Велислава Дърева с книга за атентата в църквата "Света Неделя"

Академик Тодор Павлов носи основната вина за случилото се, разкри тя
Обновена: 30 апр 2019 12:25 | 30 апр 2019 12:24, Красимир Ангелов
65

Преди 94 години страната ни преживява един от най-кървавите атентати в историята, отнел живота на стотици граждани.

Днес, близо век по-късно, журналистът и политически анализатор Велислава Дърева събра в книга непознати исторически документи за кървавия атентат в църквата "Света Неделя". Тя се казва "Атентатът 1925 - Денят, в който се отвориха портите адови".

Още по темата
В "България сутрин" Дърева обясни, че е изчела над 20 хиляди страници с документи и мемоари, за да напише книгата си. Тя заяви, че най-голям интерес от трагичното събитие са имали от Сърбия, Англия и Франция.

"Има два канона в разказа на това събитие - единият е ляв, другият - десен. Историята трябва да се познава и да не се страхуваме да погледнем нещата както са. За да напиша тази книга съм изчела над 20 хиляди страници за този случай - документи, мемоари. Наскоро разсекретиха и документи на Коминтерна. В цялата тази история са замесени страшно много интереси, включително и на няколко чужди държави - Сърбия, Англия и Франция", обясни тя.

И разкри, че основната вина за кървавия атентат е на философа и член на Изпълнителното бюро на БКП академик Тодор Павлов.

"Главната вина за атентата е на Тодор Павлов. Трябвало е да каже на ръководителя на военната организация Коста Янков, че са се отказали от извършването на атентата. Той обаче казва точно обратното. В цялата история няма невинни. Единствените невинни са загиналитe в църквата, както и избитите след това леви интелектуалци, земеделци", обобщи Дърева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36коя е?
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една книга която замита следите на престъпната организяция бкп
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в тази църква има убити от комунистите деца.по смахнати убийци от комунистите няма.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А коя е внучката на акад. Тодор Павлов?
35
4
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
"Портите адови" се отварят след всеки един терористичен акт, а лицето на тероризма е едно и също, независимо зад какви идеи се крие ... Историята на БКП е пълна с Джихадисти, направлявани умело от Кремъл ... Историята отдавна осъди комунистическите о_трепки, крайно време е да ги осъдим и ние ... !!!
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКПСтамболийски е убит от ВМРО, и за това си има причини, за какви фашисти говориш, по това време въобще не е имало фашизъм в европа, камо ли в България
33
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите не са убивали деца обаче за 6-те ястребничета може да знаете нещо.
32
11
 
8
 
! Отговори
документи преди 4 години
Хубаво е ако в книгати има копия от използваните документи, като доказателство за истината за атентата! Интересно четиво, май се позовава на руски, български и др. архиви. Би трябвало пред такива документи много хора да замълчат и да престанат да се делят! От 09.06.1923 г. започва делениета на нацията, но за 09.06 не са виновни червените!
31
18
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Кога десните фашистки партии ще се извинят за убийството на законно избрания министър-председател Александър Стамболийски ??? Кога ще понесат наказание за хилядите избити българи през септември 1923 ??? Кога ???
30
2
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И на едните изплащахме пенсии, и на другите. Без да се отсеят военнопрестъпниците от жертвите. Но днес отрочетата на военнопрестъпниците ни се качиха на главата.
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И естествено нито дума за извинение и съжаление!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: В цялата тази история са замесени страшно много интереси, включително и на няколко чужди държави - Сърбия, Англия и Франция", обясни тя.*Очаквано. Кой предизвика преврата от 1923 година? Събитията след деветоюнския преврат са пряка последица от преврата.
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
просто БКП и нейните отрочета трябва да бъдат забранени като терористична организация, а членовете им съдени като членове на терористична организация, това е толкоз просто и логично !
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6"Мда, руските агенти в последния момент се отказали, но българите все пак решили да си взривят царя."Ти вменяем ли си? Какъв цар ще взривяват, толкова задръстени ли ги мислиш, че НЕ СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ЦАРЯТ НЯМА ДА БЪДЕ НА ПОГРЕБЕНИЕТО? Аз знам от абсолютно сигурен източник, казано ми е лично от много близък на Борис III (и на Фердинанд), че онова на Арабаконак не е било атентат срещу царя. Бандитите са нападнали колата, но са се уплашили, като са разпознали царя и са избягали.
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе напроаво според червните бабички жертвите сами са си заредили бомбата..... ***, едно време даже се гордееха с тоя атентатм досущ като ислямистите днес, ама седнали за правослявие и християнство да ми говорят
24
10
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Фашисти и Комунисти се едни и същи изверги. Сегашните управници преди да се хвалили с единия си дядо комунист убиец, днес се хвалят с другия си дядо фашистки убиец
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 Информация за минали събития от историята никога не бих чел от комунистически изчадия,слуги на чужда държава!
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако правителството през 1923-4г.беше си свършоло работата ,и бе изчистило България от комунистическите търтей нямаше да има и Атентат през 25г.Полицията е знаела всички комунисти и леваци в Царството ,то и без това повечето надигнаха глава през 23г. !Такъв брутален атентат светът до тогава не е виждал!На Велики Четвъртък унищожават църква и убиват над 150човека ,а с починалите от раните си над 200!!После *** ревът защо ги трепели и изтезавали!!!А,дали нямало защо ?
21
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой, който не е чел книгата, няма моралното право да взема отношение! Но какъв морал у дечица и внучета на фашаги!Прочетете книгата!
20
8
 
15
 
! Отговори
шш преди 4 години
Червената заклинателка Дърева е готова да замеси и тарамбуките от Сенегал и Западно замбези само и само да не се споменава ролята на руските болшевики и българските им слуги в атентата...