Helpbook сигнали: Питбул без каишка, таверна със силна музика...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Investor Media Group
20 апр 2019 07:42, Анисия Иванова
36

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите ви представяме проблеми от последната седмица, постъпили в платформата на Helpbook.info.

За съжаление зачестяват случаите на хора, нахапани от кучета. Според закона домашният любимец трябва задължително да се води на повод или намордник, като от последното изискване са освободени единствено кучета-водачи на незрящи хора.

Със сериозен проблем ни запозна гражданин, който се обърна към нас и район "Надежда“ за съдействие. Всеки ден в интервала 16:00 - 18:00 часа между блоковете 139 и 140 на квартал "Надежда" 1 стопанин разхожда питбул без каишка. "Въпреки че е говорено със стопаните на кучето, същите отказват да вземат мерки под предлог, че животното е още малко. Часовият интервал, в който се извежда кучето, е пълно с деца и хора, които се прибират от работа. Питбулът бива разхождан и късно вечер, а съседите се страхуват да излязат с техните кучета, защото казват, че бил агресивен. Моля да се вземат нужните мерки.“, пише в сигнала си нашият читател.

В платформата е изпратен сигнал за таверна в "Младост" със силна музика, която смущава съня на живущите в района. Нашият читател твърди, че тормозът от музиката е редовен и в часови пояс, който според наредбата е определен за почивка. Молбата е да се направи всичко според закона управата на заведението да се съобразява и да не се надвишават допустимите стойности на шума.

Получихме поредния сигнал за импровизирано бунище на пътя Ботевград-Мездра. От снимките е видно, че поляните около главния път са превърнати в сметище, а грозната гледка се допълва от неразчистените отломъци от автомобили, претърпели катастрофи.

Ако видите други нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куче без каишка, силна музика.... Ае стига бе. В Хасково падна ограда и уби човек. Тея ми сигнализират за неправилно паркирали.
2
7
 
6
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Доста хора които са били активни тук после ги е посетила полицията.Поне те това твърдят.Как да подаваш сигнали баш тук
1
16
 
9
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Бреий какви сигнали, какво чудо. Голями европейци станаха всички. А нещо да посочите, кой на кого е подал ръка или е помогнал???Няма как. Всеки за себе си , той да е добре другите кучета ти яли .