За визитата на папа Франциск: МС отпуска над 860 хил. лв.

Средствата ще отидат за организацията на посещението
44
За визитата на папа Франциск: МС отпуска над 860 хил. лв.
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството отпусна допълнителни пари за организирането и провеждането на апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България.

Още по темата
Средствата са в размер на 866 000 лв. От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лв.

За Министерството на вътрешните работи са предвидени 77 000 лв., а за  Националната служба за охрана - 30 000 лв. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за настоящата година.

Официалното посещение на пап Франциск е първо посещение на глава на Ватикана и на Римокатолическата църква от 17 години насам. То има важно значение за утвърждаване на България като модел за етническа и религиозна толерантност и като повод за положителни послания към българската общественост за мир и добруване, изтъкват от МС.

Папа Франциск ще извърши апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., за да поздрави българския народ и да даде на всеки българин своя благослов за мир и благоденствие. Той ще се срещне с представителите на държавните власти, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество.

Папата ще се срещне също с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята визита ще посети градовете София и Раковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата турист,излишна визита.Безсмислено хачене на пари.А българина събира пластмасовио капачки да купува ковьози за болници в малки населени места.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали трябва да го гали по главата НЕГО!
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този какво ще ми каже за педофилските издевателства над децата, за инквизицията, за банките, които поддържат папството, за оневиняването извращенията на ислямистите, за лъжливата им религия, която само подчинява и репресира хората????Светът няма нужда от лицемерни сектанти, които ежедневно вършат грехове!!!
30
3
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
хора,спите ли?....Ама вижте бе:-"Средствата са в размер на 866 000 лв. От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лв.За Министерството на вътрешните работи са предвидени 77 000 лв., а за Националната служба за охрана - 30 000 лв"!!!!!!!!!За тия,които ще осигуряват "безопасността" на папата-100000лв.Останалите 760 000 останат на разположение на МС!!..ЗАЩО?!..АМИ ПРЕДСТОЯТ "ИЗБОРИ",ГЛАСОВЕ ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВАТ,а и "джобни" за усърдното шиткане,което ще падне.НАГЛОСТ!
29
4
 
17
 
! Отговори
Цвети преди 5 години
Чудесно, господа-товарищи от ГЕРБ! Народа измъчен събира пластмасови капачки по градинки и кофи за смет, да събере 160.000 лв за кувьоз във Варна, а вие, гадoве нйедни давате милиони от парите от данъците на жалкия ни, измъчен народ за да се правите на политкоректни, докарвайки с почести един илюминат, когото народа не го ще! Идат избори..........
28
4
 
16
 
! Отговори
Една от Пз преди 5 години
Вън от Татковината ни този Мефистофел Франциск. Не го искаме да ни скверни празника! С Пасито на един бог се молят...
27
4
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Колкото и да триеш коментарите ми, това не променя факта, че Франциск е назначен от Масоните - Юдеи- Илюминати Сатанисти от кръга Билдерберг, това са същите, назначили и Обама и Меркел. Факт. Йосиф Рацингер (Бенедикт XVI) беше отстранен, защото отказа да им се подчини и да стане съучастник в Новия Световен Ред, тогава назначиха този фарисей. Мълния удари купона на Базиликата Св. Петър в деня на обявяването!
26
3
 
19
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
Показват покрай Коледа 2-3 седмици ежедневно човешки трагедии, за да съберат 2млн лева, а за папата могат да дадат 900 000 лв. Пълен срам.
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си го кани, той да му плаща разноските!Българите гладуват, мизеруват, а властта си краде парите от бюджета и си ги раздават помежду си. И пари за Франция ще дават.... Само за българите няма пари, а им ги вземат насилствено чрез непрекъснати увеличения на всички стоки и услуги!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако трябваше да ги дадат за болни хора или бедни, щяха да кажат, че нямат пари в хазната. Вчера също си раздадоха стотици хиляди и си направиха екскурзия до Велико Търново - спаха в скъпи хотели, ядоха отбрани блюда, но пак с пари от бюджета. За този защо се дава близо милион пак, злато ли яде, в златна кола ли ще го возят, в златен хотел ли ще спи? Безобразия.....
23
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДодоТази папа трябва да анатемоса бг поповете
22
3
 
20
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
До Додо:Абсолютно си прав Додо, щом Сулейман Паша (представящ се за Соломон Паси) е замесен в посещението му, едно е ясно, Франциск е от Синагогата на Сатаната!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ е като Цветан Василев от КТБ, харчи парите на хората както на него му е кеф.Въпросът е, ще последва ли държавата пътя на КТБ?
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо милион и за какво. Някой ако се сеща да каже. Аз доста умувах но не успях да се сетя. По интересното е откъде ги взимат тези стотици хиляди. Да не би пък да са се разработили и да ги печелят с труд. Едвали ще си цапат ръчичките й да им излизат мазоли. Нали си имат роби те ги изкарват. Я гледайте Напажиите как са се разработили даже на семкарите по улицата им вземат данък. Производство няма мо пък има данъци глоби тол такси вминетки с това се пълнят бездънните джонове на лежачите.
19
3
 
21
 
! Отговори
. преди 5 години
ще го водят ли на Графа ?
18
6
 
17
 
! Отговори
безбог преди 5 години
Религиозните и политическите убеждения са халюцинации. Педофилията на католиците не е халюцинация, а е функция на църквата.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католическата религия е чиста секта и няма нищо общо с вековните традиции на БГ-народ, БПЦ и православната вяра!!!Следователно , парите дадени за Папата са престъпление..................с тези пари можеше да се направи нещо , полезно за България!!!
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен................с парите на всички българи да се посреща Папата, който няма нищо общо с истинската християнска религия...........Православното християнство!!!
15
13
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Човек се срамува, че е българин, когато чете какво "възпитание" и "култура" имат някои негови сънародници.
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен папско благословение не ми трябва, предполагам и на повечето българи, а Боко, ако иска папата да го гали по главата, да отиде на частно посещение в Рим!