Перник готви протест заради глутница кучета

Броят на безстопанствените животни надхвърля 20
24 апр 2019 13:00,
48

Жители на Перник сигнализираха на екипа на Bulgaria ON AIR за глутница кучета, която вилнее из улиците на града. Местните са готови на протест, ако не се вземат мерки.
Още по темата

Броят на кучетата надхвърля 20. Граждани от квартал "Мошино" споделят, че многократно са подавали сигнали до различни институции, но резултат няма. А проблемът е от две години.

За да избегнат нападение от животните, жителите минават по близко мостче, което обаче не решава проблема. Те предполагат, че от близката бензиностанция им дават храна и ги отглеждат.

Един от гражданите, който е незрящ, разказа колко му се е затруднило предвижването през града заради глутницата. Той е принуден винаги да има придружител със себе си и да използва предимно таксита за целта. За щастие, до момента няма нападнат човек.

Жителите споделят още, че децата няма как да ходят сами на училище и родителите им са задължени да ги карат с автомобили дотам. А от общината и МВР са им казали, че кучетата не са техен проблем.

Хората от квартала са готови да излязат на протест, ако положението не се промени, защото не искат да се случи инцидент и едва тогава да се вземат мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това го има във всеки един град. Като храни някой бездомните кучета, те за благодарност не дават на никой да припари до имота му. За разлика от домашните няма ограда нито наморник. Кучкарниците ги прибират за няколко месеца, после ги пускат отново на същото място, което в никакъв случай не решава проблема
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди живеех в Перник . на вече съм горд софиянец и кучетата не са ми проблем
6
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за какво ще протестирате когато избирате кметове къде мислите никои немисли и сега всички ще ни занимават с 20 кучета
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перник е готов? Я да видим ... от 50000 ще излязат 20 баби, 30 тинейджъри с бири и знамена ... м дааааНе се научиха един протест как се прави
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е лесно, но няма желание. Прибират глутницата за 14 дни в приют. Ако никой не ги потърси ги приспиват. Ако някой ги потърси и ги прибере подписва протокол, че е длъжен да го гледа у тях къща или където и да е. Ако не го направи затвор 5 години!
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е сериозен.Имаше случаи, при които някои от тези кучета бяха видени да прескачат дворна ограда там, където има домашни птици, за да ги изядат.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има цяла глутница, със сигурност има близък и надежден източник на храна в района. Трябва да се намерят тези хора, които го създават.
1
4
 
31
 
! Отговори
МИИИ преди 5 години
Ама като си пускат дворните кучета да "раждат щото е полезно" не протестират май...Как да стане?