безнаказани изнасилвания,грабежи и убийства.
35
6
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Ченгетата от ДС, пише в пик, правели "президентска партия". Те ли ще върнат краденото? Точно те заедно с номенклатурата приватизираха България.. колкото ченгета знаех, все фирми отвориха с неясно какви пари. Та, те ли ще съдят себе и ще връщат откраднатото?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушев пее с нас, пее с нас!
33
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде прочетох " роми напускат Габрово от страх за живота си "Как ми се иска Габрово да се замени с България.....
32
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вождовете на герб трябва да бъдат съдени строго и краденото да бъде върнато на държавата чрез одържавяване. Трябва президентска държава с малка администрация.
31
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от герберските платени драскачи застъпи на работа в 7,30 ч. Здрасти, "професоре".
30
63
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Чужди сили се опитват да дестабилизират страната. Първо очерниха господин Цветанов сега създават безредици. Руския посланик да бъде привикан а полицията да бъде жестока против метежниците!
29
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С габровци шега не бива!

Спонсорирани публикации